Megvilágosodott ember mivel köti le az agyát?
Ugyan már. Én nem vagyok materialista nézetű csak külön tudom választani a kettőt. Külön külön tudom megvizsgálni a kérdést, hogy megfelelő magyarázatot adjak vagy kapjak. Ez ugyanolyan, mintha összemosnád a fehér ruhát a színésszel.
Amúgy nem érdekel, hogy ki pontozgat le, nem is foglalkozom vele, szóval én nem foglak emiatt lepontozni. Nem sokat érnek el vele. Tegnap is ugyanennyi volt a százalékom. Sajnos nem tudják mikor kell feladni. 😏
A test és a lélek nem két, egymástól élesen elhatárolódó dolog. Olyan mint a láb és a kéz, az sem ugyanaz, mégis összeköti őket valami, csak a felsőtest határozottan ismertebb anyag annál, mint ami a lelked köti a testedhez.
Az érzelmek ezáltal nem köthetőek feltétlen a lélekhez, mert a tudatmódosítók valóban igen könnyen uralmuk alá hajthatják az érzelmeid, csakúgy mint az egodat. Teljesen mindegy, hogy egy hatos csomag aranyászok, fél liter pálinka, esetleg egy izmos spangli vagy egy csík kokain az. Átmenetileg módosítja az érzelmeid, és az énedet, bár ezt nem mondanám semmiképpen sem spirituális folyamatnak. Természetesen ha nem agyatlan bulizásra használsz különféle szereket, még profitálhatsz is a megváltozott logika, megváltozott agytevékenységek megfigyelésével, használatával. DE. Van bizony olyan szer is, ami igen zavarba ejtő hatást eredményez, gyakorlatilag megegyezik a kundalini felébredésének mondott tapasztalattal, abban a formában amikor a csakrák nem nyitottak, de az energia nem tesz kárt benned, csak kiáramlik a világba. Még a klasszikus keménydrogok súlynélküliség illúziója is lópikula ehhez képest. Ez mindössze érdekesség, de sok kérdést felvet azzal kapcsolatban, hogy ugyanazt a hatást kiválthatód egy pasztilla elfogyasztásával, mint ami esetleg csak egy életnyi kitartó meditálással sikerül TALÁN valakinek. Egyszer lehet, hogy egy tehetségesebb, illetve szerencsésebb vegyész összedobja a mátrix piros vagy kék kapszuláját, sajnos nem emlékszem melyik szín volt az ütősebb. Delator papáról eddig azt hittem valami elmebeteg kisnyugdíjas, aki ide jár duhajkodni miután vége a barátok köztnek. Nem hazudok, ez nem sokat változott :) Sok mindenben viszont inkább vele értek egyet, már ha van bármi jelentősége is a jelentéktelen kis véleményemnek.
Az ezotémakörben amúgy sem nagy érdem dobogós helyre kerülni.
Nem erőltetném, úgyhogy nyugodtan írj Delator, ne foglalkozz a lepontozóval.
Am priviben kaptam a kérdésemre egy fantasztikus választ, gondolom nem véletlen írta privátvan.
Hát bizonyára nem vagy nem tudom, de gondolom nem úgy építesz fel egy falat, hogy egymásra dobálod a téglát és sarat dobálsz rá. Szépen sorjában kell valamit felépíteni, mert semmilyen előzmény nélkül nem ér semmit az erőfeszítésed, éppen ezért kell tudni külön külön választani a kettőt, és ha van köztük kapcsolat akkor észre fogod venni vagy világossá fog válni. Az áltudomány sem ér semmit, ha csak hiszel vagy remélsz tőle. Amúgy számomra lényegtelen, hogy ki miben hisz, de legalább értelmesen tudja elmagyarázni.
A meditáció is túl van spilázva, mert nem tudják milyen biológiai vagy kémiai folyamatok zajlanak le bennük ezalatt, mint például amit te is említesz. Például a test is folyamatosan gyártja a biodrogokat (vagy nem is tudom minek nevezzem a testben végbemenő biokémiai folyamatokat) annyi különbséggel, míg a hagyományos drogok kiürülnek a szervezetből, ezzel szemben a test tovább gyártja a sajátjait.
"A meditáció is túl van spilázva, mert nem tudják milyen biológiai vagy kémiai folyamatok zajlanak le bennük ezalatt"
Attól még a hatása jelentős, ezt sikerült is kimutatni. Soha nem az a lényeges, hogy értjük-e valaminek a működését, hanem az, hogy ki tudjuk-e mutatni. Jelenleg ott tartunk, hogy nagyon sok minden kimutatható és/vagy érzékelhető, amit a tudomány nem tud megmagyarázni.
Ilyenkor jobban értékelem a csendes szerénységet, mint a "mindent meg tudunk magyarázni már"-elvre épülő nyakatekert hipotéziseket.
Minden kicsit túl van spilázva, illetve a kellő információk birtokában rövidebb úton reprodukálható. Abból persze kicsit kevés van még, de másom sincs csak időm, így tudok várni. Vagyis abból sincs olyan sok, de jobb híján azért várok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!