Léteznek párhuzamos valóságok szerintetek?
@11: ennél jóval mélyebb a fogalomzavar :) Az csak a jéghegy csúcsa, hogy valószínűleg itt egyetlen válaszadónak sincs fogalma sem arról, hogy mi a fene is az a "dimenzió" és mindenféle tévkép él a fejükben erről a szóról. Az, hogy a multiverzum hipotézisnek (amire nulla bizonyítékunk van! Azaz a világon semmi, így az egész puszta fantazmagória) semmi köze mindenféle scifis Föld 1, Föld 2, Föld 3 hülyeséghez, az is csak a jéghegy csúcsa. Ezekre jönnek további félinformációk, félreértelmeezések, hasonlók. Csak, hogy egy hozzászólást kiemeljek, aminek minden mondata hemzseg a hibáktól:
#4:
- Bár a pár húrelméletet bizonyos szempontból összefogó M-elmélet valóban 11 dimenzióról beszél, ez NEM a tudomány jelenleg elfogadott álláspontja. Ez csak egy bizonyítstlan hipotézis, ami vagy igaz, vagy nem.
- A tudósok, bár konkrét fizikai törvényt nem tudnak, ami kizárja az időutazást, többnyire nem tartják lehetségesnek, egyszerűen kauzalitássértő volta nélkül.
- Az időben visszafelé haladáshoz nem kell 11 dimenzió, a 4 dimenziós téridőben is fel lehet írni olyan körülményeket, ahol egyes objektumok visszafelé utaznak az időben (fénysebesség feletti sebesség + képzetes tömeg).
- Einstein semmiféle "általános térelméletet" nem dolgozott ki. Az általános relativitáselméletet kidolgozta, ami a gravitációt a téridő metrikájával magyarázza.
- Párhuzamos dimenziókról véletlenül sem beszélt Einstein, és nem is veti fel ezek létét egy elmélete sem. Itt a válaszadó szerintem csak szimplán ugyanúgy nincs tisztában a dimenzió fogalmával, mint a többiek.
- Valószínűleg itt is Einstein-Rosen hidakra gondolt a válaszadó, meg más válaszaiban is, de ezeknek közük nincs "más dimenziókhoz", plusz a létük nem bizonyított.
És ez csak egyetlen válasz. Váhh :)
Döbbenetesen más színvonalú válaszok jönnek, mintha ugyanezt a kérdést a természettudományok rovatba tette volna a kérdező. Én a helyében betenném ugyanezt a kérdést oda is, csak, hogy látni lehessen a különbséget.
Eismtein elkezdte a térelméletét, de nem fejezte be és kollegái primitívnek tartottál lévén a korabeli legújabb tudományos eredményeket nem építette bele az elméletébe. Sima századeleji elektrodinamika és ált.rel egyenletekkel dolgozott. Én olvastam a könyvét, de nem túl meggyőző.
A párhuzamos valóságok kvantumfizikai ellentmondás feloldása lenne. A schrödinger macskája ellentmondás szerint, ha egy kvantumrészecske nincsen megfigyelve minden lehetséges állapotban egyszerre van. Élve vagy halva. Az párhuzamos valóság elmélete szerint az egyik világban a macska élő marad a másikban halott. Hogy ez igaz vagy sem ? Nem tudni, de lehetséges, hogy kvantumugrások történnek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!