Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért hisznek istenben olyan...

Miért hisznek istenben olyan sokan amikor ez egy elb*szott világ?

Figyelt kérdés
Ha létezne nem ilyen lenne ez az egész. Nem ér semmit az élet.
2015. dec. 12. 01:21
1 2 3 4 5 6
 41/55 Missi_Key ***** válasza:

a prófiécia jövendölést jelent, de péter 2. levele neméppen arról szól..nem az a kontext, hogy csak a jövendölések:

az eredeti nyelven nem ismerem..ez károlyi fordítás lesz

2 péter 1:13-tól ...bár angolul is eléggé az egész szentírásra vonatkoztatható..szóval gondolom az eredetiben sem lehet nagy eltérés..

13: Méltónak vélem pedig, amíg ebben a sátorban vagyok, hogy emlékeztetés által ébresztgesselek titeket;

14 Mint aki tudom, hogy hamar leteszem sátoromat, amiképpen a mi Urunk Jézus Krisztus is megjelentette nékem.

15 De igyekezni fogok azon, hogy ti az én halálom után is mindenkor megemlékezhessetek ezekről.

16 Mert nem mesterkélt meséket követve ismertettük meg veletek a mi Urunk Jézus Krisztus hatalmát és eljövetelét; hanem mint akik szemlélői voltunk az ő nagyságának.

17 Mert amikor az Atya Istentől azt a tisztességet és dicsőséget nyerte, hogy hozzá a felséges dicsőség ilyen szózata jutott: Ez az én szeretett Fiam, akiben én gyönyörködöm:

18 Ezt az égből jövő szózatot mi hallottuk, együtt lévén vele a szent hegyen.

19 És igen biztos nálunk a prófétai beszéd is, amelyre jól teszitek, ha figyelmeztek, mint sötét helyen világító szövétnekre, míg nappal virrad, és hajnalcsillag kél fel szívetekben;

20 Tudván először azt, hogy az írásban egy prófétai szó sem támad saját magyarázatból.

21 Mert sohasem ember akaratából származott a prófétai szó; hanem a Szent Lélektől indíttatva szólottak az Istennek szent emberei.

stbstb..nem idézem ki az egészet na :D de a múltról beszél..meg kb a szentírásról

2015. dec. 13. 01:19
 42/55 anonim ***** válasza:

"ha a gereknek szabad akaratot adtál, akkor úgy él ahogy akar...

sok családban látni ezt, kitagadják a gyereket csak mert búza lett(csak egy példa)....aztán a végén a halálos ágyon megbánják, merthát csak a kölykük... "

No jó, de amikor a gyerek dönt úgy, hogy semmibe veszi a szüleit, csak mert nem hiszi el hogy a szabályaikkal neki akarnak jót, erőszakkal kényszerítenéd hogy márpedig fogadj szót és szeress mert az apád vagyok, büdös kölke?

"hát..sok helyen nem két emberes még a házasság sem... "

Igen, tudom, igazad van. Én azért a magam részéről hiszek a két test - egy lélek létezésében :D

"nem hiszem hogy létezik tökéletes ember.

de ha ő csinálta az embert, akkor nem csak mi kurtuk el..vagy inkább talán megkérdezhetnénk..akart-e tényleg tökéleteset? mert szerintem, könnyen meglehet hogy nem"

Igazból ez megint egy olyan kérdés, ami talán egy új témát is megérdemelné, de mégis hogyan jellemeznéd a tökéletességet?

"persze össze lehet fésülni, csak nem mindig érdemes...pl én nem örülnék ha olyan orvos gyógyítana aki szerint nem baj ha meghalok mert a mennybe jutok...mert sztem meg kuuvára baj...érted"

Naaa, azért ezt ugye nem gondoltad komolyan? :D Egy orvos hivatása hogy segítsen másokon, egy jó kereszténynek pedig ez már több mint hivatás, életvitel. Minden tőle telhetőt megtesz, efelől ne aggódj :D

És igen, amit itt a végén fejtegetsz, sajnos én is ismerek ilyet, hajjaj, nem is keveset. Önálló gondolatok nélkül csak visszamondja, amit beléneveltek, és roppantmód fel tudja dúlni bármilyen ettől eltérő látásmód. Ráadásul elég széleskörűen meg lehet ezt figyelni, nem is csak a hímsovinizmusban, hanem még olyan "apróságokban" is, amikor azért veri meg a másikat, mert az merészelt másik focicsapatnak szurkolni, mint ami az ő haveri körének (és ezáltal neki is) a kedvence.

