Vajon el lehet érni,hogy ez ember teljesen megszabaduljon tőle,ha igen milyen hatással volna az emberre ?
Én jó magam nem úgy gondolok ,az EGO-ra hogy maga a gonosz,csak szükséges rossz.Mint például a félelem,ha nem volna EGO ,akkor nem volna félelem se,ami egyes helyzetekben hasznos ,ha vészhelyzetről van.
Persze azért tettem fel a kérdést,mert tájékozatlan vagyok ebben a témában,és remélem feltudjátok nyitni a szemem.
Köszönöm előre is a válaszokat ,és elnézést a nyelvtani hibákért!
Nem tudom pontosan mint értesz EGO alatt, de talán nélkülem is meg tudod válaszolni a saját kérdésedet, ha arra gondolsz, milyen az emberhez legközelebb álló élőlény, aminek nincs EGO-ja.
2016. márc. 6. 23:47
2/13 anonim válasza:
Derüsen elmélyült, ahogy állitják. Kicsit mosolyog, nyugodtan jár, higgadt, nem ütközik ki semmin. Nem fél semmitől, nem bántja semmi, mindig ugyanolyan marad. Ez azért van, mert tudja hogy a dolgok jelentéktelenek, tudásával már meghaladta és azok már nem befolyásolják. Valszeg nem kezdeményező, és egyedül is jól érzi magát. Valszeg az is hogy a kisugárzása miatt ö a világ legszebb embere, illetve tüz van a szemében. Valszeg laza, de gyors. :D
2016. márc. 7. 00:06
3/13 anonim válasza:
Valszeg egy rakás meleg protein,ami pislog.
2016. márc. 7. 00:08
4/13 anonim válasza:
Én hiszek benne, hogy megvalósítható. Bár az emberek tele vannak félelmekkel, és az mind az egojukból fakad. Én pont most ebben az időszakomban próbálom elfelejteni minden múltbeli tényezőt, és elfogadni a dolgokat, hogy ilyen, és ilyen vagyok mert semmit nem tehetek ellene. Ez van, és kész. Az már megvan, hogy nem érdekelnek a jelentéktelen dolgok. Pl. nem húzom fel magam emberi apróságokon. Egy kétszer előfordul. De pl. hallgatom, hogy más szidja a postást, vagy hogy vagy hogy valaki megint milyen volt Vele... Szerintem ez mind az ego, sértésnek vesszük. Pedig saját lelki fájdalmaikat vetítik ki ránk az emberek. A félelmeket kell elhagyni, és szerintem ez megoldható, ha nem is teljesen, de valamennyire megvalósítható. De szerintem nem hiába vagyunk itt. Az emberek bűnös lelkek. Amíg meg nem tisztulnak, addig lesznek itt a Földön újra, és újra....Szerintem!
2016. márc. 7. 00:18
5/13 death42 válasza:
Javítsatok ki, ha tévednék, de az ego nem minden az, ami én vagyok, amivel magamat azonosítom. Vannak más formái is, mint az önbizalom, de a túlzott önbizalom már egoizmus. Szóval, ha nem lenne ego-d milyen lennél vajon?
2016. márc. 7. 00:20
6/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat !
Engem azota érdekel a dolog amikor mély depresszios voltam,annyira kimerítet ,hogy elaludtam délután , igy félig tudatos voltam ,az éberség és a álom közt voltam.Az volt az érdekes ebben tisztán láttam az EGO-m egyszerre kreált rendezett és rendezett gondolatokat,Én meg csak figyeltem mint egy néző a színdarabot . Ezutan egy hangra lettem figyelmes mintha egy magasabb intelligencia belépet volna a gondolatok közé és hozzámszólt,ha jól emlékszem azt mondta hogy:Rajtad keresztül szemlélem a világot.Máig logikátlannak tartom ,ezt dolgot,de mégis úgy érzem hogy út nyilt meg elöttem igy és ezt követnem kell.Szerintem ez igy egy kicsit beteg ! :D
2016. márc. 7. 00:35
7/13 anonim válasza:
Eckhart Tolle nagyon sokat ír erről, olvasd el.
A Most hatalma, Megszólal a Csend, Új föld stb.
2016. márc. 7. 07:10
8/13 anonim válasza:
00:35, "...játszom egy gondolattal, játszik velem egy gondolat..."
2016. márc. 7. 09:23
9/13 anonim válasza:
Halott. Az ego szükséges ahhoz, hogy az elme képes legyen emberi testben működni. Az ego nem gonosz, vagy jó. A célja az, hogy összetartson, és működtessen egy élő rendszert. A keleti tanítások nyugati félreértelmezése miatt terjedt el, hogy az ego rossz, és meg kell semmisíteni. Az ego szükséges, nem lehet elpusztítani, csak kiművelni.
2016. márc. 7. 12:35
10/13 death42 válasza:
#6 Eléggé betegnek hangzik, de addig amíg nem egy gyilkosságra vesz rá az a bizonyos hang, addig no para.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!