Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Valaki elmondaná mi a kapcsola...

Valaki elmondaná mi a kapcsolat a farkasok és az indiánok között?

Figyelt kérdés
Tehát szerintem mindenki látott már ilyen indiános pólókat. És mindig a farkasnak van vagy egy indián toll a szőrében vagy ott egy áloműző (nem tudom ertitek-e az a kis tollas hálós cucc) na mindegy az a kérdés hogy miért ábrázolják őket együtt ? Csak a látvány miatt hogy jól néz ki ? Vagy miért ?

2017. jan. 18. 20:58
 1/9 anonim ***** válasza:
Mert az indián mitológiában fontos szerepe van a farkasoknak.
2017. jan. 18. 21:02
 2/9 anonim ***** válasza:
48%
Az indiánok hozzávetőleg felének farka van.
2017. jan. 18. 21:10
 3/9 anonim ***** válasza:

Szerintem, és zserény ismereteim szerint a vadászatban segítette az indiánokat a farkas.

A farkasok a vadat követték, az indiánok pedig a farkast szélárnyékból.

Hiába az ember nyomolvasó képessége, ha a kutyák szaglása százezerszer kifinomultabb.

A két faj így került egymással közelebbi kapcsolatba és harcolt a zsákmányért egymással, majd egymás oldalán.

Szerintem meg kellene nézned a WOLF TOTEM című filmet, bár indiánok nincsenek benne, de farkasokról szól!

2017. jan. 18. 22:03
 4/9 anonim ***** válasza:
Sok indiántörzsnek volt a farkas a totemállata.
2017. jan. 18. 23:28
 5/9 anonim ***** válasza:

Az indiánok klasszikus romantikus ábrázolása, többet nem látnék bele.

Valószínűleg igaz az is, amit a korábbiak írtak, hogy fontos totemállatuk volt, de hogy egy átlag indián farkasbőrrel a hátán caplatott volna egész nap, az eléggé valószínűtlen.

2017. jan. 19. 00:21
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen
2017. jan. 19. 06:38
 7/9 anonim ***** válasza:
Ruházat
2017. jan. 20. 16:22
 8/9 anonim ***** válasza:

Azt a cuccot álomfogónak hívják.., nekem is van...

[link]

2017. júl. 19. 14:03
 9/9 anonim ***** válasza:

..ha esetleg törölnék a linket..:

"A farkas szimbólumon keresztül az indiánok, nem magát a farkast imádják, hanem azt tisztelik benne, amit képvisel. Azt a tudást tiszteli, amit a Nagy Szellem a farkasokon keresztül mutatott és tanított meg nekik." Forrás: Ezomix

- A Cherokee indián két okból kifolyólag, egyetlen farkast sem öl meg az élete során. Elsősorban azért, mert szerette és tisztelte. Másodsorban pedig félt, hogy megölt farkas testvérei bosszút állnak rajta.

- A farkas jelkép használatával, hitük szerint azoknak a spirituális erőknek a birtokába jut az ember, amivel a farkas rendelkezik. Ezeket az erőket, a szimbólumok és jelképek által képes mozgósítani, felhasználni, a maga javára. Hogy a farkas spirituális erejével bánni tudjunk, arra tudatosan fel kell készülni, testben és lélekben is.

- Használhatjuk a farkast, totemállatként. Akkor a védelmünk érdekében, a minden napi életünk dolgainak elintézéséhez kaphatunk "üzenetet", ha hallgatunk rá."

és:

A hagyomány szerint egy kisebb kör vagy könnycsepp alakú keret körül állati ínból vagy vékony fonalból hálót készítenek. Az álomfogót az ágy fölé akasztják, mintegy bűbájként használva, hogy megvédjék gyermekeiket a rémálmoktól. A fűzfából és inakból készült álomfogó nem él örökké, éppen kiszáradásával jelzi, hogy a gyermek átlépett a felnőttkorba. Az indiánok hisznek benne, hogy az álomfogó kiszűri a rossz álmokat: „A jó álmok átjutnak a nyíláson, a rossz álmok viszont csapdába esnek a hálóban, s elvesznek a hajnal fényében.”[1] F: Wikipédia

:)

imádom a farkasokat minden háttérképem egy farkas:)

2017. júl. 19. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!