Valakimondja meg nekem hogy magyara'zzam el a 4 e'ves hugomnak hogy nem le'teznek UNIKORNOSOK? meg bolondulok to''lle ma'r mondtam neki hogy ne le'tezik de o'' la'tott egyet... Azt mondta .. >nem mese'ben<
Mondd azt neki:
A felnőttek is szeretik a meséket, és vannak olyanok, akik mesefiguráknak öltöznek, ha pedig lehetőségük van rá, akkor mesebeli lényeket próbálnak maszkírozni a valóságban "rokon" állatokból.
Amit ő látott, egy paci volt, aminek a fejére egy műszarvat ragasztottak, hogy unikornisnak tűnjön. Ez a hangulat kellett épp az adott embernek, de a paci csak sima mezei lovacska marad, és amit ráragasztottak, levehető.
Mesebeli csodás lények és szörnyek nem léteznek, különben más is látná őket (már aki nem hallucinál).
Ha már tudja, hogy nincs valódi télapó és krampusz, csak mikuláskor emberek beöltöznek, akkor ezt is megérti, hogy valóságban nincs, csak beöltöztek.
De mondhatod azt is, hogy már a valóságban nincs, mert ugyanúgy kihaltak, mint a dínók, vagy más hasonló állatok.
:D
Egyébként ez volt a hét legjobb vicce! Dinót akar a gyermeked!! Köszi, jót nevettem. :))))
Ezt teszi a média, mi?:DDD A valóvilág a hibás itt is!!!:O
Amúgy 4évesen szerintem nem kéne elmondanod neki...Neki ez a "boldogság" azért mert te egy savanyú kölök vagy, azért a hugodnak nem kell annak lennie már ilyen idős korban. Ha 6évesen is ezt szajkozza akkor vágd hozzá, hogy nem létezik. Bár addigra magától is ráfog jönni.
Mi a gond azzal, ha látott egyet?
A gyerekek általában sokkal több mindent látnak, mint a felnőttek, egyrészt az élénkebb fantáziájuk miatt (a kisfiam rendszeresen mindenféléket belelát felhőkbe, falevelekbe, stb), másrészt a gondolkodásuk ártatlanság miatt (ezt úgy értem, mivel nincsenek még előítéleteik, hogy mi "lehet" és mi "lehetetlen".
Miért kéne egy 4 évest megfosztani a képzeletbeli lényeitől, a meséktől? Ha 14 lenne, valószínűleg más lenne a helyzet - bár van egy sorozat, Ally McBeal a címe, "érdekes" ügyvédekről és vicces eseteikről szól - nah, ott mindenki rendszeresen vizionál mindenfélét, sőt, az egyik részben a főszereplőnő épp egy unikornist - és bár ez nyilván egy film, de a karakterek emberszerűek, és a vízióiktól nem tűnnek kevésbé boldognak, mint a "normális" fantáziátlan, földhözragadt figurák.
Amúgy tisztában vagy az unikornis szimbolikájával? A homlokából nő ki a szarva, a harmadik szem helyéről, onnan, ahol a szellem honol, így spirituális szimbólum, a tisztaság és az erő jelképe. A keresztény értelmezésben Krisztust jelképezi.
Amondó vagyok, inkább most mondd meg neki, hogy nincs unikornis, tündér, stb. minthogy utána már a szekrényre is törpöket képzelődjön. Ez előfordulhat, jobb kikerülni az ilyen helyzeteket az igazmondással. A későbbiekben akár gondokat is okozhat, ha makacsul ragaszkodik a fantazmagóriáihoz.
Másrészt ne csalódjon már szegény gyerek akkor, amikor az ovis társai közül valaki, vagy az iskola első évében vágják a képébe, hogy hazudtak neki, ilyen nem létezik, és neki tudomásul kell vennie. Akkor már hiába próbál javítani a helyzeten az ember, mit mondjon szerencsétlennek? Hogy a gyermeki lelki világa miatt nem mondta meg, hogy nincs télapó, és nem is a jézuska hozza az ajándékokat a karácsonyfa alá, na meg az unikornis sem létezett sosem, csak a mesékben. Gyermeki ártatlanság és képzelet ide vagy oda, jobb tisztázni vele mi a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!