Megtudod adni erre a kérdésre a választ?
Helló. A kérdés kicsit túllő a célon , mai napon kaptuk a kérdést a jogtanárunktól. Ha egy nyugat európai légitársaság tegyük fel (Lufthansa - Németország) üzemeltet egy járatot Helsinki ( Finno.) és Ankara ( Töröko.) között , amely járat belép a görög légtérbe. A görög légtérbe beérvén a gépfedélzetén egy szír személy gyilkosságot követ el , akkor melyik állam/ország fogja bírósági intézkedés alá vonni az esetet?
Vázolnám a lehetőségeket:
a, Lufthansa kapcsán Németország
b, Finnország a Helsinki felszállás miatt
c, Törökország a tervezett Ankara-i leszállás miatt
d, Görögország ,az ő légterében történtek miatt
vagy e, Szíria az elkövető állampolgársága miatt.
Kérem a válaszadók legfelsőbb szintű komolyságát.
A válaszokat előre is kösz! Szép estét.
Vagy Szíria vagy Törökország szerintem.
Ha megtudod a helyes választ majd leírnád kérdező?
A területi hatály miatt Németország.
Ez valami OKJ jogi asszisztens képzés?
Szerintem Finnország
Kétlem, hogy számítana, hogy kié a cég.. az állampolgárságos nyilván kilőve.. GÖrög szintén.. Hát Törökországban fogják elkapni, úgyhogy végülis az is lehet... de szerintem Finnország
Egyébként a jelenlegi politikai helyzetben gciség volt pont szír elkövetőt írni..:D
.
Ez így túl egyszerű. Nincs egy olyan variáció, hogy van a gépen egy mozambiki állampolgár is, aki a gyilkosság után Észak-Koreába téríti a gépet és azzal fenyegetőzik, hogy ha Oroszország nem vonul ki Ukrajnából, Mozambik megtámadja Andorrát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!