Milyen kapcsolat allhat fonn a lelekvandorlas es a szerelembe eses kozott?
Ha nem is fikció a lélekvándorlás, hanem valós dolog, jelenleg nincs rá olyan technikánk, amivel ki tudnánk mutatni, meg tudnánk mérni. Amíg nem ismerjük behatóan, addig azt sem lehet megmondani, hogy a szerelem áll-e valamilyen kapcsolatban vele.
Egyébként ha feltesszük, hogy van lélekvándorlás, akkor érdemes elgondolkozni rajta, hogy miért pont a szerelem tudna összekapcsolni két lelket, miért nem pont a gyűlölet?
Nincs. Mivel senki sem emlékszik előző életére, és a "tudatot" (tehát a jelenlegi elmeállapotodat) a jelen kihatásai befolyásolják és formálják, ezért nem lehetsz senki olyas valaki, aki (mondjuk 100évvel ezelőtt) tegyük fel szerette a piros színt, ha te most a zöldet szereted. (Persze ezek csak hasonlatok, de próbáld megérteni légyszi amit mondani akarok.)
Az vagy aki most vagy és kész.
Többnyire ha valami bevált az előző életben, akkor a következőben is igyekszik hasonlóan alakulni. Ezt úgy értem, hogy ha tanulságos, harmonikus viszony állt fenn pl. a szüleiddel, akkor elképzelhető, hogy akár több életen keresztül is az ő gyermekükként születsz meg, vagy a te gyermekeid lesznek.
A szerelemmel is hasonlóan van. Nem feltétlen szerelmesként találkoznak a felek újra, de általában szorosabb kapcsolat áll fenn, pl. testvériség. Ugyanakkor ott vannak az ikerlángok, akik szintén nem biztos, hogy mindig szerelmesekként találkoznak újra, bár elég általánosnak tűnik; azonban lehetnek ők is legjobb barátok, ikertestvérek, stb., mert ebben az esetben a lényeg az, hogy közel egy időben mindkét fél ugyanazokat a tapasztalatokat szerezze meg.
Összefoglalva, igen, előfordulhat, hogy az előző életbeli szerelem folytatódik egy következőben, de (amennyiben nem ikerlángokról van szó) a valószínűbb az, hogy valamilyen más kapcsolatban állnak.
valmint az 5. kommentet erősíteném: olvastam egyszer egy cikket, amiben az állt, hogy egy férfi segítséggel visszaemlékezett előző életeire. Az egyik az volt, hogy egy kis faluban élt, ahhol az anyja volt a vezető. Egy döntés miatt azt a fiút az anyjának meg kellett ölnie (fel kellett áldoznia). Egy következő életében ugyan ez történt meg, csak a szerepek cserélődtek fel. Az anya lett a saját gyermeke lánya. A fiú Egyiptomban élt és pap ként szolgált valahol. Egyszer az ő lányára került sor, hogy feláldozzák.. Később kiderült, hogy az apa az egyik előző életbeli anyját végezte ki.
Egy másik ilyen esetet egy dokumemtum filmben láttam, amiben az volt hogy egy férfi apja meghalt, akit ő nagyon szeretett, majd ennek a férfinak született egy fia, aki ezt megelőzően a férfi apja volt. A kisgyerek azt állította, hogy ő többször járt skócia területén, és ott van a kedvenc helye is. Majd egy kisautóra is azt mondta hogy azvaz övé volt.
Előző voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!