Sokat olvasom az oldalon hogy "spirituális sátánizmus". Miért, még milyen van?
Vagy ott a LaVey féle sátánizmus, ami közel áll az ateizmushoz.
Sok féle ágazatot tartanak számon, a legtöbb a keresztény genezisből indul ki, tehát ugyanúgy a biblián alapuló nézetrendszerekről van szó.
A spirituális sátánizmus kiemelkedik ebből a halmazból, mert egy gyűjtőnév az ősi pogány vallásokra és gyakorlatokra. A középpontban az egyén spirituális fejlődése áll, amit meditáción és egyéb gyakorlatokon keresztül érünk el. A végső cél a teljes szabadság és tökéletes Isteni lét.
Spirituális kiteljesedés, nem valami megígért túlvilági paradicsomban, hanem itt a Földön, egy tökéletesített, örökké fiatal testben.
Bővebben:
Csak még azt nem értem, hogy leirtátok, hogy a sátánizmus nem mindig köthető össze a gonosszal. Na de ahogy az írásaitokból kivettem, a lélekhez, a pogány valláshoz van köze. De akkor miért a neve sátánizmus, ami a megtestesült gonosz neve? Mert én amugy ketesztény katolikus vagyok, de nem gyakorlom hitemet, nem imádkozok, templomba nem járok, nem foházkodok istenhez, nem kérem segítségét. Inkább érdekelnek az ősi norvég pogány vallások, amolyan barbárság.
Akkor én is sátánista lennék?!
A sátánizmus a kereszténységből fakad, eleve a sátán is egy keresztény teremtmény.
A pogány vallásokhoz semmi köze. Azok eredendően természeti vallások, az pedig miért lenne barbárság?
Kisarkítva: miért lenne barbárság a napot tisztelni, ami életet ad mindennek a földön, szemben egy olyan figura imádatával, aki sárból gyúrta a legfőbb teremtményeit, és teljes alárendeltséget vár el?
Ne akarj a nézeteidre címkét akasztani. Mindegyik vallás, nézőpont csak egy szemszögből vizsgálja az egészet. Egyszerűen fogadd el azt, amit te magad érzel legbelül.
Az 5-ös válaszoló tökéletesen jól mondta. A komment szekcióban feltett kérdésedre a válasz:
Sátán neve latinul ellenség, a pogány istenek vezetőjére (kifejezetten a babilóniai főistenre) találták ki a Sátán nevet, mert ez az ő ellenségük, nem másé. :) A neve egyébként ősi szanszkrit nyelven igazságot jelent.
Lucifer pedig nem összetévesztendő Sátánnal, ugyanis Lucifer egy római istenség volt, ennek ellenére alkalmazzuk rá a Sátán nevet.
De a legtöbb Sátánizmus a bibliai Lucifert tiszteli/isteníti, aminek nem feltétlenül kell köze legyen a gonosz imádáshoz, azt betöltik más vallások. :) (Yazidik)
Amit érdekesnek találok, az az hogy a legtöbb Sátánizmus próbál a 666 szám mögé magyarázni valamit, mikor a jelentése a 36 babilóniai isten számainak 36-ig való összeadásával jön ki, ezért a bibliai Sátán száma a 666 (1+2+3+4...+35+36=666)
Az előző válaszoló teljesen jól írta: a Satan nem héber eredetű Istennév.
A káldeusok a Shaitan nevet használták Enkire, ahogy a Yazidik Melek Tausra, a kígyó és páva Istenre. Ez dokumentálva van a yazidi fekete könyvben, ahol már tilos volt a Shaitan nevének használata, a korabeli muzulmán terrorhordák miatt.
Érdemes volna jobban átolvasni a bibliát és felkutatni benne a különböző lopott Istenneveket, amiket negatív jelentéssel ruháztak fel. Pl a Hara a Napisten, többek között Siva egyik titulusa, de Hórusz is a Har/Hara/Hari névből ered. Milyen érdekes!: héberül "gonoszt jelent". Illetve a már említett Siva Isten neve Sivanként ismert, ami a zsidók számára gyászolás. Elég csak megnézni egy Faunus/Pán ábrázolást és egyértelmű, hogy a biblikus ördögöt honnan lopták. Szarvak/kígyó/Tűz/vörös szín: mind Isteni attribútumok. Legalábbis a pogány kultúrákban.
Előző, abban az egy dologban tévedsz, hogy Lucifer és Sátán két külön Istenség. Az indiai Sanat Kumara (Sanat-Sátán anagrammája) a Vénuszt képviseli. A Lucifer görög megfelelője Phosphorus Dionüszosz egyik címe, azé a Dionüszoszé, akinek szent állatai a kígyó, fekete bak és páva. Dionüszoszt a korabeli hellének Sivával (Nagadeva - Kígyó Isten) azonosították.
Kérdező: A válaszomból, illetve ha az ellinkelt oldalakba beleolvasol, láthatod, hogy nem "gonoszimádatról" van szó. Attól még nem lesznek gonoszak az általunk képviselt elvek és szimbólumok (kígyó, sötétség stb.) hogy az ókori bolsevikok módjára viselkedő judeo-keresztények ellopták, bemocskolták és eltorzították a sokezer éves kuktúránkat. Ennyi erővel a fürdéssel is felhagyhatnál, ugyanis régen be akarták tiltani a keresztények, mint pogány rituálét.
Válaszaitokból következtetve, nem lehet általánosítani mint sátánista. Mindenkiek van egy lelki világa, és döntse el mindenki,hogy miben hisz, mit tart jónak. Amugy köszönöm, hogy elmagyaráztátok a dolgokat.
Lucifer fellázadt az isten ellen, nem tartotta jónak az ő terveit, cselekedeteit. Ha én is nem az isten oldalát választom, nem lehet arra következtetni, hogy rosz ember vagyok/lenék. Csak más dolgokat, eszmét tartom előbbrevalónak gondolkodásmódom, lelki világom szerint. Csak sokan ugy gondoják, ha nem követed istent, akkor rosz ember vagy. Ami nagy hiba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!