Miért álmodom ezt?
Visszatérő álmom, hogy zuhanok. Becsukom a szemem és amikor már majdnem aludnék, vagy talán alszom is, nem tudom... akkor elkezdek zuhanni, de álomkép nem parosul hozzá, csak érzem, hogy zuhanok , mintha leesnek az ágyról és amikor kiakarom nyitni a szemem, akkor nem tudom, mintha az agyam nem akarna együtt működni a testemmel! Mással is előfordult már ilyen? A masik meg alvajáró is vagyok sztem, volt már rá példa, hogy felkeltem almomban oda mentem az erkely ajtóhoz és neztem ki az ablakon, aztan a parom szólt rám, hogy héé mit csinalsz, és akkor felébredek. olyan is elofordult mar, hogy felöltem és csak néztem magam elé. van egy hosszabító a szobamban piros kapcsoloval, ami este ugye vilagit, beflesseltem hogy ha nem kapcsolom ki , akkor fel fog robbani, de én közben aludtam csak ugye felültem és néztem a kapcsolót és le kellett kapcsolnom, mert féltem!
Tegnap este azt álmodtam, hogy fekszem az ágyon, és felakartam kelni, de nem tudtam, nem tudtam megmozdulni, és az életben is felakartam kelni, mert megint a parom keltett fel h mocorogtam naon, meg motyogtam vmit... és akkor mikor szolt, felébredtem...
Miért álmodom ilyeneket?? alvajáró vagyok igaz?
Mivel az ember (csúnyán mondva) a majmoktól származik, így bizonyos dolgokban megegyezünk velük. A zuhanás egy olyan reflex, amit az evolúció során nem hagytunk el. A majmok legtöbbje a fákon él és alszik, hogy biztonságban legyen a ragadozóktól. Álmukban védtelenebbek, és könnyen leeshetnek a fáról a földre ahol prédává válhatnak. Így kialakult egy olyan reflex, ami álmukban olyan érzést kelt, mintha zuhannának, és rögtön felébrednek.
Ez teljesen normális, gyakorlatilag egy túlélő ösztön maradványa.
A zuhanás általában oxigénhiányt jelent - nem horkolsz véletlenül?
Az alvajárás is súlyos dolog.
Mindkettő veszélyes az egészségedre.
Érdemes lenne elmenned alváslaborba a Madarász utcába.
Körzeti orvos tud beutalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!