Szerintetek élnek a Földön kívül (más bolygókon) értelmes élőlények?
Figyelt kérdés
Szerintem kizárt dolog, hogy egyedül vagyunk.A világegyetem olyan nagy, több százmilliárd galaxis van benne, abból egy a miénk, a Tejútrendszer. Ennek is elég kis hányadát ismerjük. Ha jól tudom, még a mi Naprendszerünket sem hagyta el ember által alkotott égitest, nemhogy még a Tejútrendszert. Szerintem biztos, hogy vannak emberhez hasonló élőlények, mivel a nagy számok törvénye alapján is ki kellett, hogy alakuljon egy olyan bolygó, mint a Föld, amin lehetőség van élet kialakulására. Persze ehhez nagyon sok mindennek össze kell jönnie. Pl: a Naptól való távolság, légkör kialakulása, optimális éghajlat, VÍZ stb stb. Ti hogy gondoljátok? (A Marson talált kis mikroorganizmusokat most ne nézzük. Bár ha az is egy életforma, akkor valahol máshol miért ne lehetne valami fejlettebb is??)2017. szept. 29. 13:01
11/14 anonim válasza:
Már az aminosavak kialakulásához is kellett a világűr besugárzása. Ez a besugárzás a földre nézve egyedi. Ezt a világegyetemben a föld pályái, a föld útja a világegyetemben teszi egyedivé. Én kizártnak tartom, hogy a földön kívül, más égitesteken is kifejlődhetett a földihez hasonló sejtrendszerű életforma.
12/14 anonim válasza:
Engem konkrétan az foglalkoztat, h más bolygók lakói szerint a földi uralkodó faj az értelmesnek számít-e?
13/14 anonim válasza:
Ez egy határozott nem szerintem. Mi egymást másoljuk, uraljuk, pusztítjuk, mèg bőven az ovis szinten vagyunk.
14/14 anonim válasza:
a macskáka macskákmindenhol macskák neeeee
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!