Hogyan viszonyul a spirituális életmód a szexualitáshoz?
Ha szeretnék elmélyültebb, spirituálisabb életet élni (rendszeres meditáció stb), akkor vissza kell fognom a szexuális vágyaim kiélést, vagy hogy van ez?
Sok könyvet olvastam, előadást hallgattam a témában, de erről egyikben sem esett szó. Tudom, hogy nem ajánlatos húst enni, alkoholt fogyasztani stb De mi van a szexel, ami számomra fontos dolog?
Tudna nekem erről mesélni valaki? 28 éves nő vagyok
a szeretkezes egy hihetetlrn jo dolog, es ha megfigyeled, isten ugy teremtett, hogy csak az ember elvezi. az ossze tobbi leny, csak a fajfennmaradas celjabol kozosul, de nem elvezetbol. na es ezt ne engedd senkinek/ semminek, hogy ezt megtiltsa toled. nem szabad.
de ha meditalsz az jo dolog, de talald meg a kozeputat a spiritualis es a vilag kozott, mert egyszerre 2 vilagban elsz( anyagi es erzelmi) es egyik sem letezik a masik nelkul, ezert ha az igazi harmoniat keresed, a ket vilag kozt kell hogy elj. :) remelem ertesz :)
18/l
Régen mikor még mikor a spiritualitás a minden napok szerves része volt akkor szerinted diétáztak??? Vagy nem szexeltek???
(amúgy nem minden élőlény élvezi, ez igaz. De nem csak az ember közösül pusztán öröm szerzés céljából.)
A spiritualitás nem a tiltásokra épül, hanem a lelki érésre, amikor nem a tiltások miatt nem teszel meg dolgokat, hanem azért, mert belátod, hogy nem helyesek.
Ez belülről fakad, nem külső szabályok követéséről.
Én még olyan spirituális világnézetet nem hallottam, amely a szexet tabuként vagy tiltott dologként kezeli. A vallásokat természetesen nem értem ezek alatt.
Nyilván az erőszakos szexet, ami a másik félnek fájdalmat okoz, ÉS egyúttal kényszeríted rá őt, nem illik bele egy spirituális életmódot folytató ember világképébe. De nyilván másfajta erőszak sem.
Attól is függ, hogy követsz-e valamilyen irányzatot, mert ha igen, akkor némelyekben van útmutatás erre vonatkozóan.
Ha egyszerűen a saját hitvilágodat építgeted és szellemi szintedet fejleszted és meditálsz a középpontod elérése céljából, akkor egy tiszta érzésekkel gyakorlott nem unaloműzésre vagy a párunk kedvéért végzett szexuális élet nem tilos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!