Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Szeretném veletek megosztani...

Szeretném veletek megosztani halálközeli (halott) élményemet. Mit gondoltok?

Figyelt kérdés
Előző évben történt, nem szeretném leírni pontosan mi, de egy ideig halott voltam, ám újra tudtak éleszteni. Hozzátenném, hogy sérült sajnos az agyam egy része, ami az érzelmek kontrollálására szolgál. Nem, nem vagyok bolond. Amikor odaérsz, hogy vége, érzed ahogyan minden izmod ellazul, minden fizikai érzés megszűnik, minden fájdalom ( mert alapból van egy fájdalomérzeted, amit csak akkor fogsz fel, amikor elmúlik ), nyitva van a szemed, próbálsz még idekapcsolódni, küzdesz azért, hogy itt maradhass, félsz, mert bizonytalan vagy ésnem tudod mi jön. Aztán vége... Nincs sötét, nincs világos, nincs fekete, nincs fehér. Nincs semmi. Semmi, amit nem lehet felfogni, amit csak akkor fogsz fel, ha megtapasztaltad. Tudat? Igen van tudatod, de az már nem emberi, nem állati, semmi ösztön, semmi élethez hasonlító dolog. Érzed, hogy egy valami sokkal nagyobb része vagy És jó ott. Nincsenek gondolataid, nem beszélsz a gondolataidban, nem kérdezed magadtól, hogy hol vagyok, ki vagyok, meghaltam-e, élek-e? Ezek mind mind megszűnnek. Nincs alagút, nincs fény a végén. Egyetlen egy dolog van... De dolognak sem nevezném, mert az is emberi, földi dolog. Inkább egy cél, egy apró "érzelem", hogy itt kell lenned és ez a természetes, mintha mindig is itt lettél volna. ( Lehet, hogy így is van ). A semmit nehéz elképzelni tudom. Nem tudom leírni, nem tudom, hogy bele tudtok-e gondolni, megérteni, hogy mi is ez valójában. Amit én megértettem. Olyan, hogy idő? Nincs. Hiszen ezt mi találtuk ki magunknak, emberek. Mi az idő? A dolgok változása, mozgása. Semmi több. Felteszik a kérdést, mikor keletkezett az univerzum. Nem keletkezett és nem is lesz. Az univerzum csak van és változik. Nem volt. Nem lesz. Van. Nem szabadna időben elhelyezni. Nekem ez válasz volt a kérdésemre a témában. Na de mi az élet értelme? Ugyanaz minta baktériumoké. Táplálkozni és szaporodni. Semmi több. Ezeket segítik a különböző érzelmek. Étvágy, szerelem. Aztán újra ott voltam, mentősökkel körbevéve. Álom lett volna? Ilyen álom nincs, mert ezt nem az agyam generálta. Felfoghatatlan, ha belegondolok, szinte emészt belülről. Mi lett volna ha tovább ott maradok. Tovább? Hiszen ez is idő. Egyszerűen csak ott voltam. De ki? Mert nem tudom azt sem mondani, hogy én. De egy darabka igen. Ez lenne a vége? Ez az értelme? Hiszen ezt keresi az ember. Az élet értelmét. De lehet, hogy rossz ez az út, mivel az "értelem", mint kifejezés, szintén egy emberi találmány. A véleményem az, hogy nem kell keresni az értelmét, hanem elfogadni azt, ami van és ha már az érzelmeink lehetővé teszik a boldogságot, akkor használjuk ki és legyünk mindig boldogok. Ha a telefonunkat ( ami nem a testünk része, nem a miénk ) igény szerint testre tudjuk szabni, akkor az érzelmeinket és sorsunkat miért ne tudnánk? Hiszen ez az egyetlen, ami a miénk.
2016. márc. 2. 20:07
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:

Akinek szíve megáll egy időre az még nem halott. Akinek néhány agysejtje még munkára képes az sem halott. Főleg azoknál, akiknél visszatér a korábbi életük emléke bármiféle szintig azok nem voltak még halottak. Én sem voltam még halott, pedig az orvosok azt mondták családomnak, hogy belőlem már nem lesz ember, mert agysejtjeim MR vizsgálat során nem mutattak semmi reakciót. Felépülésem közben újra kellett alkotnom önmagam teljesen az elejétől. Kislányaimmal együtt tanultam írni olvasni. Az én korábbi lelkem az agysejtjeim működésének leállásával elenyészett a térben. Most ez az új lélek ami keletkezett a testben semmivel sem különb a korábbinál.

