Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Lehetséges, hogy a Föld...

Lehetséges, hogy a Föld tényleg lapos, és az állítólagos műhold felvételek a Földről mindössze illusztrációk?

Figyelt kérdés
Dr. Malcolm Erdbeere szerint nincs semmi konkrét bizonyíték rá, hogy a Föld gömbölyű lenne, állítólag Magellán hajója is csak egy összeesküvés elmélet, és valójában nem ugyanazok a hajók jöttek vissza, ez mindössze egy történelemkönyvi utánpótlás... Nos, ha lapos is a Föld, akkor mégis csak minden körülöttünk forog? Miért titkolják ezt a NASA, ESA, Illuminátusok és a krixkraxiak előlünk? Hiszen Malcolm IQ-ja elvileg meghaladja a 198-at, így csak okosabb mindenkinél nem de?
2015. szept. 10. 18:00
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
73%

Pff.

Ezzel kihivtad a szkeptikusok és az ezotérikusok ellenszenvét.

1szkeptikusok.

2csilagjegy hivök.

3ufo hivök.

Az illuminátusok föleg a tudomány hivei a filmbe is.

És a krixkraxiak is ufok "állitolag más bolygorol jöttek" és ezt lapos világokal nem lehet.

Na gyere földrajzot tanulni.

Brutusz, fiam ezt énse csinálhatam volna jobban!

2015. szept. 10. 18:06
 2/43 anonim ***** válasza:
87%
Mivel magyarázod, hogy ha kint vagy a nyílt tengeren, akkor egy közeledő hajónak először az árbocát pillantod meg?
2015. szept. 10. 18:16
 3/43 anonim ***** válasza:
74%
Tényleg nem gömbölyű alakja van. Geoid. :-)
2015. szept. 10. 18:18
 4/43 anonim válasza:
100%

Nos abban igazad van, hogy a Föld nem egy gömbtest, mert egy geoid.

Az állításról meg azt tudom mondani, hogy hülyeség. Ha lapos lenne a Föld, valahol lefolyna az a sok víz valahova. Kérdés, hogy honnan van akkor utánpótlás... a cápák hugyozzák? Meg alapból van a Földnek egy gravitációs tömegvonzása, ami egy középpontba mutat és aköré jött létre a Föld (jó nem pont így történt de ez a lényege). Ez egy lapos világnál elképzelhetetlen lenne. Arról nem is beszélve, hogy repülők folyamatosan járnak a Föld körül, meg nem hinném, hogy egy ilyen felfedezést titokban lehetne tartani.

Rákerestem googleben erre a személyre, egy találat sincs róla, szóval ha ekkora ész lenne valamit tuti találtam volna róla.

2015. szept. 10. 18:22
 5/43 anonim ***** válasza:
100%

Konkrétan már a Balatonon is meg lehet figyelni, ahogy a távolabbi tárgyak alja eltűnik a vízfelületen kialakuló horizont alatt. De ki se kell menni Pestről ahhoz, hogy lásd, ahogy a horizont mögé lenyugodott nap még megvilágítja a hegyek tetejét, aztán amikor a hegyek tetejét már nem, akkor a felhőket még mindig. Plusz már pár száz kilométeres utazással is megfigyelhető akár puszta szemmel is, hogy dél (az Egyenlítő) felé haladva rövidebbek délben az árnyékok, mint északon.

Mindez nem lenne lehetséges, ha a Föld lapos lenne.

2015. szept. 10. 18:30
 6/43 anonim ***** válasza:
100%

1) Dr. Malcolm Erdbeere - google találatok száma: 0.

2) Még ha Magellán útját ki is találták, mi a helyzet az évente megrendezett Föld körüli vitorlásversenyekkel? Azokat is csak kitalálják?

3) A Föld alakja nem befolyásolja azt, hogy mi keringünk a Nap körül, vagy minden más kering-e körülöttünk.

2015. szept. 10. 18:36
 7/43 anonim ***** válasza:
Jaj, csak onnan tudom, hogy troll vagy, mert láttam a többi válaszodat, amúgy komolyan elhittem volna, hogy valaki ilyet kérdez. :D
2015. szept. 10. 18:57
 8/43 A kérdező kommentje:
Hogy lennék már troll? És 6-os: azért nincs Dr. Malcolm Erdbeere-re találat, mert angolul kell beírni (Dr. Malcolm Strawberry)
2015. szept. 10. 19:10
 9/43 anonim ***** válasza:
100%
Oké, akkor csak egy kérdés. Ha tényleg lapos, hogy lehetséges, hogy repülnek innen gépek Amerikába, Amerikából Ausztráliába, Ausztráliából Ázsiába, Ázsiából meg ide? Hát akárhogy is nézem, ez csak akkor lehetséges, ha gömbölyű (pontosabban: geoid).
2015. szept. 10. 19:15
 10/43 A kérdező kommentje:
9-es: ez is egy optikai trükk, valójában olyan cikkcakban repülnek a repülők, hogy valójában észre sem lehet venni, hogy merre mennek, így akárhogy megtalálhatják a megfelelő pontot... szkeptikusok erre mit léptek?
2015. szept. 10. 19:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!