Miért vándorolnak ki olyan sokan Magyarországról? A világ legfejlettebb országai közé tartozik.
Mióta a "legfejlettebb" Hazánk?
Te is azt mondod, mint ez a Varga Misi?
Tudod, miért menekülnek ki innen?
Havi 68ezerből meg tudsz élni, családot alapítani?
NEM!!!
Azért az nem mindegy, hogy a legfejlettebb országok listáján hátulról vagyunk az elsők, vagy előlről :)
Jelenleg nem előlről :))
Azért, mert úgy gondolták a 90es években, hogy Magyarországon nyugati típusú liberális gazdaságpolitikára, és jóléti rendszerváltásra van szükség. Miből állt ez?
Abból, hogy itt egy kis Ausztria van. Ott keres egy betanított munkás 1000 eurót, egy és egy orvos 3000 eurót. És itt is hasonló arányban. Csak az itt 60 ezer, 170 ezer.
Alacsony termelékenységre behozni ezt a rendszert nem hozott mást csak azt, hogy itt mindenki csóró.
A várt nyugati nagy tőkebefektetések napjainkig nem valósultak meg, csak néhány régióban (ahol az élet már tényleg jobb), és ott sem a 90es években, hanem egyszer csak.
A magyar felső osztály meg sosem jelent meg igazán. Van a 100 leggazdagabb úgy mutatóba, (akik nemzetközi szinten labdába sem rúgnak), és kb ennyi volt.
Szerintem ennek egyenes oka, hogy kisemmizik a tanult embert. És itt nem arra gondolok, hogy mindenki legyen mérnök, hanem azoknak kellene kezdeni valamit az életükkel, akik jelenleg nagyon ráfizetősek a rendszerre.
Egyébként nem mindenki megy külföldre. Keletről a Dunántúlra, onnan meg Ausztriába.
Itt nem erről van szó.
Valóban elgondolkodtató, hogy azzal, hogy mindennap főtt ételt eszek, nincs háború, tanulhatok stb. lehetőségekkel több milliárd embernél jobban élek, de tudom azt is, hogy jobban is élhetnék, ha nem egy rakás ****** irányítaná az országot.
Nem értem, mi a lóf@5zn@k kell mindig baloldalozni, őket szapulni!
Balosokat sem védem, de az már túlzás, hogy mindenért a baloldal a hibás!
Azért,mert ez az ország baromira korrupt,nyomorgó ország.Nyugathoz képest legalábbis nagyon.Nagyjából 50 évvel le vagyunk maradva.
Se életszínvonal,se ipar nincs itt.
A fityeszke és társai pedig csak hazudoznak,hogy milyen jók vagyunk,de attól még ugyanúgy sokan hagyják el az országot,mert fizetésekben és megbecsülésben is ritka gagyik vagyunk...
"Nem kell aggòdni, nem a krém vándorol ki, hanem azok akik itthon sem véletlen nem elnek meg."
De pontosan, hogy a krém vándorol ki: Jól képzett, piacképes szakmával rendelkező fiatalok: informatikusok, orvosok, építészek stb. Persze többségében! Mi marad itt? A képzetlen dolgozni nem akarók.
Nekem is jó pár ismerősöm ment ki és nem azért, mert itthon nem éltek meg, hanem azért, mert kint ugyanannyi munkával ugrásszerűen "jobb minőségű" életet élhetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!