Valóban 30 éven belül megszűnik az összes vallás?
előfordulhat hogy az egyik vallási közösség hozzájut olyan tömegpusztító fegyverhez amivel mindenkit kiirt.
na akkor nem lesz vallás, mert ők is meghalnak.
ezt elképzelhetőnek tartom, és ki is nézem belőlük hogy ennek megszerzésén dolgoznának...
más módszerekkel nem tudom elképzelni hogy vallás ne maradna fenn.
Két okból szűnhetne meg:
1. Nem marad aki higgyen bármilyen vallásban is. Ez a negatív forgatókönyv, mert ez fájna. Ahogy most állnak a dolgok és ahány atomtöltet van itt ott a "szekrényben", nem elképzelhetetlen, hogy 30 éven belül balhé legyen.
2. 30 éven belül mindenki öntudatára ébred. Ez csak akkor történhetne meg, ha megjelenne egy olyan tanító, aki a tetteivel ki tudná zökkenteni az egész emberiséget. Mert maguktól nem fognak tudatosodni. Ehhez kb egy Jézus kaliberű emberke kellene csodákkal. Ha szerencsénk van és nem gyilkolnák le a megjelenése után 1 nappal, akkor elérhetné ezt az állapotot az egész emberiség körében.
Őszintén, bármi lehetséges. Egyiket sem zárnám ki.
Az ember gyermekként hisz. A vallás alapot ad hitének. Az ikolai tanulmányok alatt kezd kételkedni hogy "igaz e"
Aztán idősebb korban, mikor már agysejtjei nagy része elhalt, ismét a hit lesz számára a menekülés útja. Ismét felveszi eredeti vallását.
A vallás ezért nem szűnhet meg. És ha van egy kis gógyé abban a beszűkült agyadban, akkor nem is bántod őket!
Lukács 18,8
„ … De amikor eljön az Emberfia, vajon talál-e hitet a földön?”
nem szoktam hozzászólni vallási kérdésekhez, mert nem szeretem, ha leszólnak azért, amiben hiszek, annak ellenére, hogy én nem szólok le másokat, akik nem hisznek abban, amiben én
mióta világ a világ az emberek mindig is hittek valamiben, különböző istenekben, szóval a vallást soha nem fog eltűnni, mindig lesz valaki, aki hisz valamiben, mindig lesz(nek) különböző istenek, istenségek
a hit pedig nem primitívség, kell hinni valamiben, hogy túléld ezt a kegyetlen világot, ezért pedig nem kéne senkit sem bántani
ez még kimaradt:
nem csak keresztény vallás létezik, hanem rengeteg más, lehet, hogy egyszer a keresztény vallás el fog tűnni a Földről, de akkor jön helyette másik
Mi olyan rossz a vallásban? Általában ugyanazok a személyek szorgalmazzák a vallások leépítését, akik a lokális kultúrákat is megtagadják, ső tágabb értelemben a nemzet fogalmát sem fogadják el. Viszont ezt nem kompenzálják szociális érzékenységgel vagy szolidaritással.
Az ilyen személyek csupán túl érzéketlenek és lusták embernek lenni. Csak ordibálni tudnak, de azt hangosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!