Én vagyok az élő bizonyítéka, hogy nemlétezik odaát!

2016. márc. 3. 15:16
 12/36 A kérdező kommentje:
Pontosan kedves death. A nagy "semmit" láttam és-... durva volt :)
2016. márc. 3. 15:23
 13/36 anonim ***** válasza:

A "semmit" nem lehet látni, mert az nincs, zéró, nulla!

Ha maradtak emlékeid azelőttről, tehát tudod hogy ki vagy, voltál, akkor nem lehettél halott! Az emlékek néhány agysejtben is megőrződnek ha a többi el is hal.

De van egy jó hírem is. Az idegsejtek megfelelő körülmények között újraélednek! Hisz agyagi szerkezetük megmarad a testben, és újra aktiválhatók. De pusztulásukkal az emlékek törlődnek, tegát újra kell tanulniok mindent a kezdet kezdetétől.

2016. márc. 3. 15:39
 14/36 death42 ***** válasza:
Legalább egyetértünk ebben. :D
2016. márc. 3. 15:44
 15/36 anonim ***** válasza:

""értelem", mint kifejezés, szintén egy emberi találmány"

Az értelem az különböző rezgések modulációjából létrejött szabad energia amit a szervezet működése során nem használ el! Ezért vagyunk képesek olyan dolgokat is megtanulni ami a létfenntartáshoz nem kapcsolódik.

2016. márc. 3. 15:51
 16/36 anonim ***** válasza:

"Felteszik a kérdést, mikor keletkezett az univerzum. Nem keletkezett és nem is lesz. Az univerzum csak van és változik. Nem volt. Nem lesz. Van. Nem szabadna időben elhelyezni"

Ha abból indulsz ki, hogy minden amit látsz és tapasztalsz, az csupán rezgések halmaza, a halmazok modulációja, akkor ezt a kérdést teljesen felesleges feszegetni, mert akkor a kérdés sem létezik!

2016. márc. 3. 16:00
 17/36 A kérdező kommentje:
Kedves előző, az "értelem" mint !!kifejezés!! Egyébként örülök, hogy végre remek, intelligens emberekkel lehet itt GYIK-en beszélni és nem a tipikus: "a macskám szőre rövidebb minta kutyámé, lehet hogy terhes vagyok?" típusú kérdéskörben mozgolódunk. Nyilván mindenkinek van egy véleménye, tapasztalata is akár, de végül csak akkor tudjuk meg, ha valóban eljön az időnk.
2016. márc. 3. 16:01
 18/36 A kérdező kommentje:
Ezen és hasonló témák buzdítják az embert a gondolkodás fejlesztésére és a korlátok elhagyására. Szerintem ezekből lehet igazán tanulni és remélem ebben egyetértünk.
2016. márc. 3. 16:03
 19/36 A kérdező kommentje:
Még annyit, hogy senkit nem akartam megbántani, én leírtam azt amit én átéltem és a végére odatettem a kérdőjelet. Ti mit gondoltok?
2016. márc. 3. 16:05
 20/36 anonim ***** válasza:

A "GyIK" az a gyakran ismételt kérdések rövidítése!

Ez csak "GyK" gyakori kérdések

Egyébként az ehhez hasonló tévedésekből ered minden mendemonda, minden hipotézis.

Ha gondolod, és szeretnéd elmesélni a baleseted körülményeit, vagy esetleg vannak még hasonló talányaid, szívesen beszélgetek veled emailben is. Priviben írok egy mailcímet és ha nem áll tőled nagyon távol, tarthatjuk a kapcsolatot, megoszthatjuk egymással ügyes-bajos dolgainkat.

2016. márc. 3. 16:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!