Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Kell-e nekem a hús és az alkohol?

Kell-e nekem a hús és az alkohol?

Figyelt kérdés

Szeretném ha egy kicsit tisztább lenne a tudatom ezért szeretném elhagyni ezt a 2-t. Úgy hallottam ha ezeket elhagyjuk kicsit könnyebb.

Mi a tapasztalatotok? Főleg rendszeresen meditálókra gondolok.

A hússal az a bajom hogy ugye a szenvedéshez járulok hozzá ha eszem. Sajnálom az állatokat (bár ha eszem megköszönöm neki amiért az életét adta). Sajnálom viszont annyira finom egy jó tarja, karaj lilakáposztával hogy az vmi hihetetlen. A vegakaják olyan "üresek" nekem.

Nem tudok vega lenni. Megéri hosszú távon? (Szintén ebben tapasztaltakat kérdek)

Alkohol meg gyengíti a tudatot viszont néha azt is megkívánom.

Kell ez a 2 az élethez? Milyen következményekkel jár ezek elhagyása?

2017. dec. 5. 10:49
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
45%
Az alkoholt megértem, de a húst? Így is, úgy is levágják az állatot, ha megeszed, ha nem. Az ember ősidőktől húsevő, erre van a tépőfogunk kifejlődve. B 12 vitamint nem is lehet húsevés nélkül beninni és nélküle vérszegény leszel
2017. dec. 5. 11:40
 2/17 anonim ***** válasza:
58%

Azt nem tudom, hogy neked kell e, de nekem igen. A húsban lévő fehérjék kellenek az agynak, így a tudatosságnak is.

Nyilván nem kell vedelni, de 1 sör, vagy 2 dl bor még jót is tesz a szervezetnek.

2017. dec. 5. 12:00
 3/17 anonim ***** válasza:
58%

Szia

Én is sokáig gondolkoztam a húsevés elhagyásán, de aztán beszéltem valakivel aki rávilágított, hogy a növények is élőlények.

És maga az ember úgy van kitalálva, hogy élő dolgokat kell ennie ahhoz, hogy életben maradjon, kővel nem táplálkozhatunk.

Ettől függetlenül nem kétlem, hogy megvan a spirituális érv a növényevés mellett, hogy az esetleg mégis csak kisebb teher.

De én végig gondoltam, hogy így is elég problémás a táplálkozásom, akkor egy csomó mindenre jobban kéne figyelni és akkor sem biztos, hogy helyesen tudnék táplálkozni, talán még rosszabb is lenne.

Lényeg a lényeg, én kibékültem azzal, hogy eszem húst, de nem az dominál. Jelen van a táplálkozásomban, de kisebb mértékben mint minden más, szerintem kezdetnek ez is egész jó.

Így én ezt tudnám javasolni.

2017. dec. 5. 12:02
 4/17 anonim ***** válasza:
40%

" de aztán beszéltem valakivel aki rávilágított, hogy a növények is élőlények. "

Igaza van. Azokat sem szabad enni, csak a fényt. Kegyél**evő. Reggel ha kimész az ablakhoz tárd ki a szád és mond hamm hamm

** A védjegy jogtulajdonosa nem járult hozzá a szó használatához.
2017. dec. 5. 12:17
 5/17 anonim ***** válasza:
74%

"Így is, úgy is levágják az állatot, ha megeszed, ha nem."

Ha ez egy emberre igaz lenne, akkor igaznak kellene lennie több emberre is. Következtetés:

Így is, úgy is levágják az állatot, ha az emberek fele nem enne húst, ha nem.

Az implikációból már könnyebben látszik, hogy helytelen. Ebből pedig következik, az alap feltevés helytelensége.

"Szeretném ha egy kicsit tisztább lenne a tudatom"

Tök, jó!

"A hússal az a bajom hogy ugye a szenvedéshez járulok hozzá ha eszem."

Így van, de ezen a világon mindenki a túlélésért kűzd, a saját létfentartásunk az egyik legfontosabb.

"Sajnálom az állatokat (bár ha eszem megköszönöm neki amiért az életét adta)."

