Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hol van a bibliában az a...

Hol van a bibliában az a rész, amikor jézus azt mondja, h eltöröl mindent, csak szeressük egymást?

Figyelt kérdés

2015. márc. 7. 20:26
 1/5 anonim ***** válasza:
49%
2015. márc. 7. 20:57
 2/5 anonim ***** válasza:
Mi mindent?
2015. márc. 7. 21:36
 3/5 A kérdező kommentje:
a törvényeket
2015. márc. 8. 14:09
 4/5 Maryan válasza:

A Bibliában a szeretet himnusza megtalálható itt van utalás erre.1 Korinthus 13

1 Ha emberek és angyalok nyelvein szólok, de szeretet nincs bennem, kongó ércdarabbá vagy csattogó cintányérrá lettem.

2 És ha megvan nálam a prófétálás ajándéka, és járatos vagyok az összes szent titokban és minden ismeretben, és ha minden hitem megvan ahhoz, hogy hegyeket helyezzek át, de szeretet nincs bennem, semmi vagyok.

3 És ha mindenemet odaadom mások táplálására, és ha testemet átadom, hogy dicsekedhessek, de szeretet nincs bennem, semmi, de semmi hasznom nincs nekem.

4 A szeretet hosszútűrő és kedves. A szeretet nem féltékeny, nem kérkedik, nem fuvalkodik fel,

5 nem viselkedik illetlenül, nem keresi a maga érdekeit, nem válik ingerültté. Nem tartja számon a sérelmet.

6 Nem örvendezik az igazságtalanságnak, hanem együtt örvendezik az igazsággal.

7 Mindent elvisel, mindent elhisz, mindent remél, mindent kitartással tűr.

8 A szeretet soha nem vall kudarcot. De legyenek akár prófétálás ajándékai, el lesznek távolítva; legyenek akár nyelvek, meg fognak szűnni; legyen akár ismeret, el lesz távolítva.

2015. márc. 10. 15:02
 5/5 anonim válasza:

Lehet, h erre gondolsz:

JÁNOS EVANGÉLIUMA / 13. fejezet / 34. vers

"Új parancsolatot adok nektek, hogy szeressétek egymást: ahogyan én szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást!"

De olyat nem mond sehol, hogy eltöröl mindent. Azért jött (többek között), hogy a törvényt betöltse:

"Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem a törvényt vagy a próféták tanítását. Nem azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem, hanem hogy betöltsem azokat." Mt 5,17

2015. márc. 12. 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!