A magam részéről utálni nem utálom őket. Nevezz naivnak, de én hiszek abban, hogy senki nincs a pillanatnyi jellemére kárhoztatva, bárki változhat aki igazán akar. Csak ezt magának is meg kell értenie :)

Péter levelével kapcsolatban, bevallom, alapból én arra gondoltam, hogy ez Jézusról és az evangéliumról szól, de most elbizonytalanítottál picit. Azt hiszem néhány elfogulatlan emberkét jó lenne megkérdezni erről :D

2015. dec. 13. 15:49
 43/55 Missi_Key ***** válasza:

nem, nem kényszerítheted rá..ezért is furák az egyházak, meg a büntetéssel/pokollal való fenyegetőzés...

két test egy lélek..cuki lenne :)

hogy én hogyan jellemzem a tökéletest az nem számít.

ha valakinek az tökéletes hogy emberek tízezrei szenvednek, az már jó nem lehet. ha meg nem ez neki a tökéletes, akkor nyilván ezt a világot sem látná tökéletesnek.

hát, remélem. de ha nincs rá gyógymód, ne imádkozzon, hanem keressen eggyet.

persze, bárki változhat, de a többségnek ehhez egy tragédia kell...csak úgy nem ugrik ki a konfort-zónájából...csak úgy nem is nagyon fogja fel miért lenne jó ha kiugrik.

:) kérdezz meg pár papot, nekem nincsenek vallásos ismerőseim. csak értelmeztem a szöveget ^.^

2015. dec. 15. 21:23
 44/55 anonim ***** válasza:

"nem, nem kényszerítheted rá..ezért is furák az egyházak, meg a büntetéssel/pokollal való fenyegetőzés..."

Én sem értek ám mindenben egyet az egyházzal, pláne ami a múltat illeti. Azért ha belegondolsz, pár száz éve, amikor nemhogy alig volt ember aki tudott olvasni, de még ha tudott is, a Biblia akkor se a saját nyelvén íródott, gyakorlatilag az egyházfők, a papok azt mondtak amit akartak, és ezzel nem egyszer vissza is éltek... Luther Márton munkásságát nem tudom mennyire ismered, de azért nem véletlen hogy idáig fajultak a dolgok.

Mert végtére is igazad van, a fenyegetőzés nem megoldás, ha valaki csak azért tartja meg a parancsolatokat, mert a pokoltól fél, azt nem nevezném igaz hitnek. Szerintem egy jó ember magától se lop vagy öl meg tiszteli a szüleit, stb, ehhez még csak nem is kell hívőnek lenni :)

Visszatérve még kicsit az egyházra, hogy nem mindennel értek egyet, pl a kisgyerekek megkeresztelésével sem. A keresztség szerintem egy jelképe annak hogy az ember befogadta az életébe és szívébe Krisztust, ez is egy döntés, amit az ember csak maga hozhat meg, na de egy csecsemő...? Többek között ezért is kötöttem ki a baptistáknál amúgy :D

"hogy én hogyan jellemzem a tökéletest az nem számít.

ha valakinek az tökéletes hogy emberek tízezrei szenvednek, az már jó nem lehet. ha meg nem ez neki a tökéletes, akkor nyilván ezt a világot sem látná tökéletesnek."

Na várj, előtte a tökéletes emberről volt szó, nem? Azért is kérdeztem vissza, hogy szerinted az milyen lenne.

Bevallom, én nem tudnám meghatározni a tökéletes embert, akármennyit rágódok rajta, kezdem azt érezni, hogy a tökéletlenségünk az, ami miatt végülis emberek vagyunk, nem istenek. Bár ez lehet, már nagyon elvont gondolat... :D

"hát, remélem. de ha nincs rá gyógymód, ne imádkozzon, hanem keressen eggyet."

Hidd el, köztünk hívők között is ismert a mondás azzal a bizonyos sült galambbal :D Imádkozhatunk erőért vagy kitartásért az előttünk lévő feladat leküzdéséhez, de azért emberek között is, ha valaki támogat, biztat, erőt ad neked, attól még a te harcod a te harcod! Viszont ahogy én látom másokon, vagy ahogy magamon is tapasztalom, tényleg sokat jelent a tudat, bármi is az előttem álló kihívás, hogy valaki lélekben velem van :)

"persze, bárki változhat, de a többségnek ehhez egy tragédia kell...csak úgy nem ugrik ki a konfort-zónájából...csak úgy nem is nagyon fogja fel miért lenne jó ha kiugrik"

Igen, azt hiszem erre mondják, hogy zuhanó repülőn és süllyedő hajón nincs ateista :P

"kérdezz meg pár papot, nekem nincsenek vallásos ismerőseim. csak értelmeztem a szöveget ^.^"

Megkérdezhetek, én a magam részéről megbízom például a mi lelkészünk szavában, na de mégis rá lehet fogni hogy ő is elfogult, mert az ő hitéről is szó van. Kéne találni egy olyan embert is, aki legalább alapszinten ismeri a Bibliát (legalább tudja mit takar pl az evangélium szó :P ), mert tanulta mondjuk hittanórán, de amúgy nem hívő, hátha emiatt az ő szava mégis hitelesebb...