Ha sajnálod ne edd. Nem adta az életét, hanem elvették tőle. Ha sajnálod ne edd, ha eszed, tiszteld meg.

"A vegakaják olyan "üresek" nekem."

Nem véletlen. Ha a tudatosságod szeretnéd segíteni az étkezéseddel, akkor étkezz tudatosan. Ez nem ott kezdődik, hogy nem eszel húst és nem iszol alkoholt.

Sok része van. Ha csak arról beszélünk, hogy mit is fogyasztunk, akkor is számtalan szempont van.

Mit miért eszel, ha megeszel valamit, akkor tudatosítd, hogy most azt kívántad. Betegség, gyengeség, érzelmi állapot stb miatt akár.

Víz fogyasztása fontos. Mennyiségben, minőségben. Só, fűszerek használatának tudatosítása, ízek megfigyelése.

Tudatosítani, hogy vannak mesterséges ízfokozók és édesítők és azt, hogy ezek milyen hatással vannak tudatunka hosszú és rövid távon.

Ezek mellett még nem beszéltünk az évszakról, napszakokról, az ételek szállításáról, tárolásáról, készítéséről, felszolgálásáról és kitudja még miről...

Szerintem nem kell szarul érezned magad, mert húst eszel, de sajnálod az állatokat. Sok más módon lehet javítani az étkezés tudatosítását és vele a tudatot "tisztítani" és még az is lehet, hogy egyszer azon veszed észre magad, hogy már egy ideje magadtól nem is eszel húst, nem iszol alkoholt.

2017. dec. 5. 12:30
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

“Igaza van. Azokat sem szabad enni, csak a fényt. Kegyél**evő.”

Te viszont egy seggluk vagy.

Senki nem mondta, hogy legyen**evő, csak felvetettem egy érvet ami pont arra világít rá, hogy nem feltétlen jobb növényeken élni.

És ha tudtad volna értelmezni is amit írtam, akkor felfogtad volna azt is, hogy inkább tartsa meg a vegyes táplálkozást, hússal, mindennel, csak tolja el az arányokat a növények javára.

Hiszen valóban jár egészségügyi kockázattal a húsmentes élet.

De mindezek helyett, te nagyon azt szeretnéd érezni, hogy te f++za gyerek vagy aki kiokít itt bárkit, hát gratulálok.

** A védjegy jogtulajdonosa nem járult hozzá a szó használatához.
2017. dec. 5. 13:31
 7/17 anonim válasza:

Ennek a kettőnek az elhagyása valóban nagyszerű dolog. Én több éve elhagytam már ezeket és igen is érzem a pozitív hatásukat. Az első két válaszoló alaptalan, demagóg állításokat írt. Csak mert nem értenek hozzá, ne ijesszenek meg a butaságaikkal. Nem kell hús az agynak, ezt az állítást már megcáfolták, az izomzathoz sem kell állati eredetű dolog, különben nem lennének csak növényi ételeket evő testépítők (Németország legerősebb embere se eszik semmi állati eredetűt pl. és úgy jutott el a idáig). B12 közvetetten van az állati eredetű termékekbe beleadagolva. Pont ugyanúgy tudsz te is vitamin formájában bevenni vagy ha szerencsés vagy, akkor vegyszermentes zöldség-gyümölcsökön is rajta van. Én inkább beveszem a vitamin tablettát. Nem vagyok vérszegény, 140-150 körül mozog a hemoglobinszintem évek óta. A húsevő emberek pont ugyanannyira lehetnek vérszegények és ha nem eszel egyoldalúan növényeket, akkor szinte kizárt, hogy vérszegény legyél.

Az első válaszoló hatalmas baromságot írt, mert az embernek NINCS TÉPŐFOGA! Táplálkozástanilag legközelebb a disznóhoz áll az ember. Mindenevő (nagy %-ban gyümölcsevő tulajdonságokkal), de NEM kell mindent ennie, hanem szinte mindent EHET. Sose evett az ember annyi húst, mint manapság és nem is a hús miatt fejlődött ki az emberben ekkora intelligencia a többi állathoz képest.

