Bentlakásos intézményt keresnék, ahol Siketek és nagyothallók vannak, akik nehezen kezelhetőek, már sok helyen kerestem a neten, de mindenhol értelmi fogyatékosoknak vagy Down-kórosoknak találok. Vagy ilyen talán nem is létezik?
Figyelt kérdés
2008. szept. 27. 15:27
1/12 anonim válasza:
Dr. Török Béla Ált. Iskola és Diákotthon (Dr. Török Béla Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Diákotthon és Gyermekotthon) vagy a gyengénlátók iskolája után, ami a Csömörin van a 14. kerületben is van egy ilyen intézmény, valamint Zuglóban a Gvadányi úton is, ahol már nagyobbacska gyerekek vannak és nem feltétlenül épértelműek. Ha kell több infó akkor írj! Amúgy miért keresel ilyet?
2/12 anonim válasza:
Bocs, nem a gvadányin, hanem az abavár utcában, ha egyáltalán az az utca neve. De elirányítalak szívesen ha oda akarsz jutni. :-)
3/12 A kérdező kommentje:
köszönöm, de nekem valami olyan kellene ami nem gyerekeknek van hanem fellnőtteknek.vagyis nem nekem hanem a báttyámnak keresünk ilyen otthont, mert nem tudjuk sajnos tolerálni a viselkedését.
2008. szept. 27. 16:29
4/12 A kérdező kommentje:
még annyit hogy nem rossz szándék vezérel minket, még mielőtt akárki is ítélkezne..:))
2008. szept. 27. 16:31
5/12 anonim válasza:
Egy percig nem gondoltam hogy rossz szándék vezérel benneteket, gyógypedagógus vagyok, tudom milyen az amikor valaki elviselhetetlen, akár mennyire is szeretjük.
Hogy segíteni tudjak elárulnád, hogy mennyi idős a bátyád, potnosan mi a baja (hallássérülés, értelmi fogyatékosság, esetleg autizmus, magatartási nehézség) és mindez milyen fokban jeletkezik nála? Vannak intézmények, vagyis ezek lakó vagy lakásotthonok, de némi információ többet tudna segíteni
6/12 anonim válasza:
Az hogy hallássérült, még nem olyan fogyatékosság, amivel bentlakásos intézetbe lehetne küldeni bárkit is. Ennyi erővel menjen intézetbe az, akinek hiányzik egy ujja, ha nem tetszik a családnak a viselkedése? Én erősen kétlem, hogy ilyen intézmény létezne... De az biztos, hogy akarata ellenére nem tudjátok berakni.
7/12 anonim válasza:
Vedd fel a kapcsolatot a SINOSZ-szal, ők biztos tudnak segíteni. Írd be a google-ba, hogy SINOSZ, és rögtön kidobja az oldalukat, ott vannak az elérhetőségeik.
8/12 anonim válasza:
Kedves 17.39-es válaszoló... Ha egy "nosmális" hallássérült fiatalemberről lenne szó, akkor valószínűleg egyedül élne, vagy a kis családjával, gyerekeivel és dolgozna mint minden más fogyatékos ember. Senki nem akar senkitúl megszabadulni, csupán egy olyan ember számára keresnek helyet ami megoldás és hosszútávon mindenki számára jó.
9/12 anonim válasza:
És honnan tudod, hogy hány éves? Lehet akár 20 éves tanuló is, és akkor nem kötelező mással lakni.
10/12 anonim válasza:
Felnőtt ember és értsed meg hogy nem lepasszolni akarják. Találkoztál már fogyatékos emberrel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!