Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Spirituális halállal kapcsolat...

Spirituális halállal kapcsolatos kérdés. Nektek mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Tegyük fel. Úgy dönt egy ember, hogy öngyilkos lesz. Annak érdekében hogy akkor ő itt befejezi, úgysem fog már tovább élni ez az ember. Itt jön szembe a reinkarnáció. Ha tudnám mi történt velem előző életemben akkor emlékeznék nem? Persze a karma is szembe jön, mert ha öngyilkos esz valaki, akkor évet kell ismételnie és még több lesz a "mérőjén". Az lenne a kérdésem, hogy ha egy ember öngyilkossá válik, akkor mit lát utána?

Emlékezni fog a földön letöltött életeire?

2015. okt. 29. 23:09
1 2 3
 1/22 anonim válasza:
Én inkább arra vagyok kíváncsi, hogy pontosan milyen választ vársz a kérdésedre.
2015. okt. 29. 23:11
 2/22 A kérdező kommentje:

Elképzeléseket a halál utánról.

Hogy, mi van utána. Tudom, reinkarnáció.

De én, aki most vagyok, mit látok? Vagy csak bum, vége?

2015. okt. 29. 23:15
 3/22 A kérdező kommentje:

Nos, meg még az is érdekelne, hogy a reinkarnáció egyszer véget ér, nem? És akkor amikor véget ér, mire fogok emlékezni az itt letöltött életeimből.

Na, és mi van akkor ha valaki fénymunkás?

2015. okt. 29. 23:19
 4/22 anonim ***** válasza:
Végülis mi nehézségben van abban, hogy ragadni egy kést és magunknak esni? És csak szúrni, vágni. Az utókornak pedig felírni mindenhova, hogy csak szúrj és vágj...
2015. okt. 29. 23:25
 5/22 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem amikor nem földi életben létezünk, távlatból egyszerre képesek vagyunk szemlélni a dolgokat, így a többi "életet" is. Itt csak apróságokat észlelünk azokból (megérzések, furcsa emlékek, déjà vu-k, tehetség, képesség, tapasztalat stb.).

Szerintem befejeződik a reinkarnáció, és a földi élet csak egy színtér a sok közül. Sokkal magasabb szintű (főleg lelki értelemben) létezési formákat is el tudok képzelni, mint az életben maradás, a társadalomban való hasznos részvétel, az egyéni ambíciók kiélése, az empátia alapszintű megtapasztalása és az önzés leküzdése. Ezek lelki értelemben elég alapszintű dolgok.

Nem tudom, mi lesz azzal, ha valaki öngyilkosságot követ el. Valószínűleg, ha a karma törvényét vesszük alapul, szembe kell néznie egy hasonló problémával, tehát csak "elodázni" tudja, megoldani nem.

Ha pl. valaki öngyilkossággal a felelősségre vonás vagy felelősség felvállalása elől menekül el, nagy valószínűséggel át kell esnie ezen a problémán ahhoz, hogy fejlődni tudjon. Ez legalábbis az én véleményem.

2015. okt. 29. 23:26
 6/22 anonim ***** válasza:
67%
Az öngyilkossághoz valamilyen érzelem vezet. Általában erős, és negatív érzelem. Az ilyen intenzív érzelmek nem szűnnek meg, ha a halál természetellenesen, és hirtelen következik be, haldoklási periódus nélkül. Például lemérgezi magát az illető, és egy napon belül meghal, ahelyett, hogy öregen hónapokig épülne le. Amíg ez az erős érzelem, ami az öngyilkossághoz vezetett, ki nem merül, addig a frissen öngyilkossá vált személy ennek az érzelemnek a foglya, és mivel nincs már fizikai test, ami az érzelmeket tompítaná, teljes erővel érezhetők. Gyakorlatilag annak az érzésnek a poklába jut a halott, ami elől menekült. Nem látja az a karmáját, előző életeit, csak a szenvedést észleli. Lassan az eldobott élet emlékei is elhalványulnak, kivéve az említett érzelmet, ami jóval lassabban halványul el. Ebből az állapotból csak a kimerülés után juthat tovább a lélek, addigra már minden emléke szertefoszlott, kivéve a szenvedését. Röviden:van sokkal kényelmesebb módja is a halálnak...
2015. okt. 29. 23:56
 7/22 anonim ***** válasza:

"Nos, meg még az is érdekelne, hogy a reinkarnáció egyszer véget ér, nem? És akkor amikor véget ér, mire fogok emlékezni az itt letöltött életeimből. "

A reinkarnáció lényege nem a formában vagy miértjében rejlik. Semmire nem fogsz emlékezni- folyamatában.

