Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Alvásparalízis vagy szimpla...

Alvásparalízis vagy szimpla hallucináció?

Figyelt kérdés

Már elég régóta előfordulnak velem az alvásparalízishez köthető tünetek, viszont úgy egy-két éve abbamaradtak. Viszont most pár hete újra elkezdődtek, de más formában, és nem nagyon értem, hogy ez mi lehet.

Félálomban érzem ilyenkor magam, a szemem csukva van (ez fontos szerintem, mert sok helyen olvastam, hogy alvásparalízis közben nyitva szokott lenni az emberek szeme), viszont olyan dolgokat hallok magam körül, amik nem történnek meg a valóságban, viszont teljesen valósághűek, egyáltalán nem álomszerűek.

Egyik ilyen eset: délután az egyetem után ledőltem egy kicsit, és mikor már majdnem elaludtam, hallottam, hogy a lakótársam hazajön (csörgött a kulccsal, záródott az ajtó, stb.), és telefonál valakivel. Bejön a szobámba, feljön hozzám a galériára, és azt mondja a telefonba, hogy "alszik". Majd kimegy. Itt semmi kétségem nem volt afelől, hogy ez valóban megtörtént, mert tisztán hallottam a hangját, a lépteit a lépcsőn, stb. Nagyjából húsz perc múlva felkeltem, és amikor kimentem a konyhába, akkor láttam, hogy nincs is itthon, ezért írtam neki, és ekkor szembesültem vele, hogy még iskolában van.

A másik eset hasonló volt, de akkor itthon voltam vidéken. Ugyanúgy ledőltem délután, nem volt otthon senki rajtam kívül. Egyszer csak hallottam, hogy anya meg apa lent beszélgetnek a nappaliban, majd apa elindul felfelé a lépcsőn (megismerem a járását), majd benyit a szobámba, és odajön az ágyamhoz. Még a lélegzetvételeit is hallottam. Természetesen itt is csukva volt a szemem. És akkor, amikor már pár másodperce ott állt az ágyamnál, akkor hasított belém, hogy anya Németországban van, apa meg még dolgozik. És ekkor nagyon erős nyomás nehezedett a mellkasomra, és alig kaptam levegőt. Nagyon féltem, hogy akkor mégis ki áll az ágyamnál.

Azt még fontos hozzátenni, hogy mindkét alkalommal iszonyatosan nehéz volt felébrednem, hiába akartam kinyitni a szemem, nem ment, vagy csak nagyon kicsit.

Szerintetek ez mi lehet?

2017. nov. 1. 16:25
1 2
 11/11 anonim válasza:
0%
Gyógyszereket ne szedj! Hülyeség.
2017. nov. 11. 01:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!