Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért nem látszik a holdon...

Brukner kérdése:

Miért nem látszik a holdon készült, egyetlen mozgókép felvételen sem a föld?

Figyelt kérdés

2017. ápr. 6. 15:48
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:

Be is kell állítani ehhez a kamerát. Nagyon különböznek a fényviszonyok a Hold felszínén - Nap ellenében, Napnak háttal vagy pedig a Föld az égen, vagy a csillagok az égen. Külön szűrőket kell feltenni mindegyikhez.

Ja, és az első színes kamerát, amit (jóval később) odavittek, azt a 3. másodpercben véletlenül pont a Nap felé fordította az űrhajós. Csak egy másodpercre... abban a pillanatban kiégett, dobhatta el.

2017. ápr. 6. 21:22
 12/34 A kérdező kommentje:
És arról hallotál-e már hoy, a holdraszállást élő egyenes adásban közvetítették. Biztos nem fért bele a költségvetésbe hogy, egy pillanatra felfelé fordítsák a kamerát. Abszurdum.
2017. ápr. 6. 21:23
 13/34 anonim ***** válasza:
Nem látszott volna rajta semmi. Mondtam, hogy be kell állítani a szűrőket. A Holdon SOKKAL durvábbak a fényviszonyok, mint a Földön, és a kamerák egyébként is sokkal nehezebben alkalmazkodnak, mint az emberi szem. Rossz esetben pl. kiégett volna valami. Akkoriban automata se volt, kézzel kellett tekerni, profi fényképészt pedig nem küldtek, a kis magnéziumos dobozával. De az is volt, hogy az első alkalommal örültek, hogy egyáltalán ott vannak, egyben, élve - és csak a legszükségesebb dolgokat csinálták, amit előre elterveztek. Vissza is akartak még jönni, és blamázst sem akartak, ha becsúszik valami ismeretlen probléma (mint később az a kamerakiégetés).
2017. ápr. 6. 21:31
 14/34 A kérdező kommentje:
Tények? Én azt állítom hoy, nincs ilyen felvétel, ez mi ha nem tény.
2017. ápr. 6. 21:38
 15/34 anonim ***** válasza:
Az Etna belsejéből sincs felvétel, kitörés közben. Na, vajon miért?
2017. ápr. 6. 21:39
 16/34 A kérdező kommentje:
Már értem! Úgy vakít a Föld a Holdról nézve, mint az Etna belselye.
2017. ápr. 6. 21:48
 17/34 A kérdező kommentje:
jjjjjjjjjjjj
2017. ápr. 6. 21:49
 18/34 anonim ***** válasza:

"belselye"

Hmmmm...

kicsit nehéz a felfogásod.

Nem az vakított volna, hanem a holdfelszín többi része. Tényleg nagyszerű lett volna egy ilyen film, nem? A Föld jól látszik rajta, a felszín meg egy fehérarany ragyogás egy tömbben. Ja, és kellett volna hozzá nagylátószögű kamera is.

2017. ápr. 6. 21:51
 19/34 anonim válasza:

Én még nem láttam ilyen mozit, de azt gondolom hogy megtörtént a holdraszállás. Raktak le például egy tükröt, amit pontosan a Föld felé frdítva a mai napig lézerrel centiméteres pontossággal mérhető a Föld-Hold távolság.

Persze mindenki azt gondol amit akar, nem vallás ez hogy kötelező legyen csak úgy hinni valamiben.

2017. ápr. 6. 22:00
 20/34 A kérdező kommentje:
Nem nagylátószögű kamera kell, hanem svenk. De nem tanulsz valami gyorsan mert az egyik kommentelőtől már tudhatnád hogy a Föld jóval a horizont fölött van, ezért az a napfény ami visszaverődik a felszinrő az irreleváns.
2017. ápr. 6. 22:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!