Majd előkeresem azt a tanulmányt, ami leírja, hogy már napi vagy heti kevés alkohol is rossz hatással van a szervezetre.

Én csak jókat tudok mondani. Igaz, csak 5 éve vagyok vegán. De izmos vagyok, nem vagyok vérszegény, egyszer sem voltam beteg azóta, max 1 kis nátha pár napig télen.

Ha szerinted a vega kaják üresek, akkor nem láttál még igazikat. Egy "vega" vagy vegán sokkal színesebben étkezik, mint akik húst hússal esznek. Munkahelyemen mit látok minden nap a legtöbb embernél? Rántott hús vagy pörkölt krumplival.

Valóban csak szenvedést okoz a húsfogyasztás. Akik homokba dugják a fejüket, azokat nem érdekel. Lehet, hogy még viszonylag kevés ember nem eszik húst a tipikus húsevő országokban, az nem azt jelenti, hogy nincs értelme kiállnod az igazságosságért.

Ha okosan csinálod, csak előnyödre fog válni. Vegán facebookos csoportokban én már végeztem felmérést és több százan kitöltötték a kérdőívemet. A magyar vegánok(főleg)/vegetáriánusok 95%-nak nem volt az új étrendjük ÓTA betegsége és akiknek volt ELŐTTE, azoknak 90%-ban javult az állapota vagy teljesen meggyógyultak egy korábbi betegségből. Ha érdekel, elküldhetem neked a felmérésemet üzenetben.

Minden korban kellenek az emberek, akik kiállnak az igazságért. Különben még mindig lenne rabszolgaság, feketék elnyomása, nők elnyomása, holokauszt stb. A fajizmusnak is véget kell vetni. Szerintem ez a következő lépcsőfok, melyet meg kell lépnünk. Szükség van az erős öntudatú emberekre.

2017. dec. 5. 13:32
 8/17 anonim ***** válasza:
50%

"Vegán facebookos csoportokban én már végeztem felmérést és több százan kitöltötték a kérdőívemet."

Akik a vegán ételektől betegedtek meg, azoknak vagy nincs kedvük ilyen kérdőíveket kitölteni, vagy már módjuk sincs mert már halottak!

A szervezetet nem szabad semmire sem rákényszeríteni, mindig azt kell enni amit megkíván!

Nekem soha nem volt pénzem pulykamellhúst vásárolni, beérem a csirkemájjal is. De növényeinkben egyre több a gumipor amit az útjainkon koptatunk, szerintem ez károsabb mindennél! A lisztben, és az étolajban már elemi állapotban van, amit sütés közben érezni is lehet!

Erre kéne több embernek odafigyelni!

2017. dec. 5. 14:26
 9/17 anonim válasza:
Alkoholt elhagyhatod. Bár napi egy deci vörös bór egészséges, tudod bőven mással pótolni. Húsevést ne add fel, csak csökkentsed és válogasd meg mit eszel. Indul ki abból, hogy az ember fogazata tartalmaz négy tépőfogat - ha nem lenne szükségünk húsra, ezeket már millió éve elhagytuk volna. Viszont hús és hús között nagy különbség van. Próbálj csak szárnyasokat vagy nyulat enni, ezek tiszta húsok. Ezeken belül is ismert forrásból vásárolj, ne nagy boltban. Persze jóval drágább lesz, de úgyis csökkented a mennyiséget és gyakoriságot, így anyagilag nem lesz megterhelő.
2017. dec. 5. 14:45
 10/17 anonim válasza:
70%
9-es, ne beszélj már te is hülyeséget. Az embernek még mindig nincs tépőfoga... Az a ragadozóknak van. Te a metsző fogakra gondolsz, ami korán sem egyelő a tépő fogakkal, más a funkciója. Nagyon nagyon kérlek, nézz utána. Csak írd be a google-ba, hogy "tépőfog" vagy "ember fogazata", csak ennyit kérek.
2017. dec. 5. 15:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!