Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Létezik újjászületés?

Létezik újjászületés?

Figyelt kérdés
2017. márc. 18. 13:41
1 2
 1/15 dobozi2 válasza:
ebben az ezoterikus térben nem de ha át tudsz kerülni akkor akár örökre élhetsz
2017. márc. 18. 14:51
 2/15 anonim ***** válasza:
56%

Ha a reinkarnációról, az ismételt leszületésről kérdezel, hát az bizony kérdés marad.

Ja a Jézus által tanított újjászületést kérdezed, amikor a hit nélkül életüket tengődők rátalálnak a hitre, Istenre, stb. stb. és új emberré válnak, lelkükben újjá születnek, az igen, megtörténik.

2017. márc. 18. 15:28
 3/15 anonim ***** válasza:
Hamarosan el fogjuk érni a szingularitást, lehet hogy még a mi életünkben. Legalábbis én bízok benne.
2017. márc. 18. 16:35
 4/15 anonim ***** válasza:

" Ja a Jézus által tanított újjászületést kérdezed, amikor a hit nélkül életüket tengődők rátalálnak a hitre, Istenre, stb. stb. és új emberré válnak, lelkükben újjá születnek, az igen, megtörténik "

---

Létezik Újjászületés igen

Igen és még újra kell akkor is születni majd a Mennyországba csak igy lehet kerülni

ilyen is van

vagy ott majd a Mennyországban újjá , újra megszületünk

2017. márc. 18. 16:45
 5/15 anonim ***** válasza:

Valószínűleg nem létezik, de az emberi képzelőerő gazdag termőtalaj ami rengeteg képzelt magyarázatot ad a hideg és velünk szemben érdektelen világ elviselhetőbbé tételéhez, van akit az újjászületés, van akit a kereszténység vagy egyéb kétséges és képzelt magyarázat nyugtat meg. Válogass nyugodtan, csak magadért teszed.

Vagy viseld el hogy nincs semmi kézzelfogható bizonyíték arra hogy kivételezettek lennénk az univerzumban, valószínűleg nincs értelme a létnek, nincs célja, nincs bejárandó sors és életek, nincsenek segítő felsőbbrendű lények stb. Vagy ha van akkor az talán sosem ismerhető meg számunkra a saját korlátaink miatt, ezért neked kell kitalálnod hogy mit kezdesz az életeddel.

Ebbe az is belefér hogy azt képzeled hogy valami vallás igaz, feltétel nélkül hiszel. Van aki szerint ez az a lépés amit mindenkinek meg kellene lépnie, van aki szerint ez önámítás, a lét értelmének keresésének abbahagyása, pótlék.

Na, kissé elkalandoztam. :D

2017. márc. 18. 17:00
 6/15 thoomas26 ***** válasza:
67%

Újjászületés? Azt egy jó kis tusolás alatt is el tudod érni... :))

Újraszületés, vagy reinkarnáció, az persze más kérdés. Kétséget kizáróan létezik. Bizonyítják a következők. A sok dokumentált eset, melyben kisebb gyermekek számoltam be előző életük körülményeiről, melyet hitelesen igazolni lehetett. A regressziós hipnózisban lévő személyek beszámolója az előző életeikről, melyeket szintén sok esetben igazolni lehetett, s mely emlékek egymást követő hipnózisos kezelések alkalmával sem változtak. S végül a rengeteg közös; helytől, kortól, nemtől, stb. függetlenül emberek tízezrei, százezrei ugyanúgy számolnak be minderről - ezt semmiképpen sem lehet az egyén fantáziájára fogni.

Az életek közé vivő hipnózis további bizonyítékokkal szolgál.

Azontúl bizonyított, hogy a tudatunk a fizikai testünktől függetlenül is létezik, annak halála után is, így ez is hozzájárul a fentiek alátámasztásához.

Az egész létezésnek így van értelme. Így tudunk fejlődni, tanulni. A tudatunk, a szellemünk örökké létező, ugyan mi értelme volna egyetlenegy fizikai életnek?

2017. márc. 18. 17:10
 7/15 anonim válasza:
nekem jobb lenne ha nem letezne....
2017. márc. 18. 17:43
 8/15 anonim ***** válasza:
0%
Az előttem szóló egy hívő, aki már bizonyított eseteket, százezernyi történést és bizonyított halál utáni létezést képzeleg, úgy hogy ezek egyike sem igaz. Csak az adott hitvilággal azonosuló ezoterikus oldalakon találkozhatunk ilyen véleménnyel, mert ez az "igazság" csak számukra létezik, a hit része amihez nem szükséges a valóság elfogadása. A legszörnyűbb, hogy véleményének ráadásul tudja is az okát. Fél attól hogy talán egyetlen létünk van aminek talán értelme sincs.
2017. márc. 18. 17:50
 9/15 anonim ***** válasza:
Mármint a 17:10-esre gondoltam, csak közben más is írt. :)
2017. márc. 18. 17:51
 10/15 thoomas26 ***** válasza:
72%

Nem vagyok hívő. Sőt, nem is tartom járható útnak a hitet. Szerintem a tudás a fontosabb. A tények. Amióta foglalkozom ilyesfajta témákkal, igyekeztem főként a tudomány szemszögéből vizsgálni, ill. amit lehetett, magam is igyekeztem megtapasztalni. Így én nagyon sok mindent nem hiszek. Hanem tudok.

Aki egy testen kívüli állapot (pl. klinikai halál) után visszajön és olyan észlelésekről számol be, melyeket a fizikai érzékszerveivel nem tapasztalhatott, s melyeket utólag hitelt érdemlő módon bizonyítani lehet, nem nevezném képzelgésnek.

Az, hogy a fizikai test halála után nem lenne semmi, próbáld megmagyarázni annak, aki már egy ilyen élményen túl van.

Természetesen a te nézeteddel sincsen semmi probléma. Tiszteletben tartom - hiszen magam is sokáig így vélekedtem.

2017. márc. 18. 18:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!