A reinkarnáció lényege: visszatérés egy örökké mozgó és változó energia-folyamatba.

Hívhatjuk élet energiának.

Sem a halál, sem az élet nem kérdezi: miért születtél, miért haltál, hogy haltál. A kutyát nem érdekli.

Mint egyénnek, az a feladata, hogy fejlődjön. És ez a fejlődés nem egyenlő az erővel.

Ahogy egy 6 éves kisfiú bölcsességét sem lehet összehasonlítani egy 67 éves nagypapa bölcsességével sem. És nem azért, mert idősebb, és többet átélt.

Itt a kérdés az, amit Te kérdező, tudni szeretnél:

hogy honnan tudom, milyen szinten állok, hol tartok?!

Senki sem tudja.

"Emlékezni fog a földön letöltött életeire?"

Igen. Lesznek ismerősök, más testben. Lesznek megérzések. Sőt, ha figyel az ember, előző életeiből is megelevednek "mozzanatok", Déjà vu- nek hívják.

Sajnálatos az a tény, hogy az egyének, akik körülvesznek minket, rombolni akarnak. Ez valami kiolthatatlan vágy.

A gyermekekre szokták azt mondani, hogy: 1,5 éves korukig rombolnak, utána elkezdenek építeni.

(Duplo-ra értve).

De viszont más egyéneket ez inspirál arra, hogy építsenek.

Szóval soha nem létezik egyedül "yin", mindig van mellette egy "yang".

2015. okt. 30. 02:56
 8/22 anonim ***** válasza:
Nem.... Ez nem így működik. A reinkarnáció, lélek, szellemvilág és a többi, mind kitaláció. A valóság az, hogy meghalsz és vége. Ennyi volt, szia. Tudom, hogy ezt nehéz elfogadni, az ember fél az elmúlástól, de miért szeretgeted magad illúziókkal? Nézz szembe a valósággal, hogy amikor meghalsz, akkor kancsó, ennyi volt, szia. Ez így természetes és majd akkor meglátod, hogy abszolút nem fáj. Azonban van egy olyan érzésem, hogy te is kérdező maximum a 20-as éveidben lehetsz, szóval minek is foglalkozol a halál témával? Majd 103 évesen ráérsz, de addig minek? Az élettel foglalkozz, hogy élvezni tudd!
2015. okt. 30. 09:14
 9/22 Legoman ***** válasza:

Az előző életeidre nem emlékszel, ott van benned minden információ, és megfelelő ember, előtudja neked ezeket hívni.

Az öngyilkos sem kivétel ez alól. Nem is értem, miért lenne az?

Az öngyilkos véget vetett az életének, szóval feladta, mert nem tudta elvégezni azt a feladatot, amit talán ő maga szabott ki saját magának.

Az emberben mindig volt egy haláltól való félelem, és ijedtség az ismeretlennel szemben.

Nem ringatta magát illúziókba, persze eleinte igen, de azután elkezdték kutatni a halált, hogy mi is az, és sok dologra rájöttek, hogy igazából nem is kell félni tőle, mert nem ártalmas dolog.

Semmi nincs, halál van.

Ha vége az életednek, tegyük fel, hogy most nincs lelke az embernek, és nem reinkarnálódik. Na, de akkor hová lesz az ember? Mi lesz vele halál után?

Ha nincs lelke az embernek, akkor nincsenek emlékei, érzései, az agyban csak adatok lehetnek, mivel nincs érzelmi töltés egy emlékhez, hogy megmaradjon, számára csak adat lenne.

Miután a test felmondta a szolgálatot, ő már nem létezik többé, és mivel nincs lelke, ezért nem is él már sehol, ami nehéz elképzelés is. Elképzelni is nehéz azt, hogy semmi, és te nem élsz.

Eltudod képzelni, milyen ha nem élsz? Mert erről az én elmémnek fogalma sincs, hogy milyen az, hogy nem élsz.

Sőt még az agyam sem tudja elképzelni, hogy milyen az.

Most sokan azt gondolhatják, hogy hülyeségeket és badarságokat hordok össze.

Viszont az, hogy tagadja valaki ily dolgoknak a létezését, az attól még nem fog megszűnni.

2015. okt. 30. 09:33
 10/22 anonim ***** válasza:
Az holtak nem emlékeznek nem éreznek és nem élnek. Aki öngyilkos lesz az meghal és maga után hagyja azt a gyászt, amit az élő szerettei fognak érezni életük végig.
2015. okt. 30. 10:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!