Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Az ember már nagyon eltávolodo...

Az ember már nagyon eltávolodott a természetől, a technikai vivmányai nélkűl "életképtelen" szerintetek?

Figyelt kérdés
Arra gondolok ,hogy az emberi faj "csupasz kézzel" mindenféle segédezkőz, találmány nélkűl a természetben már nem tudna megélni. Hamar eltűnénk a főld felszinéről.
2011. júl. 24. 11:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Sokan igen, de én jól meglennék egy barlangban is :D
2011. júl. 24. 11:54
 2/11 anonim válasza:

még ma is lehet vadászni kőkori fegyverekkel

ha az sőember tudott mamutot ölni, az afrikai elefánt sem jelent gondot. persze sok életképtelen egyed elhullana, de az emberiség nem halna ki.

2011. júl. 24. 12:01
 3/11 anonim ***** válasza:
A többség elhullana, de mindig vannak erősebb, életrevalóbb, ügyesebb egyedek, ők vinnék tovább az emberi génállományt, tehát ha kevesebben is, de fennmaradnánk. Talán nem is ártana, mert ez a mai társadalmi rendszer enyhén szólva is rossz nagyon.
2011. júl. 24. 12:24
 4/11 anonim ***** válasza:
A sok elkényeztetett újgazdag p.ö.cs biztos meghalna az iphone-ja nélkül is akár. De egy normális ember aki jó kondiban van és józanul gondolkodik simán elélne.
2011. júl. 24. 12:27
 5/11 A kérdező kommentje:

12:01

A vadászat "fortélyait" az ősember megtanitotta a gyermekeinek, ezért tudta leőlni a pl: mamutot. Nem hinném hogy egy mai városi ember a szavannában "életképes" lenne. Az ősember megbirkózot a ragadozokal is a természet erőivel stb...

2011. júl. 24. 12:32
 6/11 anonim ***** válasza:
Az igazság az, hogy az ember sohasem boldogult csupasz kézzel, mi mindig feltaláltuk magunkat és már a kezdetektől fogva használunk eszközöket.
2011. júl. 24. 12:33
 7/11 anonim ***** válasza:
Simán túllehet élni, lásd: Bear Grylls
2011. júl. 24. 12:35
 8/11 anonim ***** válasza:

sokan azok lennének, de az a kevés ember, aki nem, az elég lenne ahhoz, hogy fennmaradjon a faj :)

Egyébiránt már nem hiszem hogy értelmezhető lenne a csupasz kézzel dolog: a fejben lévő változásokat, mechanikai és egyéb alapismereteket nem lehet kitörölni.

Én is remekül meglennék egy ilyen helyzetben. Persze hiányozna az internet, filmestől, barátostól :D:D:D:D

2011. júl. 24. 15:19
 9/11 anonim ***** válasza:

Szerintem nem lenne életképtelen.

Sőt, minél mostohábbak a körülmények, annál jobban kifejlődik az "életképesség".

Lehet, hogy sokaknak jót is tenne.

Például a svéd fiatalok elképesztő, hogy mennyire tehetetlenek, és milyen piti dolgokon képesek problémázni, és hogy keserítik meg a saját életüket.

Pedig Magyarországhoz képest Svédország egy Kánaán, mindenük megvan, mégsem tudnak örülni semminek.

Rengeteget nyafognak, isznak, panaszkodnak a nagy semmi miatt.

Egyszerűen nem értékelik a jó dolgukat, hogy minden de minden a se.ggük alá van téve.

Sose szólnak rájuk, azt csinálnak, amit akarnak, semmi kötelesség, és mégis folyton azt mondják, "Nem bírom tovább". De, hogy mit, azt én nem tudtam megérteni.

Szerettem őket, mert nem az ő hibájuk volt, hogy ilyenek lettek, mert ebben nőttek fel, de például nekik nagyon jót tenne egy két év nomád élet.

Megerősödik az ember, és életképesebb lesz.

2011. júl. 25. 11:36
 10/11 anonim ***** válasza:

Hát ha itt tartunk, sok más országhoz képest Magyarország is paradicsom.

Elég ha a rengeteg, tiszta ivóvízre gondolunk, ami a legnagyobb kincs lesz pár évtizeden belül a világon,

vagy ha a jó mezőgazdasági adottságokra tekintünk, szintén kitűnően állunk, csak végre kezdeni kéne valamit a kincseinkkel, ami később kamatostul megtérülne: biotermesztés, vízgyűjtés és vízrendezés, és így tovább...

2011. júl. 25. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!