Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Én most akkor hívő vagyok...

Én most akkor hívő vagyok vagy sem?

Figyelt kérdés
Kis koromban hívő voltam. Minden érdekelt Istennel és Jézussal kapcsolatban. Volt kb 10 gyerek bibliám és az egyik mindig nálam volt . Mindenkitől kérdezősködtem hogy hogy nézett ki, milyen színű ruhálya volt és ilyen butaságokat. 7èves korom ota járok hittanra. 8èves voltam amikor a kedves néni helyett egy nagydarab bácsi (aki nagyon kedves volt de minden kis lányt taperált) tartotta a hittant. Akkor eltünt az a csodálat ami bennem volt Isten iránt. Kicsiként Istent egy szeretettel teli, gondoskodó apa figurának képzeltem, de az új hittan tanár szavai hallatán a vallásom (katolikus) komoly, unalmas és végtelenül hosszú lett. Többet nem foglalkoztatott Isten, Jézus és a Biblia hiszen még csak 9-10éves lehettem. Már 15 vagyok. A szüleim 9éve járatnak hittanra. Már csak megszokásból is bemegyek. Katolikus közép iskolába járok és már nagyon tetszenek a katolikus szokások. A város 90%-a vallásos. Mindenhol templomok vannak. Érdekelnek a vallásos dolgok de nem vagyok biztos benne hogy Isten létezik. De az tudom hogy valami irányítja a sorsot de az nem tudom mi. Szerintetek?

2014. nov. 12. 18:10
 1/7 anonim ***** válasza:

Az a legfontosabb, hogy nyitott gondolkodású legyél és ne ítéld el a szkepticizmust.

Ne ritualékban, ceremóniákban, hagyománokban, ereklyékben, szertartásokban, bálványokban keresd az igazságot.

Én sem vagyok benne biztos, hogy létezik.

De úgy gondolom, hogy nem is az a legfontosabb, hogy tudjuk, hogy létezik vagy sem.

Idézek neked a bibliából, ha megengeded:

A prédikátor Salamon könyve » 3. fejezet

12

Megismertem, hogy nem tehetnek jobbat, mint hogy örvendezzen kiki, és hogy a maga javát cselekedje az ő életében.

13

De még az is, hogy az ember eszik és iszik, és jól él az ő egész munkájából, az Istennek ajándéka.

14

Tudom, hogy valamit Isten cselekszik, az lesz örökké, ahhoz nincs mit adni és abból nincs mit elvenni; és az Isten ezt avégre míveli, hogy az ő orcáját rettegjék.

15

Ami most történik, régen megvan, és ami következik, immár megvolt, és az Isten visszahozza, ami elmult.

16

Láttam annakfelette a nap alatt, hogy az ítéletnek helyén hamisság, és az igazságnak helyén latorság van.

17

És mondék magamban: az igazat és a hamisat megítéli az Isten; mert minden ember akaratjának ideje van, és minden dolognak ő nála.

18

Így szólék azért magamban: az emberek fiai miatt van ez így, hogy kiválogassa őket az Isten, és hogy meglássák, hogy ők magokban véve az oktalan állatokhoz hasonlók.

19

Az emberek fiainak vége hasonló az oktalan állatnak végéhez, és egyenlő végök van azoknak; amint meghal egyik, úgy meghal a másik is, és ugyanazon egy lélek van mindenikben; és az embernek nagyobb méltósága nincs az oktalan állatoknál, mert minden hiábavalóság.

20

Mindenik ugyanazon egy helyre megy; mindenik a porból való, és mindenik porrá lesz.

21

Vajjon kicsoda vette eszébe az ember lelkét, hogy felmegy-é; és az oktalan állat lelkét, hogy a föld alá megy-é?

22

Azért úgy láttam, hogy semmi sincs jobb, mint hogy az ember örvendezzen az ő dolgaiban, mivelhogy ez az ő része e világban: mert ki hozhatja őt vissza, hogy lássa, mi lesz ő utána?

