Ha agyon csapunk egy legyet miért nincs bün tudatunk?
ahogy a légy látja
A légy Rofusz Ferenc 1980-ban bemutatott animációs rövidfilmje, mely az első magyar Oscar-díjas alkotás.
Erre vagyunk szocializálva, ezt látjuk szüleinktől, nagyszüleinktől, rokonainktól. Legalábbis én még egyiküktől se hallottam, hogy emiatt bűntudatuk lenne, mindig örülnek, hogy "na végre sikerült!". Szóval ezek után kb. idiótának érezném magam, ha ezen lelkiznék.
A disznót se szoktunk nagyon sajnálni, amikor levágjuk, nálunk nem szokás az ilyen érzelgősködés.
Evolúcio....
Régen az emberek bogarakat ettek......
Hiszek abban, hogy lehet kommunikálni minden élőlénnyel gondolatokkal. Javaslom, ne hidd el, hanem próbáld ki.
Ha egy pimasz légy ( ma háromszor szállt az orrom hegyére, amikor meditáltam)
Gondolatban, hagyd abba, ne pimaszkodj, mert megjárod.
A legyeknek olyan héliumos hangjuk van. Azt mondja: Unatkozom, fogócskázzunk.
A házilégy 7 napig él, de ha sikerül egy emberi lényt haragra motiválni, abból a légy energiát nyer, ezért keresik az emberek társaságát.
Nem hiszem, bárki tépkedné a lábát/szárnyát, ha hallaná azt a hangot, amikor kiszakad a lába, és közben a légy visít.
A nagyanyám hobbyja a légycsapózás volt. Sikeresen levezette rajtuk a frusztrációját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!