Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Van rá esély hogy más Bolygóko...

Van rá esély hogy más Bolygókon is van élet?

Figyelt kérdés
2015. júl. 24. 10:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
80%

Ezt inkább a tudományokhoz kellett volna berakni, igaz ott meg osztanák az észt a nagy "tudósok". Itt meg csak agyhalottakat fogsz találni.

A válasz, igen van rá esély akár mikroorganizmusok is lehetnek.

2015. júl. 24. 10:44
 2/14 anonim ***** válasza:
41%

Én biztos vagyok benne, hogy van.

DE hogy milyen formában?

Szimpla egysejtűek mondjuk, mint a földünk "őskorában", hasonló szintű, netán fejlettebb, mint most itt?

Ki tudja?

A világegyetem eléggé végtelen, arra viszont nem tudok válaszolni hány ezer (millió) fényévre van az az élet.

2015. júl. 24. 10:58
 3/14 anonim ***** válasza:

,,Eléggé végtelen" Hahha :'Đ Ez nagyon tetszett.

Egyébként van,hogyne lenne? Ha Földünkön kialakult élet,máshol miért ne? (: Bármilyen formában is,de lehetséges.

- Egyébként ,ha az univerzum folyamatosan tágul,akkor hogy lehet az,hogy végtelen? Akkor nem kellene ,hogy legyen egy adott térfogata ? (ha ez folyamatosan változik is) És ,ha már végtelen,akkor vajon mibe tágulhat? Ezt még nem sikerült feldolgoznom. -

2015. júl. 24. 11:12
 4/14 anonim ***** válasza:
74%
Biztos van ez nem kérdés puszta matek van 10^6 galaxis minden galxisba van 10^9 csillag minden csillaghoz van átlagosan 5 bolygó 5*10^15 en bolygó van tehát annak az esélye hogy csak 1db-ba alakult ki az élet 1:5000000000000000-höz. kb felfedeztünk 10k bolygót és abból van jó pár ami alkalmas az életre.
2015. júl. 24. 11:26
 5/14 anonim ***** válasza:
nem írta végig a nullákat 1:5.000.000.000.000.000
2015. júl. 24. 11:27
 6/14 anonim ***** válasza:
Igen van ra esely.
2015. júl. 24. 11:28
 7/14 anonim ***** válasza:

Elég valószínű. Azt látjuk, hogy a kémiai elemek nagyjából hasonló eloszlásban vannak jelen a megfigyelhető Univerzumban. Egy bolygóról tudunk, ahol biztos van élet, az a Föld. Más kérdés, hogy a legközelebbi civilizációt alkotó életforma - tehát nem csak baktériumok - olyan távol lehet tőlünk, gyakorlatilag nincs esély kapcsolatba lépni velük a belátható jövőben. De semmi tudománytalan nincs abban, ha feltételezzük, máshol is van élet.

Egyébként ez egy olyan kérdés, ahol negatív válasz sosem lesz adható, tekintve, hogy a világegyetem végtelen. Megvizsgálhatsz n darab idegen bolygót, mondjuk egyiken sincs élet, de akkor még mindig lesz egy n+1 - edik, ahol attól még lehet. Ha teszem azt nincs élet rajtunk kívül az egész Tejútrendszerben - ki tudná ezt bebizonyítani? - attól még lehet másik 100 milliárdban.

2015. júl. 24. 11:29
 8/14 Shai-Hulud ***** válasza:
91%

Többedszer fordul elő itt egy téves megjegyzés:

"a Világegyetem végtelen" Ez NEM IGAZ.

A Világegyetem HATÁRTALAN, de véges. Ha emlékeztek rá, a lufi felszínével szokták szemléltetni, amely 2 dimenzióban véges (mert van egy adott felszíne), de határtalan (mert sehol nincs széle).

Ugyanilyen a Világegyetem 3 dimenzióban. Van egy adott térfogata, tudjuk, hogy mekkora a tömege (kb. 10 az ötven-valahanyadikon tonna), hogy hány atom van benne (ha jól emlékszem valami 10^82 darab), szóval NEM VÉGTELEN.

Ugyanakkor ugyanúgy, mint 2 dimenzióban a lufi felszíne, a Világegyetem 3 dimenzióban alkot zárt "gömböt", amely természetesen 3D-ben nem látszik, ahhoz a 4. térdimenzió felől kellene szemlélni.

"Valahová" tágul a Világegyetem, ez igaz. De mivel itt a 3 dimenziós térről beszélünk, ez az ami tágul, így a saját 3D-s ismereteinkkel nem tudjuk megmondani, hogy "mibe" tágul. Egy biztos, ha létezik olyan, "amibe" tágul, az a valami legalább 4 térdimenzióval rendelkezik - ezt viszont mi nem tudjuk elképzelni.

Számolni tudunk vele, vannak matematikai eljárásaink rá, amelyek helyes eredményeket is adnak, de elképzelni nem tudjuk. :-)

2015. júl. 24. 12:19
 9/14 Viven kérdései ***** válasza:
Van esélye
2015. júl. 24. 12:21
 10/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Minden válasz hasznos volt.
2015. júl. 24. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!