, , Majd megtudod, hogy nincs alakom. Az emberek tükrözésének formáját veszem fel. '' Mit jelenthet ez?
Miből idézeted ezt? Ez egy elég gyenge fordítás: "emberek tükrözésének formáját" - talán emberek tükörképét, vagy emberi formát, de "emberek tükrözésének formáját" azt semmiképp.
A kontextusból talán kiderül, hogy mire gondolhatott a betűvető. Ennyiből még akármire is lehet gondolni.
Tényleg elég magyartalan a mondat, és kontextus (szövegkörnyezet) hiányában nehéz megmondani, hogy mire is gondol a szerző, vagy a személy, akitől idézve van a mondat.
Az én értelmezésemben azt jelenti, hogy az a bizonyos személy, akitől származik a kijelentés arra gondol, hogy valójában nincs saját személyisége. Amit látnak belőle, az mindig csak más emberek személyiségének a "tükröződése", tehát másolja őket. Ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy az adott személy jellemtelen, számomra sokkal inkább ravaszságra utal. Ugyanis az emberek két fajta emberhez közelednek: az egyik típus az, aki hasonlít rájuk, a másik típus pedig az, akire hasonlítani szeretnének. Így a fenti mondat elhangozhat egy manipulatív személy szájából is. "Majd rájössz, hogy nem igazából nem ismersz engem, mert mindig olyannak mutatom magam, aminek mások látni szeretnének."
Lehet kicsit túlgondoltam :)
Próbáltam magyarra fordítani, de angolból elég rossz vagyok. Nem szerző. Ez a barátom mondta.
Wow, 2es szerintem ez az amire gondolt. Köszönöm <3
Ez a beszélő tükör manó, Sanima Makasi. A legenda szerint a tükör mögött van egy másvilág, értelem szerűen egy tükörvilág, ahol az ember minden vágya azonnal valóra válik, az emberek ki-be jártak abból a világba ide. Ezt Hosimani Yaku szűntette meg, odaállította Sanimát a "tükör" elé, hogy, aki belenéz önmagát lássa meg, s ne Ashmanit, a "gyere, itt minden álmod valóra vállik."
Olykor adódii, hogy Sanima egy-két jó léleknek beavatást ad...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!