Lehetséges hogy látom az aurakat?
Nem rég óta vettem észre, hogyha olyan a feny és a háttér akkor látok valami fajta halmaz állapotot a tárgyak , testek, élőlények körül. Körülbelül egy centire úgy mintha a test egy megvastagodott része lenne de ugyan azzal a színnel ami a testnek van. Tehát lehetséges hogy az árát látom vagy csak a fénytől egy fajta vissza verodest?
És ha az az aura hogy fokozhatnam még jobban az érzékenységet hogy színeket is lassak?

Nálam is ez van, rövidlátó vagyok, távolra rosszabbul látok. Amit írsz az a szem homályos látásából fakad mivel senkinek sem tökéletes a szeme.
Közben utána is néztem, a legjobb amit erről találtam az asztigmatizmus, ami az emberek felénél előfordul és homályos látást okoz és minden második embert érinti. Ezt gondolom a legtöbb esetben nem kell "erős" homályos látásnak gondolni. Csak olyannak ami megfelelő fényviszonyok között érzékelhető, mint például amiről írsz.
Ugyan magyar oldalon nem, de angolon találtam olyat hogy éjszakai vezetésnél az ilyen problémával küszködők arról panaszkodnak hogy ragyognak a tárgyak. Itt az egyikük által készített kép, ügyesen megcsinálta hogy kb. hogyan lát, bár megjegyezte hogy nem ennyire erős a ragyogás és a derengés sem, de ennyire futotta a képkészítő tudásából. Ismerős? :)
Mivel a szemedbe a fénysugarak nem tökéletesen a retinára érkeznek ezért olyan körülmények között amikor sötét a háttér de a tárgy jól látható a rá vetülő fény miatt, a tárgyat "szellemképesen" látod. Legalább is tegnap ezzel utaltam arra amit most írsz, de a te megfogalmazásod egyértelműbb. Nappal ezt azért nem veszed észre mert a mindenhonnan visszaverődő szórt fény miatt nem feltűnő, mert túl halvány.

Ezèrt hiszitek azt hogy csak a szemem rossz. Ennèl jobb kèpet nem találtam. Egy tojás alakú felhőhöz hasonlít amit látok, nem mindenkinèl persze mert vannak eltèrő formák is.

Kérdező: tegnap azt írtad hogy erős fény és sötét háttér. Az éjszakai vezetés pont ilyen, az utcai lámpák és a jármű lámpáinak fénye megvilágítja az éjszakai sötét háttér előtt a szem számára erős fénnyel a jelzőtáblát, ami ettől ragyog asztigmatizmus esetén.
Ha nappal látod nem sötét háttér előtt akkor neked erős asztigmatizmád van. Nem cilinderes a szemüveged véletlenül? Nincs szemtengelyferdülésed? Mert az előbbi az asztigmatizmus javítására szolgál az utóbbi pedig az asztigmatizmus régi neve.
24: neked szinesztéziád van (a tegnapi színes szám említésekor a nevét nem írtam le), ami azt jelenti hogy valami érzékeléshez egy másodlagos, hamis érzékelés párosul.
Csak te nem számon látsz színeket hanem élőlényeken. De nem csak látási szinesztézia van, én például egyes helyzetekben illatokat érzek, ami szintén a szinesztézia egy formája.
Most előkerestem a magyar wikipédiában a szinesztéziát pontos infókért és ott le is írják hogy az auralátás szinesztézia.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!