Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mandela-effektus: Magyarország...

Mandela-effektus: Magyarországon mi változott meg?

Figyelt kérdés

Aki nem tudná, miről van szó: [link]

Pl. sokan tisztán emlékeznek rá, hogy Orbán Viktor Alcsútdobozon született, a Rózsaszín Pitbullnak van is egy ilyen dalszövege, hogy "Alcsútdoboz messze van, jaj, de nagyon messze. Ott született Orbán Viktor, ezért van meg veszve" (ez egy ún. residue). Viszont úgy 2010 óta mindenhol Felcsútot hallani a szülőhelyeként.

Néhány egyéb apróság:

- Mazsola sosem szerepelt a Futrinka utcában, pedig sokan így emlékeznek.

- Michael Jackson nem adott koncertet Budapesten a '80-as években, pedig sokan állítják, hogy látták-hallották élőben.

- A Pilóta keksz csomagolásán valójában sosem szerepelt a keksz szó, mégis mindenki úgy hívja máig.

2017. nov. 17. 15:20
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
87%

# 10/10 "- A Pilóta keksz csomagolásáról nem tudok nyilatkozni mert nem emlékszem milyen volt, ellenben fél perc alatt találtam róla képet és rajta van hogy keksz.

[link]

[link]

A Pilótára nincs ráírva, hogy keksz abban az univerzumban ahol a kérdező él. Nem érted? :XD

Komolyra fordítva a szót. Az emberek nem jegyeznek meg valamit pontosan és később keverik ugyanazzal a jelentéssmával. Pl a fekete bőrű politikus/filozófusokat mi fehérek összemossuk, így Indira Gandhi 80-as években bekövetkező halálára gondolunk, amikor Nelson Mandela halálának korát kérdezik. Magam is azt hittem Mandela kb.80-ban halt meg és én is az afro kultúrát nem ismerő tipikus fehér vagyok.

Orbán pedig Felcsúton épített stadiont, ami közel van a szülőhelyéhez, ezért terjedt el, hogy ott született. Semmi köze párhuzamos univerzumoknak ehhez. De lehet tévedek

2017. nov. 17. 22:47
 12/24 anonim ***** válasza:
90%

Előző vagyok. De hogy valami hasznosat is mondjak spirituális szempontból.

Ha valóban párhuzamos univerzumok keveredése lenne vagy időutazók törőlték ki az emlékeinket, akkor Nelson Mandela a valóságban az első mátrixban meghalt a 80-as években bőrtönben, amire magam is gondoltam először és akkor akik beavatkoztak azért hagyták idáig élni, mert valami olyat tett ami másfelé terelte a világot. Olyanba, amelyben a jövőben létrejövő uralkodó hatalom nyerte erejét vagy a jövőbeni ellenfeleiket likvidálta 80-tól 2013-ig. Meg kell nézni, hogy Nelson Mandela miket tett és ez kiket szolgált. Ők fogják uralni a világot a jövőben. Nos ? :XD

2017. nov. 17. 22:57
 13/24 anonim ***** válasza:

Még mindíg az előző vagyok.

Érdekes, hogy pl a Hófehérke és hét törpében mindenki azt hiszi, hogy azt mondja a királynő, hogy “Tükröm, tükröm mondd meg nékem…”. Pedig nem azt mondta, hanem hogy “Varázs tükör mondd meg nékem…” mondat hangzik el és mégis mindenki rosszul emlékszik. Az a bizarr, hogy angolul is mindenki rosszul emlékszik. A Hófehérke és hét törpe című Disney rajzfilm, angol verziójában a királynő nem azt azt mondja, hogy “Mirror, mirror on the wall”, hanem “Magic mirror on the wall”.

szerintem mindenki a meséskönyvben levő mondattal azonosítja a mesét, de lehet tévedek ?

2017. nov. 17. 23:03
 14/24 anonim ***** válasza:

Érdekes, hogy 1991-ben megjelent egy könyv címe: English Alive, amiben az áll, hogy Nelson Mandela 1991-ben meghalt. https://www.youtube.com/watch?v=cKgM9RaQ2nM Aztán a másik érdekes, hogy a Darth Wadert alakító színész is kétszer úgy emlékezett vissza, hogy azt mondta, hogy Luk én vagyok az apád.

