Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Léteznek párhuzamos valóságok...

Léteznek párhuzamos valóságok szerintetek?

Figyelt kérdés
Olvastam egy könyvbe hogy egy csávó már rég kitalálta ezt hogy több universe létezik. Van egy képregény amelyikbe a csávó visszautazik az időbe, hogy az annyát megmentse a haláltól és ezzel egy új valóságot hoz létre. Na most, ennek mennyi valóságalapja lehet márha lehetne utazni az időbe egyáltalán? A Majmok nagyon régi első része is arról szól, asszem, hogy egy csávó utazgat az űrbe,aztán belekerül valami féregrésbe és onnan egy teljessen másik világ valóságba talája magát. Ilyen létezik? Ha tényleg több valóság van akkor kb hány darab létezhet és hogyan lehetne utazgatni közöttük? Valahol olvasgattam egy elméletet, hogy ezek a bevándorlók is lehetséges hogy egy alternatív univerzumból jönnek, részbe az is magyarázná, hogy nincs semmi azonosítojúk, mert a térugrás során az megsemmisül. Tegyük fel a mi világunk a Föld 1, akkor létezik Föld 2, Föld 3 is, stb?

2016. aug. 7. 01:05
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Azért sokan fogalom zavarban szenvednek. A párhuzamos univerzum nem egyenlő a másik dimenziókkal. Ezek nem zárják ki egymást, de nem is feltétele egyik a másiknak.
2016. aug. 7. 12:09
 12/17 Mojjo ***** válasza:
18%

@11: ennél jóval mélyebb a fogalomzavar :) Az csak a jéghegy csúcsa, hogy valószínűleg itt egyetlen válaszadónak sincs fogalma sem arról, hogy mi a fene is az a "dimenzió" és mindenféle tévkép él a fejükben erről a szóról. Az, hogy a multiverzum hipotézisnek (amire nulla bizonyítékunk van! Azaz a világon semmi, így az egész puszta fantazmagória) semmi köze mindenféle scifis Föld 1, Föld 2, Föld 3 hülyeséghez, az is csak a jéghegy csúcsa. Ezekre jönnek további félinformációk, félreértelmeezések, hasonlók. Csak, hogy egy hozzászólást kiemeljek, aminek minden mondata hemzseg a hibáktól:

#4:

- Bár a pár húrelméletet bizonyos szempontból összefogó M-elmélet valóban 11 dimenzióról beszél, ez NEM a tudomány jelenleg elfogadott álláspontja. Ez csak egy bizonyítstlan hipotézis, ami vagy igaz, vagy nem.

- A tudósok, bár konkrét fizikai törvényt nem tudnak, ami kizárja az időutazást, többnyire nem tartják lehetségesnek, egyszerűen kauzalitássértő volta nélkül.

- Az időben visszafelé haladáshoz nem kell 11 dimenzió, a 4 dimenziós téridőben is fel lehet írni olyan körülményeket, ahol egyes objektumok visszafelé utaznak az időben (fénysebesség feletti sebesség + képzetes tömeg).

- Einstein semmiféle "általános térelméletet" nem dolgozott ki. Az általános relativitáselméletet kidolgozta, ami a gravitációt a téridő metrikájával magyarázza.

- Párhuzamos dimenziókról véletlenül sem beszélt Einstein, és nem is veti fel ezek létét egy elmélete sem. Itt a válaszadó szerintem csak szimplán ugyanúgy nincs tisztában a dimenzió fogalmával, mint a többiek.

- Valószínűleg itt is Einstein-Rosen hidakra gondolt a válaszadó, meg más válaszaiban is, de ezeknek közük nincs "más dimenziókhoz", plusz a létük nem bizonyított.

És ez csak egyetlen válasz. Váhh :)

Döbbenetesen más színvonalú válaszok jönnek, mintha ugyanezt a kérdést a természettudományok rovatba tette volna a kérdező. Én a helyében betenném ugyanezt a kérdést oda is, csak, hogy látni lehessen a különbséget.

2016. aug. 7. 12:42
 13/17 Mojjo ***** válasza:
@12 JAVÍTÁS: kauzalitássértő volta nélkül = kauzalitássértő volta miatt
2016. aug. 7. 12:44
 14/17 anonim ***** válasza:
Köszönjük Emese!
2016. aug. 7. 13:53
 15/17 anonim ***** válasza:
Szerintem léteznek.
2016. aug. 8. 17:19
 16/17 anonim ***** válasza:
# 12 Megvolt a mai agymenés mi ? :XD
2016. aug. 8. 18:43
 17/17 anonim ***** válasza:

Eismtein elkezdte a térelméletét, de nem fejezte be és kollegái primitívnek tartottál lévén a korabeli legújabb tudományos eredményeket nem építette bele az elméletébe. Sima századeleji elektrodinamika és ált.rel egyenletekkel dolgozott. Én olvastam a könyvét, de nem túl meggyőző.

A párhuzamos valóságok kvantumfizikai ellentmondás feloldása lenne. A schrödinger macskája ellentmondás szerint, ha egy kvantumrészecske nincsen megfigyelve minden lehetséges állapotban egyszerre van. Élve vagy halva. Az párhuzamos valóság elmélete szerint az egyik világban a macska élő marad a másikban halott. Hogy ez igaz vagy sem ? Nem tudni, de lehetséges, hogy kvantumugrások történnek

2016. aug. 8. 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!