2014. nov. 12. 18:17
 2/7 anonim ***** válasza:
Sokan vannak így, mondhatni a legtöbben. A "sorsot" meg sok minden irányítja, többek között te magad is.
2014. nov. 12. 18:21
 3/7 Spilerke ***** válasza:
Szerintem nem szép dolog, hogy a szüleid rád erőltetik ezt a vallásos dolgot. Nem kéne hagynod magad, ha nem akarod ezt az egészet, akkor ne csináld. Régen én is hívő voltam, de mostanra már nem vagyok az, viszont fontosnak tartom a vallást, mint kultúrát, amit nem szabad elfelejteni és tovább kell vinni, de ez a dolog, csak kultúra és szokásként van jelen az életemben nem hitként, bizonyára nálad is ez a helyzet, csak altatod magad ezzel a hittel.
2014. nov. 12. 18:36
 4/7 anonim ***** válasza:
66%

Nem vagy hívő.

Hívő akkor leszel, ha nem merül fel benned ilyen kérdés.

2014. nov. 12. 22:08
 5/7 anonim válasza:

Nagyon dicseretes hogy mar ijen fiatalon ennyire komojan veszed a vallast.Ez nagyon jo. Talán feltehetnéd magadnak a következő kérdéseket: „Ha tényleg nem változtathatunk azon, hogy mi fog történni velünk, és ha Isten vagy a sors már mindent előre meghatározott, akkor miért imádkozzunk? És ha a sorsunk előre meg van határozva, miért ügyeljünk a biztonságunkra? Miért kapcsoljuk be a biztonsági övet, amikor autóban utazunk? Vagy miért ne ihatnánk vezetés előtt?”

A Biblia semmiképpen sem helyesli az ilyen nemtörődöm magatartást. Nem tanítja azt, hogy a sors bármit is meghatároz. A Biblia szerint az izraeliták parancsot kaptak arra, hogy ügyeljenek a biztonságra. Például a házuk lapos tetején körbe egy alacsony falat kellett építeniük, nehogy valaki véletlenül leessen a tetőről. De miért adott Isten ilyen parancsot, ha egy személynek az volt a végzete, hogy leessen a tetőről és meghaljon? (5Mózes 22:8).

Mit mondhatunk azokról, akik természeti katasztrófák vagy más tragikus események következtében halnak meg, melyeket nem tudnak befolyásolni? Vajon meg van határozva a haláluk napja? Nem, nincs meghatározva. A bibliaíró Salamon király azt írta, hogy ’bajokkal teljes idő jön, és előre nem látható események történnek mindannyiunkkal’ (Prédikátor 9:11). Tehát függetlenül attól, hogy mennyire furcsák vagy valószerűtlenek a körülmények, a tragikus események nincsenek előre elrendelve.

2014. nov. 14. 17:07
 6/7 anonim ***** válasza:

Hivő vagy vallásos vagy?

Mind a két válasz rossz.

Megoldás : Tanítvány

AZ IMA A SZELLEMVILÁGBÓL NÉZVE

http://www.youtube.com/watch?v=jUHtzZWp_Gw

Kulcs a Mennyei dimenzióhoz - 2014.01.18. - 3. rész - Soós Péter

http://www.youtube.com/watch?v=yQ4Je6Sessk

The Truth Liberates U

http://www.youtube.com/watch?v=TLXnLEzBVMI&list=UUziDIlWzOru..

Google-ból letölthető

[link]

Charles Capps

A Teremtő ereje veled van

A Teremtő ereje meggyógyít

A Teremtő ereje az anyagi életben

Peter J. Horrobin – gyógyulás és szabadulás DÉMONI BELÉPÉSI pontok

BILL SUBRITZKY- SZABADULÁS A DÉMONOKTÓL

A lélek

Három része van, az értelem, az érzelem és az akarat

A lelkünk (héber: nephesh) akkor keletkezett, amikor Isten életet lehelt az emberbe, és az a testtel kapcsolatba került. Ahogyan az állatoknak is lelket adott, hogy a fizikai életben boldogulni tudjanak (1Móz 1:30; 1Móz 2:7). Újjászületésünk előtt a lélekben éljük az életünket, mivel a szellemünk, a valódi énünk a bűn következményeként még akkor halott. Mivel a lélek erősen kötődik a testhez. Tehát amikor a lelkünkből cselekszünk valamit, a szellem vezetése nélkül, akkor azt a halott testünkben cselekedjük, és szigorúan véve nincs köze az igazi élethez (Ef 2:1-3). Azoknak pedig, akik nem születtek még újjá Krisztusban, a lélek az utolsó menedékük. Ha ők összeomlanak lelkileg, akkor onnan már nincs hová visszahúzódni, ill. nincs honnan erőt meríteniük, és az egész ember összeomlik. A lélek mögött, ugyanis már nincs semmi. Akik azonban Krisztusban újjászülettek, azokban még két szellem van (Róm 8:16).

