Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Valóban 30 éven belül megszűni...

Valóban 30 éven belül megszűnik az összes vallás?

Figyelt kérdés
Valahol olvastam, hogy a vallások már nem sokáig fognak élni, előbb utóbb rövid időn belül az összes megszűnik. Én hogy őszinte legyek én nem bánnám ezt, azért nem kérdeztem vallás kategóriában mert ott letámadna a sok hívő..... mi a véleményetek erről?
2015. aug. 7. 21:28
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
63%

Ilyet én utoljára a kommunizmus idején hallottam. :D

Sosem fog megszűnni, legfeljebb átalakul vagy átveszi a helyét valami egyéb hitre alapuló irányzat. Ennek az az oka hogy igény mindig lesz a világ magyarázatára, de ugyanakkor mindig lesznek akiknek ez az igénye kimerül egy egyszerű és hamis kép elfogadásában.

Egyébként alapból az ember így működik, lásd politika, reklámok, pletykák stb. ahol az emberek túlnyomó többségének az igénye kimerül egy egyszerű, de hamis kép elfogadásában. A valóság bonyolult és sok esetben a megértése nem éri meg befektetett időt és energiát. :(

2015. aug. 8. 08:17
 12/20 anonim ***** válasza:
62%

elég szerény szellemi szintet képvisel a 11-es hsz. A reklámokhoz, pletykákhoz hasonlítani a vallásokat - amelyeken évezredek emberi kultúrája nyugszik, nem túl mély gondolkodásra vall. A nagy helyzet, hogy a világ, a z élet, a lét, nem magyarázható a tudományokkal - és elég kevés vigasz a 'szent tudományban' hívőknek, mikor haldokló szerette mellett áll, vagy netán ő haldoklik, majd a "tudomány megoldja"...

A világ világosságát, "a fényt, amelytől világlik agyunk"- ahogy József Attila mondja, nem a végletekig elaprózó analitikus tudomány és ezen alapuló (jórészt hadiipart szolgáló) technika adja az embernek, hanem a metafizikai világot nem kizáró, a fizikai világgal együtt megjelenítő művészetek és vallások. Ahol a látható és nem látható együtt van.

Az egyetemes intelligencia áthatja a világot, forrása és megjelenése, oka és célja egyaránt - és ezt a mindig hívő művészek tudják megragadni, és a nagy művészeteket befogadó emberi lélek tudja megérteni és élni a világ világosságát általa.

https://www.youtube.com/watch?v=ZnIDTOR9EkM

2015. aug. 8. 10:01
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Nehezen tudom elképzelni. Mint ahogy az egyik válaszoló írta, amíg hiszel valamiben, amíg vallasz valamit, addig van vallásod.

Más kérdés, hogy jöhet-e valami olyan nagy kaliberű történés, ami egyik, vagy másik, vagy akár több egyházat megsemmisít. Nekem ez is kicsit meredek ilyen időtávban. Persze annyi minden történhet, de nem tudom elképzelni, hogy 30 év távlatában valami olyasmi jöhetne, ami alapjaiban megrengetheti, vagy eltörölheti az egyházakat. Ez esetleg egy világméretű diktatúra esetén történhetne meg, ami betiltja a vallásgyakorlást. De ilyesmire sem számítok, ez is irreális.

2015. aug. 8. 13:42
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

A megnyilvánult egyház nem azonos az Egyházzal, és nagyon nem azonos a szívben lakozó hittel. A betiltás olaj lenne a tűzre. ezért is mondja egy tradicionális gondolkodó, hogy az ima - párbeszéd az Abszolútummal a legfontosabb. Azt soha senki nem veheti el, és semmilyen külső körülmény nem akadályozhatja, meg. A testet meg lehet ölni, de a szellem hazatalálhat,és ez csak az ember saját akaratán múlik.

"És ne féljetek azoktól, akik a testet ölik meg, a lelket pedig meg nem ölhetik" Mt 10,28

"Visszafogad az ősi rend.

Kikönyöklök a szeles csillagokra – "

:)))

2015. aug. 8. 14:32
 15/20 Duenna ***** válasza:
25%

A történelmi vallásoknak egyre kevesebb szerep jut. Egyrészt azért, mert kinevelődött egy olyan új generáció, amelyik csak és kizárólag a tudományban hisz, és elvet minden vallást, tehát ők ateista-materialisták.

