Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Az igazolt ismereteink (más...

Az igazolt ismereteink (más néven tudomány) elleni utálatod miből fakad?

Figyelt kérdés
Sokszor látok olyan hozzászólást amiben elvetik a tudományos ismereteket. Aki magára ismer leírhatná hogy az ellenszenve miből fakad, mert számomra érthetetlen.

2017. júl. 24. 22:49
1 2 3 4
 31/34 A kérdező kommentje:

23) Áltudomány ha nem bizonyítható. Ennyi. Az meg hogy dokumentált eset van csak ezokörökben "ismert". Igaz ezokörökben mindenről tudnak. :D Egyébként Te nem érted mi a tudomány vagy csak kiforgatod amit írok? Mert az az elvárásod hogy kutassanak olyat ami vizsgálatok szerint csak Ödönke szerint létezik az hülyeség. A statisztika szerint is. Persze érthető ha szerinted ez szörnyű, mert képzelt dolgokkal is foglalkozniuk kellene.

24,25) Szerinted Téged üldöznek (és persze "Ők" fizetnek engem is), pedig Te jobban tudod mint "Ők", saját bevallásod szerint kikezdhetetlen logikájú érveid vannak, de persze a tudomány dogmatikus és lefizetett mert nem fogadja el e hülyeséget és én nem vagyok vitaképes mert mi az hogy nem vitatom meg veled az összes hülyeséget amit hiszel, pedig szerinted tuti hogy meggyőznél ha nem lennék lefizetve, mert Te tudod mi az az OBJEKTIVITÁS és ezt a tudomány kategóriából az ezotéria kategóriába visszaszorulva mered leírni. Hát lol. Finoman szólva olyan az írásod mint egy elkeseredett téveszmével küzdő paranoiásé...

Na a többire majd később, az olvasott hülyeségtől kiégett az agyam.

2017. aug. 3. 10:36
 32/34 anonim ***** válasza:
Az elötted szólónak van igaza kedves kèrdező, osztom a vèlemènyèt ès szerintem ezzel nem is vagyok egyedül. A te helyed a tudomány kategóriában van. Nem itt. Nem èrtem, hogy ha mindenáron èrvelni akarsz ès alátámasztani akkor mièrt itt osztod az èszt, mint valami kisgyerek aki nem tudja belátni, hogy vesztett. Azèrt vagy egyedül ebben a kèrdèsben ès vèded a meggyőződèsed, mint vadmalac a kölykeit, mert itt olyanok fordulnak meg akik szűknek èrzik a tudományos felfogást. Te hívő vagy, egy mèlyen vallásos ember akinek a tudomány a temploma. Járj oda mert itt nem lesznek követőid csak lejáratod magad azzal, hogy akkor is megmagyarázol mindent, belekötsz mindenbe, ja ès persze mindíg a tièd az utolsó szó. Erről beugrott egy modernkori közmondás.
2017. aug. 3. 12:20
 33/34 A kérdező kommentje:

26) Ha szerinted provokálni akartam akkor nem jártál eleget ide. :) A hozzászólások egy jó része alapból elutasítja a tudományt, ha valamit meg tudsz ismerettel magyarázni elutasítják, ha valaki sátáni arcot látott a felhőben akkor az nem pareidolia, mert "Ő látta"! Vagy sima képhibát idegen épületnek lát és nem lehet elmagyarázni neki hogy több apróbb képből van összerakva a marsi kép és egyszerű illesztési/adatvesztési hibáról van szó. És sorolhatnám végtelenségig, de itt is megnézhetted az első hozzászólásokat, amit legalább értelmes de elég információval nem rendelkező emberek írtak.

Valószínűség: Te magad jelented ki hogy jeti esetében valami medveféle van. Medveféle nem egyenlő a jetivel ami attól függően melyik hívőt kérdezed idegen, ősember vagy valami nagyon egzotikus dolog. Én az állítólagos bizonyítékokra ráépülő emeletes ostobaságot utasítom le, amihez egyesek annyira ragaszkodnak hogy már ott tartanak hogy a tudomány dogmatikus és ezért nem hiszik el az ő személyes meggyőződését.

A legendákkal sincs baj amíg valóságnak nem hiszik. Persze ettől még lehet valóságalapja, de biztos vagyok benne hogy a törpék nem pont úgy van a legendákban mint a valóságban így a közöttük lévő kapcsolat legjobb esetben is csak esetleges.

Bizonyítás: nem gondolom hogy egyenrangúan kellene elbírálnom egy már elfogadott tudományos nézetet valaki nézetével. A legtöbbször nem arról van szó hogy Béla érve áll szemben Dr. egyvalaki érvével. Arról nem is beszélve hogy elvárható lenne hogy rámutasson a hibára és azt ne itt az ezotérián tegye, mert itt mindent elhisznek. :D Az olyan esetekkel amik homályosak nem tudok mit kezdeni, majd eldől egyszer, addig elhiszem hogy a jelenlegi ismereteink szerint legvalószínűbb az igaz.

