Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért vándorolnak ki olyan...

Miért vándorolnak ki olyan sokan Magyarországról? A világ legfejlettebb országai közé tartozik.

Figyelt kérdés
HDI alapján Magyarország a 43. legfejlettebb ország, a vásárlóerő-paritáson mért egy főre eső GDP alapján pedig 49.
2015. okt. 30. 15:36
1 2 3
 11/22 anonim válasza:
88%

Azért mert Nyugaton jobb az életszínvonal.

Ausztriában meg tud élni egy takarító is tisztességesen, nálunk meg nyomorogat az anyukájával egy lakásban, mert képtelen elköltözni otthonról.

Ennek egyik oka a mértéktelen kifosztás, az éhbérből is rengeteg az elvonás (35 %, adóék közel 50 %)

2015. okt. 30. 16:54
 12/22 anonim ***** válasza:
17%
Mert hülyék. Pont.
2015. okt. 30. 17:13
 13/22 anonim ***** válasza:
2%

"Havi 68ezerből meg tudsz élni, családot alapítani? "

Mikor közmunkás voltam 51 ezerből meg tudtam és nagyon vígan. Még építkeztem is.

2015. okt. 30. 17:14
 14/22 anonim ***** válasza:
21%

és akkor sztm a #10 meg is válaszolta az egész problémát.

aki akar az megtud élni itthon is, csak tenni kell érte ennyi.

nem a bolti eladókat, meg a segédmunkásokat példának felhozni.

én egy sima érettségivel gyári munkával 126 ezer forintot keresek, és nem panaszkodok mert tudom hogy a munkám ennyit ér.

a másik pedig nem az orvosokkal kell példálózni, hogy nyugaton évi 12-15 milliót keresnek, mert ez röhej a köbön.

egy olyan országban, ahol az adólevonások kb a fizetés felét elviszik, könnyen adhatnak a közalkalmazottaknak milliós fizetéseket, mivel a társadalom kitermeli azt.

itthon pedig a TB levonásokból stb ennyire futja, főleg addig még kb 70%-ban minden vállalkozó sumákol a befizetésekkel.

részmunka idő, 4 órás bejelentés, papíron keres csak 70 ezret havonta és még sorolhatnám.

persze hogy az államnak alig folyik be valami, és erről elsősorban a munkaadók tehetnek!

nem pedig a kormány!

és ezzel a legnagyobb probléma, hogy a magyar ember nem áll ki a jogaiért, hanem nyel egy nagyot és elfogadja azt, hogy ahol csak tudják lehúzzák a munkaadók nem csak őt, hanem az államot is.

nyilván azért van ez, mert ez egyfajta megszokássá vált nálunk, mindenki úgy van vele, hogy ahh mindenhol úgyis ez megy, leszarom oszt kapjam meg a havi pénzem azt annyi.

na ez a legnagyobb gond a magyar emberekkel, az államtól várják el a segítséget, holott leginkább ők tehetnek arról, hogy "szinte" feketén dolgoznak.

és ne jöjjön senki azzal, hogy azért nem lép fel ez ellen a dolgozó, mert félti a munkahelyét, mert ez ostobaság!

addig még mindenki ilyen mentalitással áll a dolgokhoz, semmi nem fog itthon változni.

erről a kivándorlás dologról pedig annyit, hogy többször is leírtam, meg kell hallgatni az utca emberét, hogy milyen "urban legendákat" hall a nyugati munkáról.

2015. okt. 30. 17:15
 15/22 anonim ***** válasza:
50%
pontosítanék a törlések miatt, nem a #10 hanem a 16:33
2015. okt. 30. 17:52
 16/22 anonim ***** válasza:
93%

"Mikor közmunkás voltam 51 ezerből meg tudtam és nagyon vígan. Még építkeztem is."

Meg azt se hagyd ki, hogy 3-szor körbeutaztad a Földet egy ágyúgolyón ülve, mert az is fontos volt.

2015. okt. 30. 18:08
 17/22 anonim ***** válasza:
88%
Persze,mert Afrikában,Ázsiában,Dél-Amerikában sokkal rosszabbul élnek az emberek,na de aki kivándorol,az ugye, nem ide tart többnyire.Sokkal inkább a "haldokló nyugatra".
2015. okt. 30. 18:36
 18/22 anonim ***** válasza:
82%

mert itt 160 000 kapsz JÓ esetbe a kezedbe és 300 forint a kenyér

ausztriába meg 1200 euró a MINIMÁL bér 1200X300=360 000 forint és 400 forint a kenyér

magyar : 160 000/300=533 kg kenyér

ausztria : 360 000/400=900 kg kenyér

1.68 al többet ér a kereseted és ott ez a legszarabb utolsó betanított munkáért kapod itt meg a 160k igen jó fizetésnek mondható

egyéb hülye kérdés?

2015. okt. 31. 06:05
 19/22 anonim ***** válasza:
Hát ha kivándorolnak, akkor talán mégsem a legfejlettebb.
2015. okt. 31. 09:58
 20/22 A kérdező kommentje:

Tény, hogy Ausztriában és Németországban sokszor nem drágábbak az alapvető élelmiszerek, ugyanakkor a lakhatás sokkal drágább (a fizetéshez mérten is), mint Magyarországon.

Ráadásul sokan keresnek Bécsben is 1200 euró alatt, pl. egy mekis alkalmazott nem keresi meg az 1000 eurót.

Nyilván nem az a cél, hogy az ember örökké ilyen "aljamunkát" végezzen, de azért mégis sokan élnek ilyen jövedelemből.

2015. okt. 31. 12:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!