Most ugye elvileg egy könyvben nem adnak ki olyat, hogy egy ilyen híres ember elhunyt, ha mégsem igaz. A rektoroknak észre kellett volna venniük. Az olvasóknak is és ki kellett volna javítani, de nem tették. Még bizarabb, hogy G.Bush is azt mondja egy sajtótájékoztatón, hogy Mandela meghalt. Senki sem javította ki és az ellenzék sem kezdete ki a beszédében ezt https://www.youtube.com/watch?v=vvSW8wUq_jY félelmetes? Minden amerikai állampolgár úgy tudta meghalt? :O

Itt az én sztorim. Úgy tudtam ez az énekes a klip után nem sokkal meghalt https://www.youtube.com/watch?v=P8JEm4d6Wu4 szerintem ezzel csak én vagyok így?

2017. nov. 18. 00:48
 15/24 anonim ***** válasza:
6%

Ok, van róla felvétel hogy híres emberek is rosszul emlékeznek. Hát ez valami hihetetlen, csak éppen nem jelent semmit. Ellenben lehet hogy sokan azért emlékeznek rosszul mert az illető rosszul mondta és erre sokan emlékeznek. :)))

Egy könyv lektorálása meg olyan amilyen. És már olvastam olyan könyvet ami

- tele volt helyesírási hibával. Azt hiszem a Királyok koronája volt. Ez egy négy könyvből álló sorozat része volt és rémlik hogy mindegyiket így adták ki. Pedig nem nehéz egy helyesírás ellenőrzőt ráengedni a szövegre...

- tele volt szörnyen magyartalan és ostoba mondatokkal mert a fordító tükörfordítást csinált rendes fordítás helyett. Az egyik Dűne sorozat volt ilyen. Ráadásul még a világot se ismerte ezzel további hibákat vétett. Kedvenc mondatom az volt hogy Muad'Dib elvette a Fremenek szüzességét. Ezen percekig röhögtem.

- Nem ismeri eléggé a világot és hülyeséget ír. Az "A csempész futása: Han Solo és Csubakka kalandja" könyvben volt hogy a Falcon turbólézerrel rendelkezett mert nem tudták lefordítani a quad laser cannon-t.

2017. nov. 18. 10:00
 16/24 anonim ***** válasza:
90%
Vègső soron szubjektív lènyek vagyunk. Nem fogjuk fel az objektív valóságot önmagában. Jelentèst adunk, èrtelmezünk ès a saját reakcióink fènyèben, hangulatában, emlèkszünk. Ha valamit nem fordítunk le szubjektívre, vagy hiányosan fordítjuk, akkor kèpzelt, vèlt, logikusnak ható elemek alkotják az emlèket. Az emlèkek pedig hatással vannak a további viselkedèsre, èletre. Független attól, hogy hamisak-e. (Szerintem)
2017. nov. 18. 10:38
 17/24 anonim ***** válasza:
2017. nov. 18. 21:16
 18/24 anonim ***** válasza:
54%
Oké, a Mandela-effektus érdekes és mulatságos, de nem kell mögéképzelni mindenféle ezoterikus baromságot.
2017. nov. 21. 12:42
 19/24 anonim ***** válasza:
A Hófehérke eredeti német szövegében "Spieglein, Spieglein an der Wand", ennek rengeteg fordítása létezik különböző nyelveken, valószínűleg "tükröm, tükröm" is van pár, tekintve, hogy ez áll a legközelebb az eredetihez.
2017. nov. 21. 13:20
 20/24 anonim válasza:
Valójában sokminden változott ami megfigyelhető, például autó márkák logója (vw logóban a két betű sosem volt elválasztva kis réssel, volvo autóknál férfi szimbólumba és nem sima körben van a felirat, ford logóban az F-ben nem volt eddig a kis kunkori), a KitKat csokiból eltűnt a kötőjel, a Monopolyból a bácsi monoklija tűnt el, Mickey egérnek a nadrágtartója tűnt el, és még sorolhatnánk...
2018. aug. 24. 19:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!