Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » A Biblia mitől "szent könyv"?

A Biblia mitől "szent könyv"?

Figyelt kérdés
Direkt nem vallás kategóriában kérdeztem meg, mert ott le lennék cseszve. Tehát: a Bibliát teljesen hétköznapi emberek írták és rengeteg helyen ellentmond magának is... mitől van ekkora hitelessége ennek a könyvnek? Abba meg bele sem megyek, hogy van olyan Biblia, ami nem említ Jézusról semmit sem, és az sincs megemlítve, hogy a pokolt a sátán irányítaná, de ahogy elnézem mindenki ebből idéz mégis. Miért?
2015. szept. 16. 22:16
1 2 3
 11/29 Duenna ***** válasza:

10-es Lucifer-666!

Hát igen, ebben igazad van! :)

2015. szept. 16. 23:40
 12/29 Duenna ***** válasza:
0%

9-es!

Bocsi, de te akkora barom vagy, hogy kirakatban kellene mutogatni! Fogalmad nincs, miről beszélsz!

2015. szept. 16. 23:42
 13/29 Agent J ***** válasza:
33%
Duenna te most minek írtál ilyen hosszú sorokat? És nem értem a gondolkodásod miért csak Magyarországig terjed? Sok vallás van a világában, de a keresztény vallás a legelterjedtebb a világban, immár több mint 2000 éve. Vannak nálad értelmesebb és okosabb emberek, akik bár fizikusok, kutatók és orvosok, de emellett keresztények, vallásos emberek.
2015. szept. 16. 23:57
 14/29 esopus ***** válasza:
5%

Hát ez egy népmese gyüjtemény a számomra tanulságos,szeretik a gyerekek,senki se veszi komolyan,szeretik, nemszeretik

Én még nem olvastam de majd egyszer, ha nem lesz ilyen hosszú elolvasom

2015. szept. 17. 00:06
 15/29 Ozmium42 ***** válasza:
86%
Neked nincs fogalmad, Duenna. A keresztény szó etimológiája nem is a keresztből származik, hanem Christianus, azaz Krisztus-követőből. Mi a fene lenne az a napkeresztény? Egyszerűen csak annyit kellene megemésztened, hogy a magyarok ősvallásáról rendkívül keveset tudunk, de ennek ellenére az Internet korában számos önjelölt fantáziája pótolja a hiányzó részeket, és szerintem ez gyalázatos dolog.
2015. szept. 17. 00:08
 16/29 Agent J ***** válasza:
A vannak nálad értelmesebbek és okosabb emberek egy kicsit durva volt. :D
2015. szept. 17. 00:12
 17/29 Duenna ***** válasza:
0%
Nos ez a probléma, kedves kollégák, hogy halvány fingotok nincs a magyarok ősvallásáról! Azért mert ti nem ismeritek, azért a másikat, aki ismeri, és lehülyézitek, az nem tisztességes! Nem gondoljátok, hogy ha már vallásról beszélgettek, akkor érdemes lenne tanulmányoznotok az igazi magyar ősvallást? Számtalan hely, oldal és ízig-vérig magyar előadó található, amelyik éppen ezzel foglalkozik! Csak talán érdeklődni kellene iránta, ha már belekotyogtok a vallási témába!
2015. szept. 17. 00:37
 18/29 Agent J ***** válasza:
xD
2015. szept. 17. 00:43
 19/29 Agent J ***** válasza:
Igazad van Duenna, legyen neked igazad. :xD
2015. szept. 17. 00:46
 20/29 Ozmium42 ***** válasza:
80%

Ne legyen!

Én utána olvastam, pont azért, mert érdekelt, és bizony csak ostobaságot és szélhámosságot találtam. Igen kevés hiteles forrást találtam, és abban nem volt semmiféle napkereszténység. "Ízig-vérig magyarokra" meg nem vagyok kíváncsi, egyrészt mert ilyen nincs, másrészt pedig mert sosem volt, harmadrészt pedig mert ettől még nincs igaza egy 21. századi mélymagyar táltosnak, aki megálmodja meg kitalálja, hogy mi a frankó ősvallás témában, felrakja a netre, és a Duenna-félék bekajálják, és máris azt hiszik, hogy tudnak valamit. Nem tudsz te semmit, Duenna, önjelöltek fantáziálgatása az, amit te ősvallásnak hiszel.

2015. szept. 17. 00:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!