Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Szeretném veletek megosztani...

Szeretném veletek megosztani halálközeli (halott) élményemet. Mit gondoltok?

Figyelt kérdés
Előző évben történt, nem szeretném leírni pontosan mi, de egy ideig halott voltam, ám újra tudtak éleszteni. Hozzátenném, hogy sérült sajnos az agyam egy része, ami az érzelmek kontrollálására szolgál. Nem, nem vagyok bolond. Amikor odaérsz, hogy vége, érzed ahogyan minden izmod ellazul, minden fizikai érzés megszűnik, minden fájdalom ( mert alapból van egy fájdalomérzeted, amit csak akkor fogsz fel, amikor elmúlik ), nyitva van a szemed, próbálsz még idekapcsolódni, küzdesz azért, hogy itt maradhass, félsz, mert bizonytalan vagy ésnem tudod mi jön. Aztán vége... Nincs sötét, nincs világos, nincs fekete, nincs fehér. Nincs semmi. Semmi, amit nem lehet felfogni, amit csak akkor fogsz fel, ha megtapasztaltad. Tudat? Igen van tudatod, de az már nem emberi, nem állati, semmi ösztön, semmi élethez hasonlító dolog. Érzed, hogy egy valami sokkal nagyobb része vagy És jó ott. Nincsenek gondolataid, nem beszélsz a gondolataidban, nem kérdezed magadtól, hogy hol vagyok, ki vagyok, meghaltam-e, élek-e? Ezek mind mind megszűnnek. Nincs alagút, nincs fény a végén. Egyetlen egy dolog van... De dolognak sem nevezném, mert az is emberi, földi dolog. Inkább egy cél, egy apró "érzelem", hogy itt kell lenned és ez a természetes, mintha mindig is itt lettél volna. ( Lehet, hogy így is van ). A semmit nehéz elképzelni tudom. Nem tudom leírni, nem tudom, hogy bele tudtok-e gondolni, megérteni, hogy mi is ez valójában. Amit én megértettem. Olyan, hogy idő? Nincs. Hiszen ezt mi találtuk ki magunknak, emberek. Mi az idő? A dolgok változása, mozgása. Semmi több. Felteszik a kérdést, mikor keletkezett az univerzum. Nem keletkezett és nem is lesz. Az univerzum csak van és változik. Nem volt. Nem lesz. Van. Nem szabadna időben elhelyezni. Nekem ez válasz volt a kérdésemre a témában. Na de mi az élet értelme? Ugyanaz minta baktériumoké. Táplálkozni és szaporodni. Semmi több. Ezeket segítik a különböző érzelmek. Étvágy, szerelem. Aztán újra ott voltam, mentősökkel körbevéve. Álom lett volna? Ilyen álom nincs, mert ezt nem az agyam generálta. Felfoghatatlan, ha belegondolok, szinte emészt belülről. Mi lett volna ha tovább ott maradok. Tovább? Hiszen ez is idő. Egyszerűen csak ott voltam. De ki? Mert nem tudom azt sem mondani, hogy én. De egy darabka igen. Ez lenne a vége? Ez az értelme? Hiszen ezt keresi az ember. Az élet értelmét. De lehet, hogy rossz ez az út, mivel az "értelem", mint kifejezés, szintén egy emberi találmány. A véleményem az, hogy nem kell keresni az értelmét, hanem elfogadni azt, ami van és ha már az érzelmeink lehetővé teszik a boldogságot, akkor használjuk ki és legyünk mindig boldogok. Ha a telefonunkat ( ami nem a testünk része, nem a miénk ) igény szerint testre tudjuk szabni, akkor az érzelmeinket és sorsunkat miért ne tudnánk? Hiszen ez az egyetlen, ami a miénk.
2016. márc. 2. 20:07
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:
Persze, semmi kifogásom ellene. A rövidítésért elnézést.
2016. márc. 3. 16:24
 22/36 death42 ***** válasza:

#17 Szerinted az előtted lévő miben téved? Mennyiben jár tévúton? Én nemtom csak kérdezek. :D

#18 Szerinted miért vannak korlátok és hogyan lehe. azokat figyelmen kívül hagyni, mintha nem lenne ott semmi? Tényleg ezek buzdítják az embert a gondolkodásra?

#19 Miért hiszed, hogy bárkit meg tudnál bántani? Oda tetted a kérdőjelet ez igaz, de a semmi az semmi, nem valami.

2016. márc. 3. 16:31
 23/36 anonim ***** válasza:

"Szerinted miért vannak korlátok és hogyan ..."

Ezeket a korlátokat a szülői gondviselés és a társadalmi elvárások alapján az emberi lélek (gondolkodás) már az anyaméhben a kezdet kezdetén elkezdi kialakítani. Azokról a korlátokról lévén szó, ami miatt egy gondolatmenet vagy képzés során képtelen az elme elhagyni azt az utat, amibe a korlátok belekényszerítik. Ez a hit alapja!

2016. márc. 3. 16:59
 24/36 death42 ***** válasza:
#23 Te milyen korlátokról beszélsz. Sokféle van.
2016. márc. 3. 17:24
 25/36 anonim ***** válasza:
Nem hiszek abban, hogy az élet értelme a szaporodás és táplálkozás lenne! Egy egysejtűnél esetleg.De az értelmes ember célja a tartalmas élet.A fejlődés és még sok minden más.
2016. márc. 3. 17:28
 26/36 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Mi is állatok vagyunk, biológiai lények, mint minden más élőlény. Semmi nem különböztet meg tőlük. Neked az fejldősé, hogy embert küldesz a holdra, egy hangyának pedig, hogy tökéletes pontosságú "várat" építsen. A maga módján ő is intelligens. Intelligens az az élőlény, aki élvezetből öl? ( Tudom, a delfin és a katicabogár is megteszi ) Intelligens az aki tönkreteszi a környezetét? Szerintem nem vagyunk intelligensek, de növeli az egónkat, ha ezt mondjuk.
2016. márc. 3. 18:08
 27/36 anonim ***** válasza:
Hát igen az ego az ami megkülönbözteti az embert az állattól
2016. márc. 3. 18:14
 28/36 A kérdező kommentje:
Ez sem teljesen igaz. A farkasok között, ha valaki át akarja venni a vezér szerepét, azt az egojának köszönheti, hiszen azt érzi, hogy elég erős és jó ahhoz, hogy egy bizonyos feladatot gond nélkül megoldjon. Az ego nem egy rossz dolog, szükség van rá, de ha valaki túlzásba esik, akkor az nem jó. Ugyanez igaz a zéró egora is. Az sem egy helyes út.
2016. márc. 3. 18:17
 29/36 death42 ***** válasza:
Sok ember többre tartja magát, mint amire hivatott, vagyis: Évés és szex.
2016. márc. 3. 18:20
 30/36 anonim ***** válasza:
Látod itt van a bibi! Nem az idő, a tér, és az univerzum az emberi találmány, hanem az ego. Az állatoknak nincs egojuk, nincsen köztük egoista, ez csupán az emberre jellemző! A farkascsorda vezetője mindíg a domináns hím, mert ő a legerősebb. Kiválásában nincs szerepe az egonak.
2016. márc. 3. 18:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!