Véleményed szerint létezik olyan hatalmas titok, ami egyszer majd a feje tetejére fogja állítani a világot?
Miért létezik?
Milyen titokra gondolsz elsősorban?
Pl:tudományos,történelmi...
Persze!
Az, hogy A MÁTRIXBAN élünk, ami persze nem titok, hanem hülyeség...
(Amúgy nem igazán értem, hogy milyen "tudományos titokra" gondolsz).
A példám csak irányadó volt.
Nem a Mátrix, arról már tudunk, és nem állította fejre a világot (senkit)
Igen.
Az, amikor valósidejűvé és eélkerülhetetlenné válik, mikor érkezik ide a mindent elsöprő mennykő.
Ha a feje tetejére nem is, de alaposan felkavarná a társadalmat egy idegen civilizáció érkezése vagy azzal való valamiféle kapcsolatfelvétel.
Mivel azonban egy ilyen idegen civilizációról ma még semmit nem mondhatunk, felkészülni sem nagyon lehet egy ilyen találkozásra. Egy ilyen valóban komoly változásokat okozhatna.
nincsen semmifele titok
fejtetejere az emberek allithatjak a masik embert
miert letezik? nem lezezik...
nem gondolok titkokra mert nincsenek, legfeljebb reszletek de azok nem egyenlok titokkal semmikepp hatalmassal
#7 Ha kiderülne akkor kiderülne, mellesleg az én emberségem nem egy jelmez, hanem igazi. Mások nevében nem tudok mit mondani.
Amit HakapesziM írt az tényleg hatalmas változást hozna magával. Remélem még az én életében megvalósul.
Az idegen civilizáció valóban, de erről már hallottunk, úgymond részben felkészült az emberiség a lehetőségére.
Konkrétan, arra gondolok mondjuk mi történe akkor, ha egyértelmű bizonyíték volna arra, hogy a kereszténység אידישע hazugság.
Szerintem ha minden kétséget kizáróan, mindenki számára teljesen világos lenne, hogy az ember (és minden élőlény) elsősorban szellemi, és nem testi lény (a.k.a. mindenki megvilágosodna), akkor egyik napról a másikra megváltozna a világ. Ennek egyik oka vagy következménye lenne annak felismerése is, hogy a tudat teremti az anyagot, és nem fordítva, és járulékos haszonként rájönnénk annak is, hogy alapvetően, a lelkünk nincs beágyazva a tér-idő konstruktumába, hanem attól független.
A kapitalizmus alapjaitól változna meg, hisz a kapitalizmus (és sok gazdasági-társadalmi rendszer) egyik alapvető motiváló ereje a halálfélelem. A felismerés után nem törekednénk ilyen kényszeresen a javak felhalmozására, hanem sokkal több figyelem irányulna a belső világra, annak felkutatására, és az abban létező örömök megtalálására.
A társadalmi berendezkedés felborulna. Az elit megváltoztatná a pénzhez való hozzáállását, más irányt venne a gazdaság. A szegényebb réteg szintén máshogy állna a pénzhez, már nem lenne olyan fontos a harc az életbenmaradásért és a felemelkedésért. Csökkenne a társadalmi rétegek közti egyenlőtlenség.
A technológiai fejlődés is irányt váltana. A háborúskodás valószínűleg teljesen megszűnne, az eddig erre fordított erőforrások a hasznosabb irányba terelődnének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!