Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Valakimondja meg nekem hogy...

Lupus fang kérdése:

Valakimondja meg nekem hogy magyara'zzam el a 4 e'ves hugomnak hogy nem le'teznek UNIKORNOSOK? meg bolondulok to''lle ma'r mondtam neki hogy ne le'tezik de o'' la'tott egyet... Azt mondta .. >nem mese'ben<

Figyelt kérdés
2011. okt. 1. 21:14
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
48%

Mondd azt neki:

A felnőttek is szeretik a meséket, és vannak olyanok, akik mesefiguráknak öltöznek, ha pedig lehetőségük van rá, akkor mesebeli lényeket próbálnak maszkírozni a valóságban "rokon" állatokból.

Amit ő látott, egy paci volt, aminek a fejére egy műszarvat ragasztottak, hogy unikornisnak tűnjön. Ez a hangulat kellett épp az adott embernek, de a paci csak sima mezei lovacska marad, és amit ráragasztottak, levehető.

Mesebeli csodás lények és szörnyek nem léteznek, különben más is látná őket (már aki nem hallucinál).

2011. okt. 1. 21:20
 2/16 anonim ***** válasza:

Ha már tudja, hogy nincs valódi télapó és krampusz, csak mikuláskor emberek beöltöznek, akkor ezt is megérti, hogy valóságban nincs, csak beöltöztek.

De mondhatod azt is, hogy már a valóságban nincs, mert ugyanúgy kihaltak, mint a dínók, vagy más hasonló állatok.

:D

Egyébként ez volt a hét legjobb vicce! Dinót akar a gyermeked!! Köszi, jót nevettem. :))))

2011. okt. 1. 21:34
 3/16 anonim ***** válasza:
Szívesen, mi is nevettünk egy darabig:) De azért ez csak egy vicc volt nehogy így mondd a hugodnak, mert azért 4 évesen...:)
2011. okt. 1. 21:37
 4/16 anonim ***** válasza:
72%
Miért kell lerombolni egy 4 éves lelkivilágát? Jó ég, milyen emberek vannak pffff....
2011. okt. 1. 21:45
 5/16 x) ***** válasza:
62%
Látjátok ezt teszi a média a gyerekekkel -.- szerintem jobb ha már most rájön mintha majd 7-8 évesen kell hatalmasat csalódnia, hogy mesevilág bizony nem létezik.
2011. okt. 1. 22:00
 6/16 anonim ***** válasza:
61%

Ezt teszi a média, mi?:DDD A valóvilág a hibás itt is!!!:O

Amúgy 4évesen szerintem nem kéne elmondanod neki...Neki ez a "boldogság" azért mert te egy savanyú kölök vagy, azért a hugodnak nem kell annak lennie már ilyen idős korban. Ha 6évesen is ezt szajkozza akkor vágd hozzá, hogy nem létezik. Bár addigra magától is ráfog jönni.

2011. okt. 1. 22:06
 7/16 Tom Benko ***** válasza:
70%
Egy négy évesnek még léteznek, ne erőlködj. Tudod, a legtöbb gyerek nem vagy nagyon rosszul tudja a fantáziát a valóságtól elválasztani. Várjál még pár évet inkább.
2011. okt. 1. 22:06
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Mondd azt hogy persze léteznek meg stb. Lehet csak direkt idegesíteni akar ezzel.. ez olyan mint hinni a Mikulásban.
2011. okt. 1. 22:07
 9/16 anonim válasza:

Mi a gond azzal, ha látott egyet?

A gyerekek általában sokkal több mindent látnak, mint a felnőttek, egyrészt az élénkebb fantáziájuk miatt (a kisfiam rendszeresen mindenféléket belelát felhőkbe, falevelekbe, stb), másrészt a gondolkodásuk ártatlanság miatt (ezt úgy értem, mivel nincsenek még előítéleteik, hogy mi "lehet" és mi "lehetetlen".

Miért kéne egy 4 évest megfosztani a képzeletbeli lényeitől, a meséktől? Ha 14 lenne, valószínűleg más lenne a helyzet - bár van egy sorozat, Ally McBeal a címe, "érdekes" ügyvédekről és vicces eseteikről szól - nah, ott mindenki rendszeresen vizionál mindenfélét, sőt, az egyik részben a főszereplőnő épp egy unikornist - és bár ez nyilván egy film, de a karakterek emberszerűek, és a vízióiktól nem tűnnek kevésbé boldognak, mint a "normális" fantáziátlan, földhözragadt figurák.

Amúgy tisztában vagy az unikornis szimbolikájával? A homlokából nő ki a szarva, a harmadik szem helyéről, onnan, ahol a szellem honol, így spirituális szimbólum, a tisztaság és az erő jelképe. A keresztény értelmezésben Krisztust jelképezi.

2011. okt. 1. 22:22
 10/16 anonim ***** válasza:
37%

Amondó vagyok, inkább most mondd meg neki, hogy nincs unikornis, tündér, stb. minthogy utána már a szekrényre is törpöket képzelődjön. Ez előfordulhat, jobb kikerülni az ilyen helyzeteket az igazmondással. A későbbiekben akár gondokat is okozhat, ha makacsul ragaszkodik a fantazmagóriáihoz.

Másrészt ne csalódjon már szegény gyerek akkor, amikor az ovis társai közül valaki, vagy az iskola első évében vágják a képébe, hogy hazudtak neki, ilyen nem létezik, és neki tudomásul kell vennie. Akkor már hiába próbál javítani a helyzeten az ember, mit mondjon szerencsétlennek? Hogy a gyermeki lelki világa miatt nem mondta meg, hogy nincs télapó, és nem is a jézuska hozza az ajándékokat a karácsonyfa alá, na meg az unikornis sem létezett sosem, csak a mesékben. Gyermeki ártatlanság és képzelet ide vagy oda, jobb tisztázni vele mi a helyzet.

2011. okt. 1. 22:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!