A nevünknek van bármilyen jelentése az életünkben?
Én is úgy gondolnám, hogy nincs.
Viszont a személyiségünk és a környezetünk hozzánk való viszonyulásán változtathat valamennyit, nem?
Persze. Például felismernek róla. Ha például megszólítalak, hogy Kovács Béla, akkor nem fogod érteni, mi van. Ha viszont azt mondom, hogy figyelj már Lucifer-666, arra már odafigyelsz, mert felismered, hogy nézmár, engem szólít.
A magyar nevek jelentését szépen kigyomlálta 1000 év kereszténység. A jövevényneveket meg eleve sosem értettem... Általában olyan nevet adtak a gyereknek, ami illett ahhoz az elképzeléshez, amit a szülők a gyerek jövőjéről alkottak. Ha például valakit elneveztek Leventének, annak azt kívánták, hogy jó vitéz legyen belőle. Aztán az ilyen megfontolások kikoptak. Ahogy a ragadványnevek is, amik már létező tulajdonságokra utaltak. Sok családnév viszont ebből származik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!