Szoktatok filozofálni? Akkor olvassátok el
Ti hisztek Istennek? Mert én igen. És az a gondolat fogott el, hogy Isten teremtette a mindenséget és maga Jézust is . Na az lenne a nagy kérdésem hogyha az isten teremtett mindent akkor ki teremtette Istent? Szerintem ez egy végtelen folyamat tehát az istennek is van egy istene stb
Ti mit gondoltok erről tényleg egy nagy végtelenségben élünk?
Vonatoztassunk el a Bibliától, és minden vallási doktrínától.
Nos arra jutottam, hogy Isten teremtése (avagy kezdete, létrejötte, ha úgy tetszik) nem szükségszerű.
Mert mi az idő? Az univerzumunk törvényszerűségeiből (és változásából) kiindulva mérjük egységekben annak múlását (vagy magát a változást). Ha Isten kívül áll az univerzumon (márpedig miért ne állna kívül, ha ő teremtette), akkor értelemszerűen az időn is kívül áll.
Ha a bibliai istenben hiszel, akkor az kizárja azt, hogy neki is lenne egy "istene". Ez már többistenhit lenne, és azt jelentené, hogy az, aki istent teremtette egy hatalmasabb isten, így a kisebb isten tökéletlen lenne. Ha a bibliai istent hiszed, el kell fogadnod, hogy az egy tökéletes, és öröktől való isten, sem előtte nem volt más isten, sem rajta kívül nincs más isten.
Más a helyzet, ha szabadon értelmezed a bibliát is, és más filozófiát is belekeversz. Ebben az esetben nem kell kizárnod más isten létezését sem. Viszont ha így gondolkodsz, eléggé meg fogod kapni a magadét azoktól, akiknek felveted a bibliai isten és Jézus nevét ilyen okfejtések során, mivel számukra isten, és az ő megtestesülése Jézusban szent, és egyedüli isten.
Az elgondolásod önmagában nem rossz, csak olyan elemeket is belekeversz, amivel mások hitét tiprod, még ha akaratlanul is. Persze ez magánvélemény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!