2015. dec. 15. 21:56
 45/55 Missi_Key ***** válasza:

az egyház múltbeli tettei...lol..úgy mint szent inkvizició, keresztes hadjáratok, boszorkány és tudományüldözés, búcsúcédulák..stb..stb...stb...stb

nem a tökéletes emberről volt szó, hanem isten próbáiról. arról hogy ha tökéletest teremtett azt nem kell próbára tenni, ha meg tökéletlent teremtett azt ő kurta el, ne minket próbáztasson.

hát igen...egy próbát megér, hamár máskülönben konyec :D

végülis ezért találták ki a vallást...

jelen :DDD

2015. dec. 15. 23:41
 46/55 anonim ***** válasza:

"az egyház múltbeli tettei...lol..úgy mint szent inkvizició, keresztes hadjáratok, boszorkány és tudományüldözés, búcsúcédulák..stb..stb...stb...stb"

Úgy látom ebben egyetértünk :D

"nem a tökéletes emberről volt szó, hanem isten próbáiról. arról hogy ha tökéletest teremtett azt nem kell próbára tenni, ha meg tökéletlent teremtett azt ő kurta el, ne minket próbáztasson"

Hát, azért ha a bűnbeesésből indulunk ki, akkor úgymond mi rontottuk el magunkat (azaz az őseink minket). Na meg a sok hitetlen és divathívő (meg akikről szó volt, az álszentek akik csak a pokoltól való félelmükben játszanak "hívőt") között lehet értelmet találni egy-egy próbatételben.

"jelen :DDD"

Jóóó na, értelek :D:D:D Na most hogy magyarázzam, hmm... jelen pillanatban épp te képviseled az egyik oldalt Péter levele kapcsán, én a másikat, valami köztes emberkéket kéne találni :D

De azért megkérdezem a lelkészemet is :P

2015. dec. 16. 00:03
 47/55 Missi_Key ***** válasza:

:)

nem eshettek volna bűnbe ha tökéletesek...mármint érted na.

de nem hinném hogy annyira tökéletes lett volna a cél, hiszen akkor felesleges a szabad akarat...

nyilván "értelme" az van a próbáknak, kérdés az hogy menyire szemétség vagy nem az...egy all-loving istentől..

értem, azért a sok vigyorgó fej. kérdezd, kíváncsi vagyok mit mond, a teljes bibliát már 1000 éve olvastam hittanon, most csak az adott pétert olvastam újra, de az előzményeit nem...bár ha jól emlékszem péter apolstol volt, vagyis tényleg ott volt jézussal, nem pedig csak jövendölte hogy majd lesz jézus...

2015. dec. 16. 00:12
 48/55 anonim ***** válasza:

Ehgen, az a szabad akarat, tulajdonképpen egyszerre lehet a legnagyobb ajándék és átok is, csak azon múlik, mennyire élünk vissza vele. Elég sok sci-fi vagy fantasztikus regény is foglalkozik a témával, például Tolkien is az elfjei kapcsán, akik ugye halhatatlanok, cserébe viszont a létük egyéni szinten is sokkal predesztináltabb, nem dönthetnek olyan szabadon a saját sorsuk alakulása felől, mint az emberek.

Gyakorlatilag egyéni vélemény, ki melyiket tartaná jobbnak a saját életére nézve :)

De annyi biztos, ha már itt vagyunk, ezzel az életünkkel kell valamit kezdeni :D

"értem, azért a sok vigyorgó fej. kérdezd, kíváncsi vagyok mit mond, a teljes bibliát már 1000 éve olvastam hittanon, most csak az adott pétert olvastam újra, de az előzményeit nem...bár ha jól emlékszem péter apolstol volt, vagyis tényleg ott volt jézussal, nem pedig csak jövendölte hogy majd lesz jézus..."

Na jó, de Jézus sok dolgot jövendölt :D Többek között saját halálát, feltámadását, mennybemenetelét, majd második eljövetelét is.

2015. dec. 16. 00:29
 49/55 anonim ***** válasza:
Próbáld meg a szépet látni a világban és utána rájössz, hogy amit Isten teremtett az szebb mint amit valaha képzeltél. Csak sajnos a mindennapi gondok és megélhetés miatt nem látod a csodát. Egyet mindig tarts szem előtt: Valami jó, valami igazán jó céllal teremtett téged is Isten és igenis célja van Veled az életben mégpedig jó célja!!! Bízz benne és keresd őt. Nem a templomban, nagy imák közt ... Otthon este gondolataidban.
2016. jan. 3. 23:08
 50/55 anonim ***** válasza:
49%

Egy ateista üzenete:

Ez visszavezethető a keresztények által kitalált vagy nem kitalált dolgok elejéhez, a paradicsomhoz, amikor Éva megkóstólta a tudás gyümölcsét, és szabad akaratot kaptak az emberek. És az emberek így döntöttek, hogy elcseszik a világot. Bár szerintem ez a teremtéstörténet, meg minden kitalált, ez az én véleményem, lehet bántani, de akkor sem gondolom meg magam. Az embereknek kell mire támaszkodni, legyen kire ráfogni, hogy : "Isten, b***ssza meg, most mé' nem kaptam meg az az új ájfón 6s+-ot?! VAGDOSOM MAGAM BRÜHÜHÜ" vagy éppen a háborúkat. Meg persze vannak hivatásos hívők, akik órákon át érvelnek, másképp elmondva, de ugyanazt. Én nem ítélem el őket, ezt nem bántásból írtam ,csak szerintem hülyeség.

2016. ápr. 10. 14:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!