Másrészt kialakult egy másik új generáció, amely szintén elveti a hagyományos keresztény vallásokat, és áttér, vagy inkább visszatér az ősi gnosztikus spirituális valláshoz, mely elismeri a Teremtő Isten létezését, Akinek egy törvénye van, az Egység, a Fény és a Szeretet Törvénye. Ők a tudománnyal karöltve képzelik el az új/régi vallást.

2015. aug. 8. 15:12
 16/20 anonim ***** válasza:
42%

12-es, a mezőgazdaság meg a trágyán alapul még se dicsőítjük. Persze más lenne a helyzet ha a trágyázók ezt megkövetelnék. :)

A tudomány valóban nem tud - még? - mindenre választ adni, de választ adni a vallás sem tud, csak hazug módon azt állítja. A halálért meg a képzeletbeli istenedet okold, ne a tudományt. :D

Az ezoterikus hülyeségre nem válaszolnék, bár annyit megjegyeznék hogy egyetemes intelligencia nincs, sőt egyeseknek láthatóan saját intelligenciája is alig van.

A művészet mindenből táplálkozik, nem csak a vallásból. Az külön tetszik hogy a tudományról a haditechnika jut az eszedbe, valahogy a vallási háborúk ostoba mészárlásai nem jutottak el a szerénytelen tudatodig.

Én is küldök reklámanyagot:

https://www.youtube.com/watch?v=MCeC0LXBNWY

2015. aug. 8. 16:42
 17/20 anonim ***** válasza:
32%

Egyetemes intelligencia van, ez nem attól függ, hogy te elismered, vagy nem. Hosszú lenne erről beszélnem, és nincs annyi időm.

Nem a tudományról, hanem a tudomány felhasználó technikáról mondtam, hogy lényegében majdnem teljesen a hadiipart szolgálja.

Cseppen belőle neked is persze, hogy elkényelmesedj és ne kelljen gondolkodni, mert abból csak baj lesz:D

Tényleg eszembe juthatott volna a vallásháborúk sorozata,

és a szigorúan VALLÁSELLENES,

a vallást kiirtani szándékozó kommunista horror is eszembe juthatott volna,

mely is mindössze száz év alatt 100 millió halálos áldozatot produkált. ÉS ezek közé a tönkretett zombik még nincsenek beszámolva. 100 év.

2015. aug. 8. 22:30
 18/20 anonim ***** válasza:
32%
2015. aug. 8. 22:38
 19/20 anonim ***** válasza:

Egyetemes intelligencia nincs csak hiszel benne, beszélni meg azért "nincs időd", mert nem tudnál mit mondani. :)

Azért nem kell minden találmányban a hadiipart látni, feltalálnak sok mindent hétköznapi célokra is.

A kommunizmussal pedálozást sosem értettem, mi közöm hozzá? Az is csak egy eszme és mint minden eszme helyet követel magának. Szinte mindegyiknek megvan a saját kis népirtása vagy legalább is meglesz idővel.

De ha vallásháború lett volna kommunizmus helyett, az se járt volna kevesebb áldozattal, csak más okból öldösték volna az embereket. Az áldozatok számát a bevetett technika meg az adott népesség száma korlátozza, a középkorban elég nehéz lett volna ugyanennyi embert megölni, eszköz nem volt rá és talán voltunk összesen a világon fél milliárdnyian.

2015. aug. 9. 22:49
 20/20 anonim ***** válasza:
A képmutató vallásoskodók aránya növekszik, míg a valódi hívőké csökken. Amúgy a keresztény vallásoskodás kis hazánkban felfutóban van, hisz az állam is támogatja a vele együttműködő, Szent Koronára felesküdő hatalmi kereszténységet, méghozzá elég nagy pénzekkel. Míg ha valaki vallja az állam és egyház szétválasztását és a lelkiismereti szabadságot, 2012-től még csak egyházi státuszt sem kaphat Magyarországon. Az emberek többsége azt nézi, mit vallani éri meg neki a legjobban. Hol vannak ma már a gerinces emberek, akik tényleg meggyőződésből és emberséggel cselekedtek, és nem piti (vagy akár aljas) érdekek mentén? Nagyon kevés ilyen van. Isten nevében tenni a rosszat, sokan úgy érzik, ez felmenti őket a bűneik alól. Pedig ez a leggusztustalanabb dolog a világon.
2015. aug. 17. 18:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!