Ti már elképzeltétek egy olyan ''világot'' ahol nem létezik az idő és a tér, szerintetek akkor az milyen lenne?
nehéz ezt elképzelni, nem is lehet, mert az elképzelés maga is tér-időben történik..
*
Latrokként tér és idő keresztjére vagyunk verve mi, emberek.
Simone Weil
Úgy képzeled, Kérdező, hogy "ha nincs idő akkor nincs mozgás, mert A-pontból nem tudok eljutni B-pontba"
Nem is kell eljutni A-ból B-be, mert:
Ha nincsen tér, akkor nincs itt és ott.
Akkor hol vagy Te? Mindenhol.
Akkor ki vagy Te? Minden.
Mi a minden? Az Egy. Az Abszolútum. Te Az Vagy.
Ezt nem kell már elképzelni, mert számosan megírták, legutóbb a Filosznál jelent meg magyarul Srí Niszargadatta Mahárádzs könyve, az Én Az Vagyok.
A tér nélküliséget könnyen el tudom képzelni.
De az idő nélküliséget? Hogy azt mondom, "bikkmakk", és az előtte és az utána az ugyanaz?
"Egy végtelen kapacitású párhuzamos feldolgozásra képes szuper agy számára nincs előtte és utána, minden egy időben, ebben a pillanatban van."
Köszönöm a leírást. Azon a ponton nem tudok túllendülni ebben az esetben már régóta, hogy egy ilyen párhuzamos világban is vannak újdonságok.
Például alkotok egy szót: galgamuci, majd jelentést társítok hozzá, és elkezdem használni.
Ez alapján máris két részre osztottam az időt: a galgamuci előtti, és a galgamuci utáni időszakra. Sőt, ha újabb szót alkotok, akkor a múlt és jelen mellett már a jövő fogalmát is bevezettem, akármilyen gyorsan történik is mindez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!