Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mire jó az őrangyal?

Mire jó az őrangyal?

Figyelt kérdés
Ha bekövetkezik egy baleset akàrmilyen ès sokan belehalnak,akkor hol volt az őrangyal?
2017. ápr. 26. 22:59
1 2
 11/18 thoomas26 ***** válasza:
Azokat az érzelmeket, melyek az evolúcióhoz, a fajfenntartáshoz nélkülözhetetlenek, ösztönöknek hívhatjuk. Az emberi értelemben vett szeretet sokszor nem több, mint egy saját magunkkal szemben fenntartott félelem, melyben attól tartunk, nem tudnánk létezni a szeretett személy nélkül. Ezeknek nem sok köze van ahhoz, hogyha valamit valakiért azért teszünk, hogy az neki jó legyen, s abban mi is örömünket leljük, hogy neki jó. Csak azért tenni valamit a másikkal, hogy azért bárminemű ellenszolgáltatást kapjunk, bizonyosan nem a lelkek világának sajátossága. És nem utolsó sorban a mi földi világunkat is ez a gondolkodásmód, ez a szellemiség teszi tönkre, mind fizikai, mind morális értelemben.
2017. ápr. 27. 09:00
 12/18 anonim ***** válasza:

Kezdjük azzal, hogy mégegyszer megpróbálod értelmezni, amit írtam. Nem arról van szó, hogy a szeretet feltétlenül azaz érzés, amire te szerinted én gondolok, mint mondjuk szexuális vagy egyéb vágyak kielégítése. 😏 A lényeg az itt, hogy az ember egy társas lény és kötődik a másikhoz, általában a pároknál ez igenis a fajfenntartást szolgája, máskülönben közömbösek lennék egymás iránt, de a természet ezt is jól megoldotta. Ez ez ugyanoda sorolandó, mint a fájdalomérzet vagy a félelem és egyéb biológiai érzések. Nem véletlen, hogy egyes hormonokkal befolyásolhatóak az érzelmek. Ezenfelül az önzetlen szeretet nem létezik, mert az egyik félnek és a másiknak is elvárásai vannak a másik felé, aki mást hisz az önmagának hazudik.

Láthatod egyes fajoknál, ahol nem szükséges a hím példány ott nincs szerelem, de van szeretet, mert a nősténynek gondoskodnia kell a kicsinyéről és ösztönösen szereti, de megintcsak más fajoknál, ahol nincs szükség szeretetre, mert mondjuk az utód születésénél fogva önálló ott nincs szeretet. Szomorú, de ezek tények. A mortalitás vagy az erkölcsök is csak az ember sajátossága, de a lélek erkölcstelen.

2017. ápr. 27. 10:02
 13/18 thoomas26 ***** válasza:

Értem az álláspontod, ne érts félre. A kettőnk nézőpontja közti különbség a világnézetünk különbségéből fakad, mellyel - mint írtam már korábban - nem tudunk és ez esetben nem is szükséges mit kezdenünk.

Azt a földi fizikai világot, melyben élünk, lassan teljesen tönkretesszük, s ennek főleg az anyagiak és az önzőség mindenek fölé helyezése az oka. Ha az ezt a világot létrehozó és fenntartó szellemi világ is így működne, már régen nem lennénk sehol sem, valószínűleg létre sem jöhettünk volna mi sem. Ehhez viszont nem férhet kétség. Ha te másképp véled, legfeljebb meghallgatni tudom azt, de elfogadni, azonosulni vele nem.

2017. ápr. 27. 10:19
 14/18 anonim ***** válasza:
Ugyan már. Túl sokat gondolsz rólunk. A jelenlegi körülményekről nem csak mi tehetünk. Például ott van az ózon is, amiről a tehenek is ugyanúgy tehetnek, mint mi, mert folyamatosan szén-dioxidot bocsátanak ki. 😁 Viccet félre téve. Nem feltétlenül van igazad, mert ha figyelembe vesszük, amit előzőleg is felhoztam a szellemi világban is ugyanúgy működnek ezek a birtoklási törvények (valamit valamiért cserében), és az sehogy sem függ össze azzal, hogy meg sem születhettünk volna vagy létre sem jöhetünk volna.
2017. ápr. 27. 10:53
 15/18 thoomas26 ***** válasza:
Ez a bolygó egy gyönyörű, szépséges hely lenne, a viszontagságai ellenére is, és mi emberek vagyunk azok, akik lassan egy élhetetlen pokollá változtatjuk. Az ok, a pénz imádata és az önzőség. Az, amit mi emberek ezzel képviselünk, hosszútávon nem fenntartható. Ha az életünk színteréül szolgáló fizikai világot megteremtő szellemi világot is hasonló eszmék irányítanák, akkor az már réges rég nem létezne, így mi sem. Hangsúlyozom, az anyagiak és az önzőség nem képesek fenntartani hosszútávon semmit és senkit.
2017. ápr. 27. 11:19
 16/18 anonim ***** válasza:
A klímaváltozásról részben nem feltétlenül az ember tehet, mert valószínűleg előttünk is volt már hasonló jelenség, mivel a világunk véges valószínűleg egy jó tapasztalat lesz az emberiség számára a pusztulás és az élhetetlen körülmények, mert csak azokból a hibákból lehet tanulni, amit el is követtünk. Talán a távoli jövőben egy másik bolygón majd okosabbak leszünk, ha nem halunk ki előtte. 😏 Másfelől a szellemi világnak is vannak olyan kegyeltjei, akik magasabb pozíciót töltenek be. Például ott van Isten, Sátán angyalok és démonok meg egyéb szereplő a hitvilágnak. Szóval náluk is van megkülönböztetés, és ahol az van, ott birtoklás is van, azaz: Hatalom mások felett. Ezenkívül nem létezik sehol olyan, hogy ,,önzetlen" nincs olyan, hogy valaki elvárások nélkül tenne valamit.
2017. ápr. 27. 11:52
 17/18 thoomas26 ***** válasza:

Bizonyára tudod, hogy nem csak a klímaváltozásról beszéltem, amikor a bolygó és a földi életünk fizikai és mentális körülményeinek a tönkretételére gondoltam. Azonban abban egyetértünk, hogy ez egy tanulási folyamat, s egyszer majd egy másik világban - ha tanulunk e hibáinkból -, már okosabbak leszünk. S előbb-utóbb okosabbak leszünk, mert ez az élet, a világ, a létezés rendje. A Világegyetemben, emberi ésszel mérve, végtelen számú, a miénktől eltérő és végtelen számú a miénkhez hasonló élethely létezik, s mi most nem véletlen vagyunk itt és ilyen helyzetben. Mi most itt tartunk a tanulás, a fejlődés folyamatában.

Pontosan ezért, az ezen a szinten lévő fizikai világunk és a szellemi világ érzelmeit, érzéseit én nem hasonlítanám össze.

2017. ápr. 27. 12:28
 18/18 Missi_Key ***** válasza:

Thoomas

Nem minden rosszról a pénz és önzőség tehet.

A pénz eleve fiktív, csak hogy ne az eljegyzési aranyadon kelljen kenyeret venni.

A bolygó legnagyobb bajai jelen pillanatban az ostobaság a hagyományok/erkölcs éa a túlszaporodás

2017. ápr. 30. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!