Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hogyan viszonyul a spirituális...

Hogyan viszonyul a spirituális életmód a szexualitáshoz?

Figyelt kérdés

Ha szeretnék elmélyültebb, spirituálisabb életet élni (rendszeres meditáció stb), akkor vissza kell fognom a szexuális vágyaim kiélést, vagy hogy van ez?

Sok könyvet olvastam, előadást hallgattam a témában, de erről egyikben sem esett szó. Tudom, hogy nem ajánlatos húst enni, alkoholt fogyasztani stb De mi van a szexel, ami számomra fontos dolog?

Tudna nekem erről mesélni valaki? 28 éves nő vagyok

2016. márc. 1. 16:41
 1/7 anonim ***** válasza:
Semmin nem kell változtatnod ahhoz, hogy azzá legyél, aki valójában vagy. Sem az étkezési, sem a szexuális szokásaidon.
2016. márc. 1. 17:02
 2/7 anonim ***** válasza:
95%

a szeretkezes egy hihetetlrn jo dolog, es ha megfigyeled, isten ugy teremtett, hogy csak az ember elvezi. az ossze tobbi leny, csak a fajfennmaradas celjabol kozosul, de nem elvezetbol. na es ezt ne engedd senkinek/ semminek, hogy ezt megtiltsa toled. nem szabad.

de ha meditalsz az jo dolog, de talald meg a kozeputat a spiritualis es a vilag kozott, mert egyszerre 2 vilagban elsz( anyagi es erzelmi) es egyik sem letezik a masik nelkul, ezert ha az igazi harmoniat keresed, a ket vilag kozt kell hogy elj. :) remelem ertesz :)

18/l

2016. márc. 1. 17:36
 3/7 anonim ***** válasza:

Régen mikor még mikor a spiritualitás a minden napok szerves része volt akkor szerinted diétáztak??? Vagy nem szexeltek???

(amúgy nem minden élőlény élvezi, ez igaz. De nem csak az ember közösül pusztán öröm szerzés céljából.)

2016. márc. 1. 19:41
 4/7 anonim ***** válasza:

A spiritualitás nem a tiltásokra épül, hanem a lelki érésre, amikor nem a tiltások miatt nem teszel meg dolgokat, hanem azért, mert belátod, hogy nem helyesek.

Ez belülről fakad, nem külső szabályok követéséről.

Én még olyan spirituális világnézetet nem hallottam, amely a szexet tabuként vagy tiltott dologként kezeli. A vallásokat természetesen nem értem ezek alatt.

Nyilván az erőszakos szexet, ami a másik félnek fájdalmat okoz, ÉS egyúttal kényszeríted rá őt, nem illik bele egy spirituális életmódot folytató ember világképébe. De nyilván másfajta erőszak sem.

2016. márc. 1. 20:46
 5/7 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, elnézést kérek a pongyola fogalmazásért, nem vagyok topon ma. A furcsa ragozás ellenére remélem érthető, amit írtam. :)
2016. márc. 1. 20:47
 6/7 anonim ***** válasza:
Cseszhetjük a spiritualitást, ha megnyomorít.
2016. márc. 1. 23:51
 7/7 anonim ***** válasza:

Attól is függ, hogy követsz-e valamilyen irányzatot, mert ha igen, akkor némelyekben van útmutatás erre vonatkozóan.

Ha egyszerűen a saját hitvilágodat építgeted és szellemi szintedet fejleszted és meditálsz a középpontod elérése céljából, akkor egy tiszta érzésekkel gyakorlott nem unaloműzésre vagy a párunk kedvéért végzett szexuális élet nem tilos.

2016. márc. 4. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!