Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Aki szerint ez a világ illúzió...

Aki szerint ez a világ illúzió, például virtuális valóság: hogyan lehet kiszállni szerintetek?

Figyelt kérdés

2016. okt. 22. 12:02
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
#30 Akkor én is egy vagyok mindenkivel vagy mindenki egy velem? Te vagy én, vagy én vagyok te??? Most akkor kik is vagyunk? Szóval, amit az előbb mondtál, hogy az a te saját utad voltaképp az én utam??? Szóval akkor miért is nem tartozik rám, ha az én utam a te utad is?
2016. okt. 22. 15:21
 32/45 piriiiii ***** válasza:
Mert attól még, hogy mindenki egy - mindenki máshogyan éli meg a dolgokat. Itt jön képbe a személyiség, az egó, illetve az, hogy mindenki egy lényegében véve (és itt jöhetne szóba a vallás, meg isten is, de felesleges szóba hozni valójában).
2016. okt. 22. 15:26
 33/45 piriiiii ***** válasza:
100%
Erre volt tökéletes példa a szolipszizmus is amúgy. Ami arról szól, hogy itt él 7 milliárd ember egymás mellett, mindnek van tudata (akár illúzió, akár nem), rajtuk kívül itt a világ (akár illúzió, akár nem), 7 milliárd ember látja, érzi a világt, ez a sok ember felfogja valahogyan, de mind másként. Saját világot teremtenek az elméjükkel, hiszen teljesen objektíven nem lehet a világot nézni, ez pedig a test korlátai miatt van. Szubjketív látásmóddal rendelkezik mindenki, annak ellenére, hogy lényegében véve az emberek ugyanabból vannak, ugyanonnan erednek (és itt most főként a lélekre, szellemre, tudatra gondolok). A (z egyistenes) vallásokban ezt hívják istennek.
2016. okt. 22. 15:29
 34/45 piriiiii ***** válasza:
Ez a különbség pedig, hogy az emberek lényege ugyanaz, de mégis máshogyan látnak, érzékelnek, az egó miatt van. Az egó nem rossz dolog, csak akkor, ha nagyon elharapódzik, márpedig az emberek többségében elharapódzott. A túléléshez, az egyensúlyhoz, stb-hez kell egy bizonyos mértékű egó, énkép, éntudat, "önzés".
2016. okt. 22. 15:30
 35/45 anonim ***** válasza:
piriiiii, ha mindenki külön személyiség, de lényegében egyek vagyunk akkor senkik vagyunk, szóval a TE tudatod csak egy illúzió.
2016. okt. 22. 15:37
 36/45 piriiiii ***** válasza:
Így van... nem létezünk.
2016. okt. 22. 15:44
 37/45 piriiiii ***** válasza:

Illetve, mint Józsi, Pisti, Marika valóban nem létezünk. A testünket meg sem említem, az egy múlandó és teljesen elhanyagolható valami (semmi).

Mi nem létezünk, viszont valami létezik általunk.

2016. okt. 22. 15:45
 38/45 piriiiii ***** válasza:
Azt pedig, hogy minden ember egy, én továbbértelmezném arra, hogy minden egy. Minden létező egy, aminek van valamiféle rezgése, energiája.
2016. okt. 22. 15:46
 39/45 anonim ***** válasza:

"Minden létező egy, aminek van valamiféle rezgése, energiája."

Ez mit jelent? :D

2016. okt. 22. 15:51
 40/45 anonim ***** válasza:
Nem azert de jo h keressuk h mi illuzio es mi nem de csak bennem merultvfel a lerdes h mi a celja a z egesznek? A fejlodes? Vagy csak a tapasztalas mint amikor leulunk tarsasjatekozni vagy csak az egyen unatkozik es maganak kreal egy vilagot? Vagy most akkor mi van?
2016. okt. 22. 16:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!