Az értelmi fogyatékosoknak van lelkük?
Figyelt kérdés
Tudom az, hogy értelmi fogyatékosság elég szűk kategória. De most általánosságban, annak az embernek, aki nem tud tanulni, nem tud érzelmeket kifejezni, normálisan beszélni, tévképzetei vannak (persze erről nem ők tehetnek, ez egy születési rendellenesség), nekik van lelkük?2013. aug. 29. 10:22
1/12 anonim válasza:
Van! Nagyon fájhat nekik, ha bántják őket, akárhogy! Spirituálisan is kell, hogy legyen, de kizárt dolog, mert azt én nem tudom!
2/12 anonim válasza:
http://www.youtube.com/watch?v=KmDGvquzn2k
a sok spirituális hülyeséget meg hagyd rá az ide járóknak
3/12 anonim válasza:
Ha van lélek, akkor minden embernek kell, hogy legyen. Az egészségesnek és a fogytékosnak egyaránt.
4/12 anonim válasza:
Helyes!!! Vitassuk meg! Neked bevallom már az sem igen tetszett nekem amikor olyan idiotaságot találtak ki egyesek, hogy a nöknek van lelkük. Ezt is ujra meg kellene vitatni.
5/12 A kérdező kommentje:
Ez akkor is olyan furcsa. Megyek az utcán és látok egy tolókocsis nőt egy kis gyerekkel + a tolókocsi. Elmegyek a tolókocsi mellett és látom, hogy benne van egy 4-5 éves fiú gyerek. Az egész teste olyan furva volt, mintha görcsbe lenne rándulva, olyan furcsa mosoly a arcán, de a szemeiben csak üresség. A semmibe meredő tekintet. Félelmetes. Félelmetes, hogy vannak olyan emberek, akik nem képes tanulni, felfogási szintjük 0 és élnek a saját képzeletükkel teremtett világukban. Félelmetes. Ilyenkor elgondolkodik az ember, hogy ő valójában milyen szerencsés. Hogy van lehetősége élni. És van lehetősége dönteni és van lehetősége tanulni!
2013. aug. 29. 13:15
6/12 A kérdező kommentje:
Félelmetes, hogy nincs lehetőségük egyeseknek a normális életre. Nincs lehetőségük megismerni a valóságot, legalábbis abban az állapotban.
2013. aug. 29. 13:17
7/12 anonim válasza:
Lehet te is fogyatékos vagy, és ezt az egész csak a fantáziád.
8/12 A kérdező kommentje:
Azt kétlem, mert, ha ez fantázia lenne, akkor nem éreztem volna azt, amikor eltört a kezem. Nem körülöttem forog a világ. Ha ez a fantáziám lenne, akkor én kb. 400 évvel később léteznék, a Star Trek világában és én lennék a világ ura! Ha ez fantázia lenne nem szenvednék és nem fájna semmi és minden úgy lenne, ahogy akarnám.
2013. aug. 29. 14:02
9/12 A kérdező kommentje:
Ennyi erővel, mi lehet, hogy csak valakinek az álmában létezünk :D
2013. aug. 29. 14:04
10/12 anonim válasza:
Csak a japánoknak és a vöröshajúaknak nincs lelkük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!