Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Szerintetek az álatoknak...

Szerintetek az álatoknak van-e lelkük?

Figyelt kérdés
2015. júl. 29. 12:28
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
42%
Ha van, akkor sem olyan mint az embereké. Más tulajdonságokon van a hangsúly. Sok helyen olvastam, hogy az állatoknak ún. csoportlelke van. Ez egy kollektív lélek, amiből folyamatosan kiszakadnak kisebb darabok, mikor a faj egy egyede megszületik, és a halála után ebbe tér vissza, mint egy olvasztótégelybe, így a teljes csoport részesül a tapasztalatokban, amiket az állat életében szerzett. Ezt a tézist nem tudom cáfolni, vagy bizonyítani, de gondolkodni érdekes lehet rajta.
2015. júl. 29. 12:32
 2/17 anonim ***** válasza:
84%
Nagyobb, mint sok embernek.
2015. júl. 29. 12:33
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerinted egy lelketlen állat sírt volna, amikor betört a fejem? A kutyám azt tette.
2015. júl. 29. 12:34
 4/17 anonim ***** válasza:
13%
Nincs, vagy látott már valaki röfögő vagy ugató szellemet ?
2015. júl. 29. 12:34
 5/17 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem van, mégpedig ugyanolyan, mint nekünk. Más kérdés, hogy az agyi korlátok miatt a mi világunkban nem képesek kiteljesedni, így sok esetben individuális tapasztalásuk sincsen.

Ez nem azt jelenti, hogy azt gondolom, hogy egy emberként tapasztaló lélek azután állatként inkarnálódik - mivel fejlődés van, vélhetően ennek nem sok értelme volna.

2015. júl. 29. 12:37
 6/17 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem sokat számít, hogy milyen állatról beszélünk. Nem mindegy, hogy egy kutya, egy légy vagy egy gyík.
2015. júl. 29. 12:38
 7/17 anonim ***** válasza:

#1: ez legfeljebb az ezotéria kategóriában állná meg a helyét.

Nincs semmiféle csoportlélek, nekik is ugyanúgy van lelkük, mint mondjuk az embereknek, ugyanúgy önálló egyének, csak épp másak a gondolataik, érzéseik, másképp élhetik meg, mint mondjuk az emberek.

2015. júl. 29. 12:49
 8/17 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó, a lélek, és a szellem nem teljesen azonos. A szellem az, ami érez, gondolkodik, örül, és szenved. A lélek az, amiből ez a szellem kialakul. A lelket nem érintik az érzelmek, gondolatok, a lélek csak a tapasztalatokat ismeri. Egy állatnak is vannak érzései, gondolatai, de ettől még nem jelenti azt, hogy ugyanúgy lenne lelkük, mint nekünk. Mivel nem vizsgáltam még az állatok lelkiségét, ezért nem mondom biztosra sem ezt, sem az első hozzászólásomat, csak a lélek, és a szellem közti különbséget ismerem nagyjából megkülönböztethető szinten.
2015. júl. 29. 13:04
 9/17 anonim válasza:
Az okosabb allatoknak biztos. Egyes kutyusoknak jobb lelkuk van mint barmely embernek.
2015. júl. 29. 13:24
 10/17 anonim ***** válasza:
Olvastam egy kutatásról,ahol leírják,hogy a világ egyik táján a majmok elkezdték megmosni a homokba hullott gyümölcsöt.Néhány évre rá màs tájról érkeztek olyan hírek,hogy az ottani majmok is elkezdték mosni a tengerben az eledelt.Ezt a kollektív tudatra vezették vissza a kutatók.
2015. júl. 29. 13:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!