Megtudod adni erre a kérdésre a választ?
Helló. A kérdés kicsit túllő a célon , mai napon kaptuk a kérdést a jogtanárunktól. Ha egy nyugat európai légitársaság tegyük fel (Lufthansa - Németország) üzemeltet egy járatot Helsinki ( Finno.) és Ankara ( Töröko.) között , amely járat belép a görög légtérbe. A görög légtérbe beérvén a gépfedélzetén egy szír személy gyilkosságot követ el , akkor melyik állam/ország fogja bírósági intézkedés alá vonni az esetet?
Vázolnám a lehetőségeket:
a, Lufthansa kapcsán Németország
b, Finnország a Helsinki felszállás miatt
c, Törökország a tervezett Ankara-i leszállás miatt
d, Görögország ,az ő légterében történtek miatt
vagy e, Szíria az elkövető állampolgársága miatt.
Kérem a válaszadók legfelsőbb szintű komolyságát.
A válaszokat előre is kösz! Szép estét.
Jó, elnézést, nem ordenáré. Mindenesetre elég rosszindulatú.
De igazából nekem mindegy.
Most már a kérdésre is válaszolhatsz.
"3. § (1) A magyar büntető törvényt kell alkalmazni
a) a belföldön elkövetett bűncselekményre,
b) a Magyarország területén kívül tartózkodó magyar felségjelű úszólétesítményen vagy magyar felségjelű légi járművön elkövetett bűncselekményre,"
A "B" pont a lényeg.Németben ugyan így gonmdolkodnak.
(Igen, tudom, súlyos hibát vétettem és emiatt most összeomlik a galaxis).
Azóta írtam már: ez túlzás volt.
Amúgy nem megbántani akartalak, távol álljon tőlem. Csak felhívni a figyelmet a dologra (és nem csak a tied, ez általános probléma). Pont te voltál az ezredik, aki ilyen "elütést" "vét" (mások akár soronként is egyet), ne vedd magadra.
Amúgy a "Kérem a válaszadók legfelsőbb szintű komolyságát. " trollkodásnak vettem, így ide pont illett is egy viszont-trollkodás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!