A szkepticisták szerint az ezot kedvelő emberek mind buta, ostoba emberek, de akkor miért járnak ide?
https://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__egyeb-kerdesek__860..
"Számomra az ezotéria a legnagyobb csalások alapjának egyike, ami a hiszékeny, aluliskolázott és gondolkodásában korlátozott emberek kihasználására épül minden ésszerűséget nélkülözve."
A legtöbb kérdés pont hogy nem nekik szól. Sőt ha a kérdező direkt kiírja, hogy a szkeptikusok véleményére nem kiváncsi, akkor is direkt válaszolnak.
Annyira odavannak a tudományért mégis bejönnek ide a "buta" ezósokhoz megtéríteni őket.
Ezek szerint egy olyan közegek keresnek ahol mindenki buta és tudnak okoskodni. (retardáltak között még az analfabéta is igazi zseni)
Ez kb olyan mintha én a tudomány kategóriában minden evolúciós kérdéshez beírnám, hogy nem igaz mert a zufok teremtették a földet. Ennek mi értelme?
Van egy ismerősöm, aki tanult kézrátételes gyógyítást és azzal akarta kezelni a férje fájó lábát. Mire kihívták hozzá az orvost a férje már nem bírt ráállni a lábára, de a felesége váltig állítja, hogy azért nem hatott a gyógyítása, mert a férj nézte közben a TV-t. (Hetekig nem tudott normálisan járni, dolgozni és az egyetlen fia ballagására sem tudott elmenni miatta.)
Vagy mikor fenyegetőzik meg üvölt a férje anyukájával, mert meggyőződése, hogy egy olyan ember, aki "eredendően gonosz" és azért küldte a jóisten az életébe, hogy próbára tegye vele az előző élete bűneiért, mert ő egy várkisasszony volt és most ennek issza a levét. (86 éves idős néniről van szó, aki a mosdóba alig bír kimenni.)
Gyógyvizei, gyógykövei vannak, meg ilyen tanácsokat ad, hogy a gyereket nem szabad 9 hónapos koráig kivinni az anyja aurájából, mert agresszív lesz. (Igaza van, vigyem magammal a konyhába a forró olajhoz, wc-re, fürdőbe vízkőoldózni, stb, mert az apja aurája nem olyan, ott nem jó neki.) De ezek nem zavarnak, mert ezzel nem árt senkinek.
Szerintem ha már a saját és mások egészségét veszélyezteti, csak mert ő az ezotériában hisz, mert "annyi mindenre választ ad, amire a tudomány nem" az már nem normális kategória. Engem nem zavar, ha valakit ez érdekel, hisz benne, de szerintem ez már akkor sem normális. A feleség is került már így dokihoz komolyabb bajokkal, mert magát akarta kezelni otthon az energiáival, de nem hatott. Ne mondjátok már, hogy ez nem butaság, amit csinál. Inkább kínlódik hetekig, mert majd az energiák meggyógyítják. (És akkor engem néz bolondnak, ha megiszok egy gyógyteát, mert az csak boszorkányos hülyeség, csak a mesékben van ilyen.)
Azt nem tudom, miért járnak ide, akik nem hisznek az ilyenben, én csak véletlenül láttam meg ezt a kérdést és érdekesnek tűnt. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!