Szerintetek élnek a Földön kívül (más bolygókon) értelmes élőlények?
Figyelt kérdés
Szerintem kizárt dolog, hogy egyedül vagyunk.A világegyetem olyan nagy, több százmilliárd galaxis van benne, abból egy a miénk, a Tejútrendszer. Ennek is elég kis hányadát ismerjük. Ha jól tudom, még a mi Naprendszerünket sem hagyta el ember által alkotott égitest, nemhogy még a Tejútrendszert. Szerintem biztos, hogy vannak emberhez hasonló élőlények, mivel a nagy számok törvénye alapján is ki kellett, hogy alakuljon egy olyan bolygó, mint a Föld, amin lehetőség van élet kialakulására. Persze ehhez nagyon sok mindennek össze kell jönnie. Pl: a Naptól való távolság, légkör kialakulása, optimális éghajlat, VÍZ stb stb. Ti hogy gondoljátok? (A Marson talált kis mikroorganizmusokat most ne nézzük. Bár ha az is egy életforma, akkor valahol máshol miért ne lehetne valami fejlettebb is??)2017. szept. 29. 13:01
1/14 anonim válasza:
Erre a kérdésre az igen sokkal esélyesebb válasz mint a nem.
3/14 anonim válasza:
Szerintem igen. De ez miért ezotéria??
4/14 A kérdező kommentje:
Mondjuk távoli bolygók tanulmányozása igen nehéz lehet, mert mire a csillagvizsgálóhoz (Földhöz) elér annak a fénye lehet azóta már meg is semmisült. Tehát a pillanatnyi kép akár a több millió évvel ezelőtt lejátszódott folyamatokat is tükrözheti. Erre példa pl a Naplemente.Amikor a horizonton már nem látni a Napot, az igazából már 8 perce teljesen lement. A fénye annyi idő alatt jut el ide.
Visszakanyarodva, nem lehet egyszerű ezt tanulmányozni.
2017. szept. 29. 13:12
5/14 A kérdező kommentje:
Azért, mert nem tudtam hogy melyik kategóriába rakjam, bocsáss meg nekem érte.
2017. szept. 29. 13:13
6/14 anonim válasza:
Teljesen egyetértek veled, Kedves Kérdező. Biztos, hogy vannak rajtunk kívül is értelmes lények. Sok ember azt hiszi, hogy ő a világegyetem kellős közepe, közben még a naprendszerünk is csak egy apró homokszem az univerzum sivatagjában. Ez de szép volt tőlem.:) Viszont igaz.
7/14 anonim válasza:
hatost felpontoztam, mert vicces
Ez de szép volt tőlem! Meg is jegyzem gyorsan :)
8/14 anonim válasza:
Csak a Földön kívül élnek értelmes élőlények.
10/14 anonim válasza:
Maximum más bolygókon èlhetnek csak èrtelmes, èrzelmes lènyek. Mi csak szeretnènk azok lenni, de ha a világi ember rendszert nèzed, csak szeretnènk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!