Szerintetek ha valami kérdésre nagyon akarjuk a választ, a tudatalattink segíthet, pl egy álom formájában?
Csak ha rendelkezel a szükséges tudáshoz. Különben vélemény marad, ami vagy bejöhet vagy nem.
Viszont alvásnál pihensz és lehet kicsit máshogy gondolkodsz, így nem kizárt, hogy rájössz összefüggésekre. De nem jövőre, mások gondolatára stb...
Ha görcsösen kattogsz egy kérdésen, akkor nem valószínű.
Ha csak simán felmerül benned a kérdés, majd elengeded, megfeledkezel róla egy időre, akkor jöhet válasz. Nem feltétlen álomban, éber állapotban is előfordul, elég sok módja van. Pl. meglátsz valahol leírva egy mondatot, vagy valaki a környezetedben akaratlanul is megadja a választ, vagy rádióban hallasz valamit, stb. Persze ezeket csak megfelelő éberséggel tudod észrevenni.
Nem.
A tudatalattid sem tud másból dolgozni, mint az addigi tapasztalataidból, tudásodból.
Ezért van pld. az, hogy egy ember soha sem álmodja meg a halálát - mert még soha nem élte át azt. Eljuthat az álom az életveszélyig - de az utolsó pillanatban felébred. Eljuthat a saját temetéséig, de az gyakorlatilag mások temetésének az újraélése.
Nincsenek az álmaidban ismeretlen szereplők, csak olyanok, akiket személyesen láttál, vagy filmeken találkoztál velük, vagy éberen már elképzelted őket, olvastál róluk.
Az agyad egy számítógép, ami csak a már betáplált adatokkal tud dolgozni, nem talál ki adatokat.
A tudatalattid annyiban különbözik az öntudatos állapottól, hogy szabadabban köti össze a már meglévő információkat, illetve felszínre hozhat olyan információkat, amiket amikor tudatodnál vagy, valamiért elfojtasz magadban.
Bocsánat, lehet hogy félreértettelek!
A többiek válaszát elolvasva úgy látom, én másképp értelmeztem a kérdésed.
Ami én írtam azt olyan kérdésekre értettem, amire a józan logika szerint nem tudhatod előre a választ. Pld.: szeret-e, mik lesznek a holnapi dogakérdések, megkapom-e az állást, mikor fogok meghalni,jövő heti nyertes lottószámok...
Olyan kérdésekben persze segíthet a tudatalatti, hogy pld. hova tettem a keresett tárgyat, mi volt egy adott film címe... vagyis olyan kérdésekben, amikre vonatkozóan rendelkezel a szükséges tudással, csak nem jut eszedbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!