Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Kell-e nekem a hús és az alkohol?

Kell-e nekem a hús és az alkohol?

Figyelt kérdés

Szeretném ha egy kicsit tisztább lenne a tudatom ezért szeretném elhagyni ezt a 2-t. Úgy hallottam ha ezeket elhagyjuk kicsit könnyebb.

Mi a tapasztalatotok? Főleg rendszeresen meditálókra gondolok.

A hússal az a bajom hogy ugye a szenvedéshez járulok hozzá ha eszem. Sajnálom az állatokat (bár ha eszem megköszönöm neki amiért az életét adta). Sajnálom viszont annyira finom egy jó tarja, karaj lilakáposztával hogy az vmi hihetetlen. A vegakaják olyan "üresek" nekem.

Nem tudok vega lenni. Megéri hosszú távon? (Szintén ebben tapasztaltakat kérdek)

Alkohol meg gyengíti a tudatot viszont néha azt is megkívánom.

Kell ez a 2 az élethez? Milyen következményekkel jár ezek elhagyása?

2017. dec. 5. 10:49
1 2
 11/17 anonim válasza:

"Akik a vegán ételektől betegedtek meg, azoknak vagy nincs kedvük ilyen kérdőíveket kitölteni, vagy már módjuk sincs mert már halottak!"

Olyanok is kitöltötték a kérdőívet, akik az új étrendet követően betegedtek meg. De azok olyan betegségek voltak (mert konkrétan leírták, hogy milyük volt), amelyek 1-2%-ban kapcsolódtak táplálkozáshoz. Ne gondold, hogy ebbe belehaltak volna az emberek. A több százból pár mondta, hogy nem bírta és inkább megint evett húst, de ez pedig a nagy többséggel szembe állítva feltételezhető, hogy ugyanannyira egészségtelenül étkeztek, mint előtte. Igen, vegánok is étkezhetnek egészségtelenül; vannak egészségtelen növényi eredetű vagy szörnyen feldolgozott ételek. Ha pedig olyan sokan belehaltak volna ebbe, akkor a médiából folyamatosan ez ömlene. Elég releváns adatokat kaptam.

"A szervezetet nem szabad semmire sem rákényszeríteni, mindig azt kell enni amit megkíván!"

A húsevés is rákényszerítése a szervezetnek valami rossz dologra. Ahogy a dohányzás és az alkohol is. Inkább élvezeti cikk funkciót tölt be. Az elején hiányolod, ha pedig leszoktál róla, akkor már nem fogod.

"De növényeinkben egyre több a gumipor amit az útjainkon koptatunk, szerintem ez károsabb mindennél!"

És vajon az állatok mit esznek meg? Nem növényeket? Vajon bennük ez a "gumipor" nem raktározódik akkor? Amit te utána ugyanúgy megeszel? Csak az állati termék ezeknél még több káros dolgot tartalmaznak vagy okoznak hosszú távon a szervezetnek.

De ha szerinted az egészséges, hogy pl. Magyarországon az emberek 2/3 része túlsúlyos, azon belül 50% része súlyosan elhízott - ezeket a számokat nem én találtam ki, hanem interneten is elérhető társadalomtudományi felmérés (Indexen pl. megtalálhatod) tette közzé - és az emberek nagy része gyógyszeren él, akkor igen, biztos egészséges az a sok hús, tej stb...

2017. dec. 5. 15:39
 12/17 anonim ***** válasza:
Nem fogsz meghalni, ha nem eszel húst, de arra figyej hogy másféleképpen pótold ezt a tápanyagot, ennyi. Miért kell ezen ennyit vitázni?
2017. dec. 5. 19:54
 13/17 anonim ***** válasza:

"A húsevés is rákényszerítése a szervezetnek valami rossz dologra."

Őseink idejében még nem volt szakszervezet. Aztán a mamutok egyszer csak eltűntek!

Senki ne mesélje már, hogy a hús az rossz! Ha az ember növényevő lett volna, mint ahogyan azt néhány túliskolázott a fogazat és gyomor, valamint bélrendszer feszegetésével meg is magyarázza, akkor ez nem történt volna! A hús mellé általában eszünk köretet, és a köret adja a táplálék zömét, nem pedig a hús.

Az ember felépítését sok túliskolázott a disznóéhoz viszonyítja. A disznó is eszik húst, ha módja van rá! Öreganyám disznai sok csirkét tyúkot megettek, mikor azok berepültek a disznó ólba! A disznó egyáltalán nem vegetáriánus!

2017. dec. 5. 20:15
 14/17 anonim ***** válasza:

"És vajon az állatok mit esznek meg? Nem növényeket? Vajon bennük ez a "gumipor" nem raktározódik akkor? Amit te utána ugyanúgy megeszel?"

Az állati szervezetben csak maradványai vannak, mert egyszer már átszűri, és nagy részét salakanyagként kiüríti az állati szervezet.

A legegészségesebb állati eredetű étel az a máj és a tojás! Még is a legtöbb diéta ezeket tiltja.

2017. dec. 5. 20:28
 15/17 anonim ***** válasza:

"Magyarországon az emberek 2/3 része túlsúlyos, azon belül 50% része súlyosan elhízott"

A statisztikáról már írtam korábban véleményt, az ide is érvényes.

Az elhízáshoz meg annyit hozzáfűznék, hogy nem a megevett zsír hizlal, hanem a vele megevett olyan anyagok amiket a szervezet még nem ismer, nem tudja mit kezdjen vele, ezért zsírszövetbe csomagolja, hátha később még is szükség lesz rá! A kövér emberek szinte egyként mondják, "Én még az almától is hízok!" És ez való igazság, mert az almával is a modernizáció által termelt szennyet eszi meg. A szervezet viszont minden hasznos anyagból zsírszövetet csinál, hogy tudja beburkolni az új anyagokat, amit a fejlődésünk során évmilliókig nem ismert, nem volt vele dolga. A gumipor csak néhány évtizede van jelen a földön, véleményem szerint ez az elhízások egyik oka. A másik, meg a tartósítószerek, az ételeink iparszerű tartósítása. A népbetegségek azóta szaporodnak, amióta az ember az első kolbászt megtöltötte. Mert a kolbászba már tartósítani kell a húst. Ezért a tömeges elhízások az iparosodásnak a következménye.

De ha frissen vágott állatból eszed a húst, és magad készíted el, akkor az nem lehet káros az egészségedre!

2017. dec. 5. 20:50
 16/17 anonim válasza:
What a health című filmet ajánlom
2017. dec. 5. 21:35
 17/17 A kérdező kommentje:

Uh micsoda indulatokat váltott ki akérdés :)

Köszönöm a válaszaitokat sokat segítettetek

2017. dec. 6. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!