És persze vannak itt meg nem értett "tudósok" akik alig várják hogy géppuska érveléssel és "csak egyedül én tudom az igazat" hozzáállással elvárják hogy bólogass. Az első pár ilyen alak még érdekes aztán már lepereg mert ha ellentmondok akkor lefizetett ügynök vagyok. Már csak gúnyra futja tőlem.

Alázatról és személyeskedésről: Te nem nagyon járhatsz erre. :D Én sem ilyen stílussal kezdtem, ezt itt szedtem fel az idők folyamán. Nem szép, de itt gyakran ez a stílus. Az eredetileg érdeklődő nem ezoterikus ember először megdöbben azon ami itt folyik, aztán érvelni próbál, végül vagy lelép vagy vastag bőrt növeszt és marad röhögni és/vagy kérdést kiírni.

A "fazon" nevét azért nem írtam le mert felesleges. Úgy se érdekli őket. Az első válaszolók után megjelentek a szerintük "rosszul működik a tudomány" típusú egyének és "Béla jobban tudja", meggyőzni úgy sem lehet őket. Sok esetben alapvető problémák vannak, egyszerűen nem értik a különbséget mondjuk a szubjektív és objektív nézőpont között vagy számukra az is bizonyíték ha a Bibliában benne van vagy mert azt álmodta. Uh.

A modern tudomány résznél a hangsúly nem a modernen volt...

Véleményedet erősen csorbítja hogy sok hülyeség nem zavar, de bezzeg én igen és személyeskedsz. :D Ez így szánalmas, de ha akkora csúcs vagy nyugodtan segíthetsz válaszolni, kezdetnek beszélgethetsz a dogmatikus tudományt visítóval, úgy is már megfogta a kezedet. :D

29) Nem muszáj itt lenned ha nem tetszik. Pár homályos érvet már felhoztál, egyszer majd írj konkrétumot is.

Folyt. köv.

2017. aug. 3. 16:44
 34/34 anonim ***** válasza:
52%

Kérdező, hihetetlen, mennyire átlátszóak a sablonjaid. :D Az összes akadémikus bérkommentelő evvel jön, hogy meg se vizsgálja a másik ember érveit, valamint hogy szerintük "paranoid", aki nem ért egyet a tudományvallási dogmáitokkal. :D

ÉRVEID HOL vannak, kérdező? :D Sehol.

De arra se válaszoltál, miért van az, hogy nemzetközileg elismert akadémikus profok ha egy idő után a kutatásaik alapján szembekerülnek az akadémikus dogmákkal, akkor vajon mi alapján söprik le az asztalról az érveit?

Nos? ;)

Mert akinek a popóját addig nyalogattátok, az hirtelen paranoid lett? :D Vagy micsoda? :D

MÉG EGY OLASZ PROF, nyelvészprof, akitől mutatom a szakirodalmat, mely a kutatásait tartalmazza, és SZEMBEN ÁLL AZ AKADÉMIKUSOK ostoba állásfoglalásával:

A MAGYAR-ETRUSZK nyelvrokonság bizonyítója:

- Mario Alinei nyelvész, a nyelvföldrajz és dialektusok kutatója, az Utrechti Egyetem emeritus professzora,

az alábbi művében:

"Ősi kapocs: A magyar-etruszk nyelvrokonságról", Allprint kiadó, Budapest, 2005 ISBN 9789639575127

(tehát magyarul is megjelent e műve.)

A FINNUGORIZMUS HAZUGSÁGÁNAK leleplezője, többek között ő:

Akit pedig a múltkoriban idéztem, SZINTÉN OLASZ PROF, tehát NEM részrehajló a magyarságkutatásban:

- Angela Marcantonio, olasz nyelvészprofesszor,

aki a római La Sapienza Egyetemen történeti és uráli nyelvészetet tanít.

Az alábbi, több, mint 500 oldalas szakkönyvében,

amelyben csak az irodalomjegyzék kb 50 oldalt tesz ki,

-mely műve alapos megértéséhez szükséges nyelvészeti alapismeretekkel rendelkezni-,

bebizonyítja, hogy a finnugor nyelvrokonság hamis és alaptalan hipotézis,

téves feltételezés:

Angela Marcantonio: "Az uráli nyelvcsalád, Tények, mítoszok és statisztika",

Magyar Ház KFT (kiadó), 2006,

ISBN 963 9335 290

(tehát magyarul is megjelent e műve.)

2017. aug. 4. 15:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!