[ "Maga a Szellem tesz tanúságot a mi szellemünkkel együtt, hogy gyermekei vagyunk Istennek."

A szellem

Tulajdonképpen ez vagyunk mi. Ez a rész az ember legbelseje, ez az igazi énünk. A keresztény újjászületés során, Isten ezt a részt megeleveníti az emberben úgy, hogy az Vele újra kapcsolatba tud lépni. Mivel Isten Szellem, mi is csak szellemben tudjuk Őt igazán elérni. (Jn 4:24)

A szellemünknek is három része van.

A kommunió - a közösség szerve, amelyen keresztül Istennel tudunk kapcsolatot teremteni; az intuíció - amely vezet bennünket a bennünk lévő élet szerint; és a lelkiismeret - amely az erkölcsi döntésekben vezet bennünket. Ez az a hely, ahová az újjászületéskor még Isten Szelleme is beköltözik, a Szent Szellem (ill. hagyományosan a Szentlélek). Isten Szelleme tartalmazza Isten teljességét, benne van az Ő teljes istensége és az emberi tapasztalat is, amit Jézus emberi élete során szerzett. Mivel ez is egy élet, ez is csak akkor tud megmaradni, ha tápláljuk.

A lélek és a szellem összekapcsolódnak, de elválaszthatók egymástól (Zsidók 4:14). A lélek az emberi lét esszenciája; ezek vagyunk mi. A szellem az ember azon része, amely összeköt bennünket Istennel.

Sátán isten majma,hiszen féltékeny rá és olyanná akar válni mint Ő.

Ő Vádló,aki a Teremtő Isten előtt a legszentebb teremtményeit minket embereket vádolja

( megkísérti,bűnre csabítja ).

A Te tudtoddal,beleegyezéseddel adsz rá jogot a vádlónak ,hogy megkísértsen.

SZELLEMI HADVISELÉS

Az Efézus 6:10–12 írja:

“Végül pedig erősödjetek meg az Úrban és az Ő hatalmas erejében. Öltsétek magatokra az Isten fegyverzetét, hogy megállhassatok az ördög mesterkedéseivel szemben. Mert a mi harcunk nem test és vér ellen folyik, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak.”

Jézus hatalmat adott nekem arra, hogy használjam az Ő nevét. És amit megkötök a

földön, az a mennyekben is meg lesz kötve. És amit feloldok a földön, a mennyekben

is fel lesz oldva. Ezért az Úr Jézus Krisztus nevében megkötözöm a fejedelemségeket,

a hatalmasságokat, a jelenvaló világkorszak sötétségének uralkodóit. Megkötözöm és

lerontom a gonoszság szellemeinek hatalmát a magasságban, és nem árthatnak

nekem semmilyen módon, semmikor sem a Jézus nevében

2014. nov. 17. 21:47
 7/7 anonim ***** válasza:

Sajnos a pedofilizmus ismét közrejátszott, hogy valaki csalódjon egy történelmi vallásban.

Figyeld meg a Biblia hogyan határozza meg a hitet a

Zsidóknak írt levélben 11:1,"A hit+ a remélt+ dolgok biztosítékon alapuló várása, a nem látható+ valóságok nyilvánvaló bizonyítása. 2 Mert ezáltal nyertek tanúságot a régi idők emberei.+

3 Hit által fogjuk fel, hogy a világrendszerek+ Isten szavára szerveződtek rendbe,+ úgyhogy amit látunk, az azokból lett, amik nem válnak láthatóvá.+"

Ez segít, hogy eltudd dönteni milyen erős a hited

2014. dec. 4. 07:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!