Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Meg tud változni valaki, aki...

Meg tud változni valaki, aki valamiért "szeret" negatív lenni?

Figyelt kérdés
Nem szószerint értem, hanem úgy, hogy megszokta már azt, hogy negatívan gondolkodik. Próbálkozik pozitívabb és derülátóbb lenni, de valamiért gyakran visszaesik. Egyre kevesebbszer ugyan, de visszaesik. Milyen módszerekkel lehet a negatív gondolatokat pozitívakkal lecserélni? Mert, ha a jóban vagy, akkor könnyű pozitívank lenni, de ha épp egy rossz helyzetben/helyen vagy, akkor hogyan tudod jól érezni magad?
2015. nov. 21. 11:28
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha így érzi, az már egyfajta negatív hozzáállás. A pozitív ember optimista, de nem naiv. A világ csak akkor tud ártani neked, ha benned van a hiba. Ha egy szemszögből nincs benned hiba, abból az "irányból" nem fog negatív hatás érni, ha mégis, nem annak fogod fel, nem terhel. A negatív hatás a gyenge oldaladról ér, és ez nem azt jelenti, hogy valaki a gyenge pontodat támadja, hanem azt, hogy ott bejutnak a kicsi, akaratlan hatások is, akár akarják mások, akár nem. A pozitív gondolkodás minden oldalról erősebbé tesz, így ami ér, nem érint olyan rosszul, nem okoz akkora terhet. Ezzel szemben ha pesszimista vagy, avagy más módon negatív, minden oldalról gyengébb leszel, és sokkal jobban megterhelnek a kisebb behatások is. Ez igaz a kicsi, és nagy dolgokra is. Mind okkal történik, a te szereped a befogadás módjának eldöntése.
2015. nov. 21. 19:24
 12/19 anonim ***** válasza:
Huo Xianren, hány éves vagy :o. ?
2015. nov. 21. 20:39
 13/19 A kérdező kommentje:
Köszönök minden választ. :) Hasznosak voltak!
2015. nov. 21. 21:26
 14/19 anonim ***** válasza:
27. Miért?
2015. nov. 21. 23:32
 15/19 Titusztitusz ***** válasza:
A 11-es hsz. írójával a magam részéröl nemnagyon tudok egyetérteni...Mármint a hsz. azon részével, hogy a "negatív beállítottságu ember JÓVAL SÉRÜLÉKENYEBB A VILÁG NEGATÍV HATÁSAI ÁLLTAL OKOZOTT PROBLÉMÁK KAPCSÁN"...(Vagy valami ilyesmit állított ugye a hozzászóló...)Hát...Mindennek cáfolatára azt hiszem hogy a legjobb példa ÉN MAGAM VAGYOK...NÁLAM PESSZIMISTÁBB EMBER nemhiszem hogy túlságba sok akadna, ennek ellenére abszolút "immunis vagyok" a világ negatívumaira, éshát azt hiszem, hogy a legkevésbé sem vagyok sérülékeny, úgyhogy a negatívumok az égvilágon semmit sem tudnak ártani nekem...Max. időnként jól felbosszantom magamat valami éktelen idiótaságon, de aztán ennyi...Semmilyen értelemben nem szenvedek el semilyen "sérülést" sem...Szóval addig amíg a SAJÁT TAPASZTALATAIM ellentmondanak a "ma divatos sztereotípiáknak", addig engem személy szerint nem érdekel az sem, ha némelyek "lepontozzák" a meglátásaimat, akkoris nyugodt vagyok, hogy én látom jól a dolgokat...Más meg gondoljon amit akar...Csak ennyit szerettem volna még hozzátenni a dolgokhoz..
2015. nov. 22. 11:13
 16/19 ktk312 ***** válasza:

Én is szerettem negatív lenni, sőt pár napja elkapott a vy azután az érzelem világ iránt. Azonban elhesegettem a gondolatot, mert nem akarok visszeesni...

Nekem a meditáció nagyon sokat segített, elmondhlanul megváltoztam. Hogy Huo allitasat igazoljam:

Változni akartam, meg volt a belső intuíció és elhagyott a barátnőm. Meg lett a külső is. Érdekes párbaj zajlott le bennem a régi és az új énem között :)

Egyfolytában el akartam nyomni magamban de tudtam hogy nem szabad, végre valami elért a szívemig és megtettem azt a lépést amelyet soha nem akartam. Elmkzdultam rgy olyan irányba amitől hány ingerem volt, talán van is még, emberré válok szépen lassan... :)

2015. nov. 23. 09:56
 17/19 Titusztitusz ***** válasza:
Én viszont jól érzem magamat "örök pesszimistán", ugyanis az ilyen mentalitásnak az az előnye, hogy SOHASEM KELL CSALÓDNOM senkiben, és semmiben...Vagy ha mégis, akkor POZITÍV ÉRTELEMBEN KELL HOGY CSALÓDJAK...EZ a mentalitás szerintem sokkal jobb mint az "örök optimista" hozzáállás, ugyanis az "örök optimista" illetők MÁST SEM CSINÁLNAK EGÉSZ ÉLETÜK SORÁN, mint CSALÓDNAK...(Vagy legalábbis LEGTÖBBSZÖR azt csinálnak...)Mindenben és mindenkiben...(Merthát tényleg olyan ez a világ ahol a jó dolgok vannak mindig túlsúlyban, és nem pedig a rosszak, ugye?)Gondolom nem véletlen az, hogy valahogy az "örök optimista" embereket szokta elvinni a leghamarabb az infarktus, meg a rák...Az "örök pesszimisták" meg vígan élnek istentudja hány évtizedig...(Én legalábbis ezt láttam egész eddigi életem során...)Szóval jó dolog az, ha igyekeznek egyesek a "pozitív" életszemléletet irányadóvá tenni, de én a jó szándékuk ellenére is azt mondanám, hogy:Pesszimistának lenni azért jóval kifizetődőbb...És előnyösebb...
2015. nov. 23. 15:20
 18/19 anonim ***** válasza:
Csak kíváncsiság, mert néha érdekeseket tudsz irni
2015. nov. 23. 15:23
 19/19 A kérdező kommentje:
Na ez már nekem is sok volt. De azért köszi. :)
2015. nov. 24. 21:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!