Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Baj, ha olyan akkarok lenni...

Baj, ha olyan akkarok lenni mint Jézus?

Figyelt kérdés

Ugye mindjárt itt az iskola, és szeretném megváltoztatni a személyiségemet, olyan akkarok lenni mint jézus, azon kivül jó és kedves le

nni, ez baj?

2015. aug. 26. 14:56
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

> A vallással ne viccelődj. Megkérhetlek erre? :)

Na persze, mindjárt kiderül hogy komolyan kellene venni. :D

2015. aug. 26. 18:35
 12/23 anonim ***** válasza:
Legoman a vallás, csak neked szent nem nekem. Megkérni lehet, de ennek a megvalósítása már megint más téma.
2015. aug. 26. 20:23
 13/23 anonim ***** válasza:

Már 2015 évet elkéstél!

Melyik életkorában lévőre szeretnél hasonlítani?

.

Az Írás szerint tanító volt, magában hordta a tudást.

Te tanultál eleget, hogy taníthass?

.

A Római Birodalomnak vége. (Bukásával az ókornak is.)

Hiába is szeretnéd, te már nem lehetsz a Római Birodalom katonái által megkorbácsolt.

.

A keresztre feszítés az említett birodalom bukása óta nem szokásos.

.

Jézus zsidónak született, zsidóként nevelkedett és zsidóként halt meg.

Te elmondhatod ugyanezt magadról?

2015. aug. 26. 21:33
 14/23 anonim válasza:

Legoman, én is vallásos vagyok, de szerintem Diablo hozzászólása azért humoros volt. Jobb ez, mint az "Isten b... meg Szűz Máriát! Megtörtént!" kategóriájúak. Az már tényleg kiveri a biztosítékot.

Dubitus, Jézushoz hasonlónak lenni nem ezt jelenti, hanem, amit a kereszténység bármelyik ága hirdet.

2015. aug. 26. 22:36
 15/23 Legoman ***** válasza:

Jézus tényleg szenvedett azon a kereszten. Mások szenvedése egyáltalán nem humoros. Te is lehettél volna ott.

De annyit most becsülök Diabloban, hogy értelmes mondattal mondott nekem nemet.

2015. aug. 27. 08:52
 16/23 anonim ***** válasza:

#14 Anna Orsolya

"...Jézushoz hasonlónak lenni...amit a kereszténység bármelyik ága hirdet."

Szerintem pedig éppen itt van az eb elhantolva!

.

Ahogy írtam: Jézus zsidó volt, akit a rómaiak ítéltek kereszthalálra. (Nem Kajafás, nem a zsidók, hiszen nekik ilyen hatalmuk nem volt, a büntetés maximuma [amit Jézusnál is alkalmaztak] a korbácsolás.)

.

Jézus nem volt vallásalapító, a kereszténység jóval halála után keletkezett, hozzá kell tenni, hogy nem Jézus akaratából, hanem beleegyezése nélkül, nevével visszaélve.

2015. aug. 27. 09:27
 17/23 anonim ***** válasza:

Kedves Dubitus!

Anna Orsolya úgy érti ,amit írt, hogy a kereszténynek azt jelenti, hogy Krisztust követő vagy! Itt nem arra történt utalás, hogy tanítanunk kell, vagy hogy vizen járni, hanem hogy egy olyan szeretetteljes , együttérző és megbocsátó személyiséget alakítsunk ki magunkban, amilyen Jézus személyisége volt! (illetve, amilyen ma is Ő, csak már Mennyben) Jézus valóban nem alapított vallást, amikor köztünk élt, Ő azért jött, hogy Isten szeretetét és megbocsátását hirdesse nekünk, illetve, hogy megváltson minket kereszthalálával a bűneinkből!Apostolait pedig azzal bízta meg, hogy Isten szeretetét hirdessék a világban! Nem akarok rosszindulatú lenni, de a katolikus vallás tényleg visszaélt Jézus nevével, mert eléggé anti-keresztény az az egyház, elég ,ha csak a történelmén végig nézünk, (keresztes háborúk, huszita háborúk, inkvizíció, illetve jelenkori botrányok stb.) illetve az is istenkáromló, hogy a katolikus papokat "atyának " kell szólítani, amivel lényegében azt fejezik ki, hogy a katolikus egyház tud megváltást adni, amikor a Biblia világosan leírja, több helyen is, hogy egyedül Jézus tud megváltani minket. Ezenkívül, ami számomra még nem szimpatikus a katolikus egyház hitelveiben, hogy a pápa szava sokkal fontosabb, mint amit a Biblia mond, illetve, hogy úgy kultiválják a pápát, mintha ő is isten lenne.

Anna Orsolya, és minden katolikus olvasó! Remélem tudjátok, hogy NEM veletek van személyes problémám, tehát nem katolikus testvéreim ellen irányul a véleményem, hanem a római katolikus egyház hitelvei ,amik számomra nem rokonszenvesek!

üdv. Dalma

2015. aug. 27. 09:51
 18/23 anonim ***** válasza:

mindenki szeretne olyan lenni,de senki sem lehet olyan.

atya csak egy van,mint Jézus is csak egy van.

kövesd és szolgáld Jézust hogy azt tehesd az atyával is.

2015. aug. 27. 20:47
 19/23 anonim ***** válasza:
Van egy fény vagy inkább fényhangulat, amiben át tudsz alakulni, de ez nagyon hosszú folyamat, és állandóan, erős mértékben kell hogy jelen legyen. Ettől a fénytől egyszerüen csak aranyossá leszel, semmi több, de sok idő alatt ebben le lehet ásni és tisztánlátást megszerezni.
2015. aug. 28. 13:53
 20/23 anonim ***** válasza:

Utolso! NE tanitsd hulyesegre a Kerdezot! Csak akkor lehet krisztusi szemelyisegunk,ha Istenhez ,amit egy megtero imaval lehet! NE tomd ezoterikus szarokkal egy kisgyerek fejet! Es Te is ,a sajat jol felfogott erdekedben,jo nagy evben keruld el az ezoteriat ,mert TEVUT! Nem rosszbol irom,tenyleg igy van!!!

Magam tapasztaltam!!! Demonokat kezdtem el latni es hasonlok,ugy hogy a New Agetol tartsatok tavol magatokat sajat boldogsagotok es ep elmetek erdekeben!

Udv. Dalma

2015. aug. 28. 14:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!